Friday, April 25, 2008

Kisah Lucu Tentang Mak Aku


Cite ni bagi aku lucu dan betul2 mencuit hati aku...just nak kongsi ngan korang semua..

Last weekend mak aku ada turun shah alam..Macam biasala dia akan stay rumah2 adik beradik aku kat area KL & Selangor....then yang terakhir ialah kat umah akak aku yang kat shah alam ni...

memandangkan aku takde masa tu..ni diceritakan balik oleh akak aku sampai nak pecah perut aku gelak..mak aku lagila..gelak besor..hehe

akak aku stay kat umah flat 4 tingkat..pergghh..penat jugakla menapak..hehe..mak aku yg dah berumur 67 tahun tu..lagila kan..nasib baik dia still kuat..

nak dijadikan cerita...on 1st day kat umah akak aku...sampai2 je kat tingkat 3 (umah akak aku), akak aku tanya dalam loghat terengganu dia la..


Akak: "Mok, dok paka kasut ke?"

Mak: "Paka..ade tinggal kat bawoh..kat tangga..."

Akak: "La..nape tinggal kat bawah?"

Mak: "Eh..doh terbiasa tanggal kasut sebelum naik tangga"

masa tu mak aku dah start gelak dah..

akak aku ape lagi..gelak sakan la dia..mak aku terlupa...yangg kasut kena bawak naik atas..muehehehehhe...

yela...Rumah kami kat kampung..selipar kan kena tinggal kat bawah before naik tangga...heheheh...

Then ade lagi nih..bukan tu je...esoknya...akak aku EL & aku amek half day sbb nak temankan mak jalan2 petang nya tuh....

Pagi-pagi lagi akak aku ajak g Pasar Segar..beli barang basah nak masak tengah hari..

Then berlakulah lagi cerita tragis yg mmg lucu bagi aku....

Macam Biasa..depa turun sama-sama...

sampai kat bawah...lagi sekali akak aku terkejut beruk..

Akak: "Mok..selipar mana?"

Mak: "Eh..mok dok ingat...ingatkan selipar ada kat tangga..."

Akak: "Haa???"

weeekekekkekek....adui..gelak sakan lagila akak aku....dah kena panjat balik ke tingkat 3 amek selipar....

adui...adui...sakit perot eden ni ha duk gelak jooo...

Itula gelagat2 mak aku yang aku leh kongsi kat sini..

Kelakar kan..heheh.

If diikutkan...mmg banyak kisah2 lucu yg aku alami dengan mak aku..tapi mmg tak tercerita kat sini...

lain kalila plak aku cite yep.!

ok....have a nice weekend....:-D:-P

Tuesday, April 22, 2008

Ika...




comelnya...ini anak buah yg paling rapat ngan aku..nama dia Emilya Zulaikha..anak akak aku nih..suka bergambar..mcm mak su dia gak...heheh


neway..this is my 1st post...tak penah post ape2 lagi sejak register ngan blogger.com...


see ya...tata!


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com