Wednesday, July 15, 2009

Alhamdullillah...

Jam 1:30 pagi tadi (15 July 2009) Roslina dah selamat melahirkan baby boy melalui cara pembedahan.

Alhamdullillah, both baby and mum sihat.

Terima kasih kepada yang mendoakan.

Harap-harap my wife akan cepat sembuh and update her blog especially untuk ceritakan pengalaman dia delivered our baby boy.

- Ros's husband (Mr.Right)

Wednesday, July 8, 2009

Hey..I’m 37 Weeks Preggy! **WINK**

Wah..tak sangka la..dah 37 minggu..uhuhuh..takut berdebar dup dap dup dap..takutnya..mcm2 duk main dalam kepala ni..aduyai..Aku nak sangat bersalin normal..Ya Allah..Permudahkan segalanya…Aminn…

On 6/7/09 ari tu is my Antenatal Chek Up kat PPUM..ni progressnya..

Aku:

Berat dah cecah 82.7..OMG..Dats mean I’m gaining 24 Kg by now…

(Bila la baby ibu nak kuar ye? Tak larat nak jd penternak Berjaya dah…berat badan ni naik makin menjadi2....agagaga…(Pok Pale sendiri sbb tak nyedor..makan bnyk sgt!)

Rasa tak larat nak bawak diri pon ade…mcm2 benda langgar..kdg2 pijak kaki, jari my hubby during tgk tv…langgar meja, kerusi kat ofis sbb tak Nampak n tak sedar badan melayang je ketepi..Ahahhaha…Lawak &Satu kenangan yg takkan dilupakan…

Baby:

I'm really miss nak tgk my baby..bukan apa..last scan tgk dia masa minggu ke 27..then lepas tu scan for tgk Uri je..naik ke tak..(Scan masukkan alat kat bawah tu)

Alih2 6hb ari tu depa kate nak cek macam biasa dulu sama ada leh nampk tak uri dengan cara scan biasa..tanpa masukkan alat scan kat tuuuttt..:D

Depa cakap..Baby ok..dah 3.1KG..Air ketuban cukup..n surprisingly..Uri dah naik..Alhamdulillah….:-)

Berkat doa siang malam..n doa2 korang semua..

Depa cakap..bagusla..leh bersalin normal…meleret2 senyum…Sampai ade 2 org juruscan yg tgk sbb nak pastikan betul ke tak uri dah naik…then depa confirmkan..mmg uri dah naik jauh dari Laluan keluar baby…

Syukur Alhamduillah…mintak2la doa aku nak bersalin normal termakbul…Amin…

Semoga aku n baby selamat semuanya..


Kite ade satu pertanyaan la..if ade sape2 baca ni..leh la bagi nasihat &pandangan ikut pengalaman masing2...

Camne rasa contraction yang sebenor-benornya?

ade org cakap..rasa cam period pain..tapi lagi sakit..tol ke? Please..betul2 perlu maklumat ni sbb kdg2 ade gak rasa cam period pain..tapi beberapa saat je..then ilang...tapi tak kerap...