Thursday, July 24, 2008

Sakit2 pon kerja..Sian Mek ROse..

Hari ni masuk hari ke-4 demam..
Demam ni datang waktu malam je..siang dia tak kuat sangat..
Rasa mcm demam kure2 pon ade..hehhe...


Last 2 days..terserempak ngan one of x-ofismate...nampak dia kurus..mcm tak bermaya..tanye dia ape rahsianya...dia kate rahsia ape..aku baru baik demam denggil laarrr.....Adusss..siannya..

Dia cakap..ko tu..if demam lebih dari 3 hari baik g Check darah...takut denggi...
tahula kan..kat Shah alam ni..glemer ngan Demam Dengginya...huhuhu..takut pon ade nih..badan ni rasa seram2 sejuk je....lenguh2...

Tengok tu..ubat2tan..yg kuning tu antibiotik..tak sker...busuk! tapi kene gakla telan....huhuhhu
Ubat sakit tekak tu aku sker..sbb mcm gule2..heheheh..

OOoppss...before terlupe...Esok, Lusa & Tulat (25, 26 & 27)...Tuan punya blog ni takde.. Ada Team Building kat UiTM Dungun, Terengganu....hurm...demam2 ni larat kah aku??? Tapi tula..nak wat camne...semua staf DIWAJIBKAN...mcm solat la plak....huhu...


okla semua...till then...can cin cau...:-):-)

Monday, July 21, 2008

Sakit Belakang...Adui.....


Sakit belakang lagi..adui..tulun..dari semalam sakit nih..sampai la demam ni ha...
maybe kesan dari sakit belakang kot..melarat jadi demam..huhu..

Actually..posting ni adalah nak citer pasal sakit belakang dan bahu yang pernah aku kene dulu...akhir tahun lepas...tak pernah rasa sakit yang amat sampai camtu sekali...

Dah 3 buah klinik aku pergi..ade yang bagi ubat tahan sakit..ubat sakit urat la..last2 kene inject..mak ai..sakit tu...huhuh...
satu2nya benda yg interesting...berat badan naik 6 KG..dalam masa 1 minggu...tak ke gila tu??
mmg heran sgt2 masa tu..takkan la kan..makan mcm biasa aje..Hurmmm....

Last2..one of my bos suggest pergi urut..guna cara tradisional..
Mula2 tu takut gak..sbb tak pernah berurut kan..yela..kite ni anak dara lagi..cam tak sesuieee je nak pegi berurut..hehehe...
last2 pergi la jugak...
1st time akak tu pegang belakang n bahu..dia terus cakap..

"Hurmm..pergi mana ni? seronok sangat ye? sampai tak ingat nak bagi salam dulu kat tempat tu.."

Ha??? aku tercengang2..then dia tepuk lagi...

"Ade benda ni.."

pastu dia tanye..ari tu pergi mana?
org cakapla pergi Bukit Cerakah Sri Alam..Family Day ofis..
then dia cakap...

"Patutla..gelak sakan la ni..smpai lupe kat mana masa tu..."

Hurmm..betul gak tu ek..aku tak bersalawat pon ari tu...biasa aku berselawat dulu if pergi kat tempat2 yang tak pernah pergi...lagi2 tempah cam bukit cerakah tuh...even dekat ngan bandar shah alam..tapi dia still hutan..pokok2 pon tinggi...nak masuk pon kene naik bas...sbb jauh ke dalam...

Lepas je urut..rasa ringan skit badan..pastu akak tu suruh datang lagi..urut sekali lagi...sbb dia nak buat air penawar..Alhamdulillah...lepas tu..badan dah kurang sakit..dan paling hepi..berat badan kembali normal...Heran kan..agak2 apela BENDA yg duduk dalam badan aku tuh???
Eeiii...seram!

Skarang..dari semalam rasa sakit aje..nak kene pegi urut ngan akak tu lagi ke?
Awww...tak sanggup aku..sakit..malu pon ade...wakakakakak...
Erm...tapi nak pergi klinik lagi aku tak nak..kang kene Inject lagi...lagi seksa..tamola jugak...
Ape2 pon..balik ni aku nak telan Panadol..esok tak ok jugak..terpaksala aku g ngurut..huhuhuhu.....

*** Peningnya...dari sakit belakang..skang dah demam..alahai..bertambah la sakitnya..huhuh..takpe..dugaan...:-)

Friday, July 11, 2008

Server Ngok Ngek!

Eiiii..geramnye..3 hari server jem..kena panah petir! Ari tu ribut kat sini..ade kilat sambor menyambor..Preenggg...kene kilat..sib baik ler aku tak kena petir sekali...huhuh...

aku skang keje kat luar kampus utama UiTM..so, server dia asing2..tak sekali ngan PSMB..bila kong je server tu..depa kate nak repair amek masa..sbb spare part hanya ade kat melaka..Ayoyoyoyoyo...mcm2 ler...

yang besnya...before depa repair..server ni dah ok dengan sendirinya..kecoh kejap tadik..berhantu ke?? ish ....simpang....

tapikan..ade gak hikmahnya takde internet nih..keje aku banyak dah siap..hehhe...

tapi keburukannye plak..aku rsa cam katak bawah tempurung..nak surf internet takleh..baca paper pon tak sempat..student plak makin ramai dtg nak amek Modul Pembelajaran diaorang..
yang besnya..ramai plak call aku..tanye..'Ko tak kerja ke? Nape? Tak Sihat ke?"

ayoooo...aku baru tak on YM (Even kdg2 on saje..tak chatting pon..n janji gambor aku terpampang kat PC demer..)huhuhuhuhu.....baru tak on 3 hari je pon....hahahah...

k la..nak sambung korje..nak update cite2 pasal Farewell utk aku kat opis lama pon..gambor2nye tak amek lagi ngan Ex-Ofismate aku tuh..

selamat berhujung minggu...yeeyeyey..esok nak g jalan2...cari barang2 kawen...

okla..cau cin cau....:-)

Friday, July 4, 2008

Jalan-jalan cari makan...


Pizza..gullppp..buat cair air liur je cite pasal makan2 ni kan..tapi takpe..sekali sekala jamu mate nengok gambor2 makanan..hehehe..
Pizza ni makanan kegemaran aku..hahah..alamak..mati gemok la..
tapi takde la ari2 makan..dalam satu bulan adela makan sekali..tak banyak pon..
Pizza peberet aku..Egg and Chicken Wonder & Chicken Supreme...and tak ketinggalan..mushroom soup...


Adui..tulun..lapor..laporr
..........!!!!


Iniler peberet aku..:-)

Mushroom soup..cedap tak terkater la....huuuuhuu...

Kami amek set ni je..tu pon jenuh nak mengabih..n off course..aku akan bawak balik 3 keping..tak larat nak perabih....huhuhu...


Kejap ader....
Kejap Tadeeer.....:-D
Ermm..nyam nyam...ini pizza Thai Chicken..tapi lagi bes Egg & Chicken Wonder....:-)

okla..nak sambung buat kerja..ramai student dah start datang amek modul pembelajaran...13hb ni klas dah bermula...


Selamat Berhujung Minggu....cau cin cau...:-D:-)

Tuesday, July 1, 2008

My New Workplace...



Salam semua..

ari ni 1st day aku kat tempat kerja baru..semua staf kat sini okla..baik2 belaka.
ade lebey 100 org staf campor ngan lecturer yang ajar PJJ students...tapi disebabkan ofis dia dipecahkan kepada 7 bahagian..so..dalam satu department tak ramai ler sgt kan..deparment aku ni..buat modul untuk stundent PJJ..modul ni hanya di jual di sini taw..takde di tempat lain..
then student2 yang amek PJJ dengan UiTM hanya boleh beli kat sini dan tidak dibenarkan sama sekali mencopy..hakss..ade ke ayat tu? lantok ler labu...

semalam ade farewell untuk aku kat ofis lama..cedih..nak tinggal depa..then penatlah nak kenal ngan org2 baru..tapi takpe..pengalaman mengajar aku agar jadi lebih matang...hiks!..
kenal lagi ramai org...lagi bagus kan kan kan...:-)

okla..gambor2 farewell aku semalam tak dapat lagi..nnti aku cite2 kat sini ok..
ari ni aku tak bz sgt...tapi depa cakap akan start bz by next week..student baru pon dah masuk mendaftar diri...

psstt..gambor aku tu masa kat ofis lamer..hehhe..kat sini takleh nak amek gambor lagi..kang mcm tak betui lak kang.. gambor ni ridzwan yg amek...arrggghhh...gonna miss all of them!

okla..cau cin cau....:-)