Wednesday, January 14, 2009

Terengganu 1st Day

Seronok betul dapat balik Terengganu. Dah lama sangat tak balik kampung. Dah 3 bulan. Yela..Inila salah satu dugaan dah kawen kan..takleh la skang sesuka ati nak pegi mana2.. if dulu aku balik kg sebulan sekali..if tak menangis ko tak dapat makan kepok lekor..keh keh keh...
tapi nak wat camno..bak kate Datuk SM Salim...'DULU LAIN..SKARANG LAIN..DAHULU BUJANG SKARANG DAH KAWEN"...Ewaaaah....hiks!


1st tempat aku tuju on 1st day..off coz la Kepok Lekor Losong Kak Yah..then baru g umah abg aku..aku tersangatla suka pergi sini sbb umah dia betul2 tepi sawah..pergghh..tenang sangat rasa..
tapi aku pergi sana agak lewat sbb Incey Aku Betul aku tido lama sbb penat drive tak abis lagi..yela..Shah Alam - Kuala Terengganu amek masa hampir 8 jam..mau tak penat..plak tu kami bertolak malam..takleh nak drive laju2..lagipun hubby aku mmg tak suka drive laju2 pon..
aku pon berjaga tak tido sepanjang dia drive..heheh...


Ada Keropok Rebus..ada Keropok goreng..even dah siap2 bungkus..tapi still panas sbb mmg semuanya baru masak..depa siap2 bungkus sbb taknak kelam kabut if tiba2 ramai customer..time aku dtg ni tak ramai sgt org...

Hijau saujana mata memandang...mmg tenang je...i like...

Tu dia..kepok lekor..heheh..bess2....

Mcm biasa..aku mesti berkepit ngan anak buah aku..yg lain dah besar2 sibuk duk main game..yg sorang ni je bes main..sbb tatau ape2 lagi..nama dia Muhammad Najmi Ammar heheh..suka giler bergambar...:-)

On d way balik ke rumah aku..tiba Hubby teringin minum air buah gelas besar yg glemer kat ganu nih..aku pon bawak la..tgk tu..air dia besar bagak..aku gelas sederhana pon besar..sejukk je perot minum...aku amek air nangka..hubby air ape ntah lupe..huhu
Before sampai umah sempat lagi duk snap2 gambor lam kete..
aku suka benda nih..if naik jambatan Sultan Mahmud tuh..dari jauh dah nampak..cantik...
SEMOGA ALLAH SENTIASA PELIHARA TERENGGANU..amin...

okla..nnti aku update lagi..
ari ni kepala aku pening sepanjang ari..nape ek?
hmmmmmm....
okla..tata...:-)

Wednesday, January 7, 2009

Help...Help...

Lately aku tersangat la malasnye nak update blog aku nih..HELP..HELP..ade ubat tak untuk penyakit malas aku nih??..kikikik..

dah kat seminggu takde update
maybe sbb mabuk kepayang aku ni kot..
mmg camni ke ek org pegnent??
kejap pening..kejap ok..kejap pening..
kalau tak makan aku lapor..bila makan plak aku jadi pening nak muntah...ish ish ish...
camnila ghupe mak aku dulu masa ngandungkan aku kan kan...lahai..baru terasa skit ni..kang dah besor kandungan aku..tataula ape lagi dugaan yg datang....insyAllah aku akan harungi ngan tenang...pengalaman ni bebs..bkn senang taw..skang kain baju kurung aku dah takleh nak kancing...kene pakai pin baby yg besor tu...opss...pecah tembelang..keh keh keh...
berat badan makin naik..aku rasa dah naik 5 kilo lepas dapat tau pegnent..mak aih...abis tu camno nnti ni dah dekat2 nak bersalin..mau naik cam belon....keh keh keh


--------------------------------------------------------------
KR

Ari tu aku teringin makan ayam kenny rogers...dah lama teringin n mmg niat nak lanjer hubby...
weekend ari tu baru termakbul..hehhe..bes nye..nyaman je rasa...then pekena lak Manggo Heaven tu..ice blended ngan yogurt..mmg heaven...keh keh keh
Terlambt plak aku g makan sbb ade banyak urusan..syik tertangguh je...tapi takpe..janji dah masuk tekak aku...legaaa rasa....heheh...


Ini aku punye..bes bes..kentang lenyek dia mmg bes.. & di sinun..hubby aku punye...

Manggo Heaven w yogurt..mmg heaven....bes siot..

--------------------------------------------------------------

HONEYMOON KAT CONCORDE HOTEL

kah kah kah..kelakor kan..dah lama kawen baru g honeymoon..ini ala2 mini honeymoon la..sbb yg betui2 nya kat Langkawi februari nnti..tak pergi2 lagi ko..tak sempat..hubby bz manjang..
actually ni gift dari abg ipar aku..pastu tup2 aku pegnent dulu..dengan mabuk2 nye..mane aku ade mood nak p mana2 kan...tu yg aku perap je dalam laci..last2 weekend lepas baru ade kesempatan nak p...:-)


Shower Foam & Shampoo tu aku suke simpan..susun cantik2 lam toilet..wat kenangan..keh keh keh..korang pon mesti camtu kan kan kan...hehe



Kat hotel ni ade Beskal ni korang tahu...."BASIKAL BIDAN"
zaman2 dulu depa guna beskal ni la untuk pergi dari umah ke rumah org yg bersalin...
gambar ni aku snap masa ngah berjalan ke parking kete masa nak check out..boley?...huhu...


--------------------------------------------------------------

KEMALANGAN NGERI RAKAN SEKERJA

Sabtu lepas....3/01/2009...masa aku nak check in hotel..tiba2 dapat msg dari Kak Chah..yg staf InED accident dan meninggal..
yang paling pilu..kemalangan ni berlaku atas kecuian driver muda berumur 23 tahun..bawak Frontier yg laju..then terbabas n langgar kete depa..kejadian jadi kat Tanjung Karang..
Kawan aku..Arwah Sunartie & baby dalam kandungan dia (5 bulan), Suami & anak dia berumur 3 tahun..terbunuh dalam kemalangan tuh..mmg ngeri kan..adik perempuan dia yg duduk kat seat belakang terselamat tapi still dalam ICU kat spital selayang...tataula camne condition dia skang...
terketar tangan aku masa baca msg tu..sbb mcm tak percaya..kami baru sembang2 pasal baby..memandangkan dia pon ngah pegnent kan..cite2 mak buyung kate org ...huhu
tak sangka dia pergi dulu..dia sebaya aku...

Kawan2 kat luar sana..sama2la kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah & keluarganya..semoga roh mereka dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..amin...

Ini gambor yg aku snap dari paper Sinar tempoh ari...ngeri kan...kete tu TOTAL LOST..mmg dah takleh nak repair..

Arwah yg bertudung putih kat depan tu...orgnya mmg ramah & Ceria...n mmg suke giler2 bergambar...tapi semuanya dalam kenangan...:-(
gambar ni masa team building kat UiTM Dungun..

-------------------------------------------------------------

KALENDAR 2009
tahun baru dah masuk kan..ari tu kami dapat kalendar baru..korang pon sure dah dapat kan kalendar organisasi kan...tapi diary belum diedarkan lagi..huhuh..tu yg penting tu..nak tulis2..keh keh keh..iyola sgt...:-P


Okla..bzzzz skit minggu ni ..student dah mula serbu unit kami untuk amek Modul...

jumpe lagi...tata....:-)