Friday, July 30, 2010

Yang di tunggu dah Sampai..:-)

Salam,

update di petang hari. Kenapa? takyah ditanye sbb alasan biasala..BZ Bz BZ..kah kah kah

ok2..hati berbunga2 hari ni..dapat parcel yg ditunggu...

apekah itu? weehehhe

ingat lagi tak aku menang voucher RM50 dari contest yg dianjurkan oleh Catlina? ala..
Nur Dayana Insyirah's 1st Besday GA tu..leh tgk SINI & SINI

selepas ditimbang2, ditelek2 mane satu yg aku nak beli..last2 aku decide beli Soft-Structured Carrier (SSC). Memula dulu nak beli Mei Tai basic @ price RM160...tapi hati ni mmg dah berkenan giler kat SSC ni plak..hahaha. If nak cuci2 mata..leh tengok sini... SnuggBaby


Wah..black belt ka? eheheh
cantik tukang jahit gulung..lepas bukak n try gulung balik td, aku dah tak dpt gulungan asal camni..hahahha..hampehgass tol la.


And here it is...Aku Pilih Corak INI

Hati tertaut tgk love2 tu..ahahha..Actually colour dia dark brown..tapi nmk cam itam kan? Jahitan sangat kemas..ianya Handmade ok. BUkan dari kilang..ngeee..if nak tanye apa, leh call terus tuan punyer kedai..Liza Yaakup..Diala owner Snuggbaby & Designer olso.

::: Basic SSC add on with meshed sleeping hod. Its more airy. so, takdela kepala rafiq berpeluh2 if dia tido dalam dakapan aku. Fungsi utama sleeping hood ini adalah utk make sure kepala anak lebih terletak masa tido..takdela terkulai sampai sakit leher dia..:::

2 gambar di atas diciluk dari Website Snuggbaby..dia lebih kurang camnila if aku pakai nanti..If ade sapa2 nak beli..leh KLIK sini..n study apa yg anda inginkan...aku amek masa gak nak paham benda alah ni.ahahah..

aku 1st time nak beli. Before dis aku just guna Ring Sling. Tapi jatuh cinta ngan SSC sbb nampak sgt2 comfy. And feedback dari kwn2 yg pernah guna, semua berpuas hati..

Selepas ditolak Voucher RM50 yg aku menang ni..

..aku just kene bayar RM268...mahal? yess..mahal. Tapi pelaburan jangka panjang ye kalians...coming babies pon leh guna..insyaAllah...

Nanti, dah guna ngan rafiq aku snap2 n tempek sini ok..:-)



happy weekend!..:-):-)

Thursday, July 29, 2010

Cerita Minggu Lepas

Salam,

still in bz mode.

so aku just tempek2 gambor n aku cite sket2 k..


Jumaat lepas, InED adakan Hi-Tea utk raikan staf2 yg baru kawen & staf2 yg dah berpindah ke deparment lain. As mengenang jasa la lebih kurang camtu..eheheh..
Venue: Hotel UiTM Shah Alam.


Tayangan video gambar2 staf yg dah takde kat InED..sambil pasang lagu Broery Marantika. Sadis la pulok lagu tuh..uhuhu


Burger Malaysia. Hehehe..cute sangat beger ni..comel2..antara menu yg jd rebutan..sekejap aje dah licin..Lepas refill pon abis cepat gak.



Mee Jawa. Aku tak minat sangat..tapi aku amek gak la sekadar merasa. But still, tekak aku takleh nak terima kuah dia yg agak2 manis tuh...


Sandwiches. Ade lagi menu2 lain..tapi maleh nak snap.


Mine....


***************************************************************************************************

Sabtu lepas plak..kami pergi tengok2 kereta..cuci2 mata..ahahah..ke NAZA WORLD..actually abg aku keje sini..so aku bawak mak aku yg baru dtg dari kg tu jalan2 ke situ..

Lepas jumpa client, abg aku ajak g belakang..dia kate nak tunjuk SESUATU..haihhh..apo plak kan?


Treng Teng Tengg.....


Lamborghini wehh...1st time aku leh pegang2..ahahah..kete ni ade 2 ketui je kat sini..satu si CEO NAZA amek n satu lagi Tan Sri mana ntah..Rege dia RM3 Juuuuta! ish2..tak mampu la aku. Nak tengok2 leh la kot..:-)



See...Bertapa rendahnye kete ni..rafiq yg tecit tu pon konon2 cam leh bawak je..ahahah..

RAFIQ : "Ish..dah besar nanti aku nak beli kete ni la untuk ibu"



"Owh..sejuknye kain dia...Ayah Ngah cakap..kain ni rege dia RM20 ribu"



ish2..giler ke ape? kain saje rege RM20k
baikla aku wat bayar downpayment rumah baru..ahahahahah...

ok..daa...:-)

Wednesday, July 28, 2010

Rafiq's Day

Salam,

Banyak hari gak terbiar blog aku ni..dah bersawang gamaknye..wekeke

ok2..aku masih bz..tapi, akhirnya berjaya juga aku upload gambar2 birthday rafiq ahad lepas. Fuhhh...dari semalam duk upload tak siap2..asyik tersekat2 ngan kerja yg nak dibuat..

Birthday ni suppose aku buat 17 julai lalu..tapi disebabkan oleh beberapa perkara yang takleh nak dielakkan, kene tunda ke 25 Julai baru2 ni..

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Even hujan lebat, ramai gak tetamu yg datang dari jauh meredah banjir kat depan perumahan aku duduk ni..huhuhu...

Majlis ni kami wat kecik2 je..just jemput kenalan & jiran2 yg aku kenal & anak2 depa yg selalu bermain2 ngan rafiq..

Menu biasa2 aje..bihun, sandwich n lain2 side dish. Takde tema bagai..semua buat sendiri..malangnye satu keping gambar makanan pon tak amek..ahahahah..sabar jela kan. Sib baik kakak n mak aku dari kampung bantu..If tak mmg haru gak la..1st time handle majlis camni..kah kah kah

OK..enjoy the picas.


a small decoration...beli kat Balloon Buzz seksyen 9..


DSCN6485
A day before, tengah packing goodies utk budak, rafiq pon sebukla tolong ibu..tolong sepahkan makanan..haihhh....


DSCN6493

Alya anak bongsu abang aku yg sulung & Ika anak sulung kakak no.3 aku

DSCN6501

Birthday boy!


DSCN6505

DSCN6511

DSCN6517

DSCN6521

DSCN6522

DSCN6535

DSCN6536

DSCN6523

DSCN6540

DSCN6557

DSCN6552

Kepenatan...ZzzZZZzz.....

DSCN6558

Ex-Practical Student pon datang..thanx mira & munirah..masa ni rafiq baru bangun tido..teruja budak2 ni jumpa rafiq..yela, selama ni tgk dalam gambar je..ari tu tgk real punyerr..eehhhe


DSCN6563
Bila dah recharged, ape lagi...main bola la keje dia..suka buat camni..cam menjungil bola pon ade..ehehhe

DSCN6571

DSCN6575

Buka hadiah time...sonot rafiq..ditelek2 hadiah2 tu..even tak tahu ape2 lagi..tapi aku cukup seronok bila dia seolah2 enjoy hadiah2 tu..:-)

DSCN6592
Salah satu adiah dia ni la..Pool yg comel ngan bola2..sabar jela abg aku tuh, mano la rafiq nak main pool ni kat umah..takpelah tunggu duk umah bawah dulu..nnti leh main kat laman depan puas2..*hahaha berangan*
oh ya, baju merah tu anak jiran & anak yg sama dijaga oleh pengasuh rafiq.

DSCN6598

Ok..dah abis..rafiq pon aku togelkan sbb dah melekit2 badan dia..ahahaha..
sebelum pegi mandi..kita snap2 dulu ye rafiq...
ngeeeeeeeeeeeeee



Happy 1st birthday utk kesekian kalinya utk anak ibu Muhammad Amzar Rafiq..semoga jadi anak yg soleh, dengar kata, bijak, hormat org tua & yg paling penting...Sayangkan ibu & abah sebagaimana ibu & abah sayangkan rafiq...

Ya Allah..lindungilah anak aku walau dalam apa keadaan sekalipun..berikan dia kesihatan serta akal yang baik..semoga rezeki yang Kau berikan ini akan terus diberkati olehMu ya Allah..amin...

Friday, July 23, 2010

Ramadhan Dah Mengintai2

Ramadhan dah mengintai2.. Ganti puasa lom abis lagi..Agagaga..bukan ape..dah tiga ari ambushed by askar jepung..ngeeeee. Sadis sunggoh!

ok2...ini lauk dinner mlm semalam. Dah2 dekat2 nak poser ni sure ramai ngah ganti puasa kan? so sila terliur....kah kah kah..jahad kan saya? muehhehe....ampun...


dinner2

dinner3

dinner1

::::Ikan Siakap Masak Suka ati akula nak letak ape, Sup Sayur & Telur Dadar::::


"Ibu cakap..Ramadhan Dah mengintai2..jadi, rafiq pon intaila dari bakul..ngeeee"


p/s: mlm td sy dah makan Grilled Chicken Burger (GCB) kat Mekdi..cedap..tapi maybe org yg tak suka mkn beger ayam tak gemor kot..heheheh...

Thursday, July 22, 2010

Ade Parcel utk aku

Salam,

Jap tadi ade org anta parcel utk aku kat ofis ni ha..terkejut gak aku sbb aku mmg ada order satu barang..tapi takkan sampai dah kot..dia kate 10 hari bekerja..dikira2..arini lom sampai 10 ari lagi..uhuhuhu..

Aku tanye..."ape dalam ni dik?"..budak tu cakap.."susu kot kak"...Haa?? melopong jap aku..bila maser plak aku order susu....huhuhu

Bukak2 je..tgk2 dari Anmum..Mula2 sonot sbb ingatkan Anmum Lacta..Upe2nye Anmum Essential..utk kanak2 1 tahun ke atas..wekekkekek

rafiq takleh minum ni..so..as usual..if dpt susu free..aku akan bagi anak jiran..mana2 yg aku tgk anak ramai & hidup tak berapa senang..aku kasila..biasanya aku bagi kat anak Kak zura..tapikan, if pengasuh tgk, sure dia nak gak..sbb anak dia suka minum susu..anak dia dah 5 tahun dah..so, better aku bagi kat budak yg umur 1 tahun lebih kan?? Depa lagi memerlukan susu ni..



aku mmg jd ahli kelab anmum..masa pegnent dulu..last month depa wat survey n call tanye mcm2..and cite pasal kebaikan susu anmum utk baby..aku dengar jela kan..then..akhir perbualan..aku jawab, my son is fully breastfeed...ngeee..

then indian lady tu cakap..its ok..dia nak pos gak...heheh..ok2..posla...wekekek..ni la dia nye..dah dpt pon..

Wednesday, July 21, 2010

Sedap ke Beger ni??

Malam td tengok iklan kat telebesen. Mak aih..cedapnye tgk beger tu. Bila tgk Capital M of McD..lagila buntang mata..nak2 lagi ari puasa. Nafsu makan tu tau2 la kan..wakakakka..ceh nafsu semata!


Ha..bege ni laaa.....besarrnyee.. eh ke dalam gambor je nampak besar?



Aku nak ni..aku tak kira....agagaga...harus ajak en affandi g Mekdi malam ni...nyam2...biasa en affandi melayan aje ape aku nak..mintak2 dia tak bz mlm ni..

ohh..nafsu mata semata2..ntah2 tak sedap mana pong!

p/s: arini aku buat2 bz..till then..daaa...:-)

Tuesday, July 20, 2010

Perkembangan Rafiq @ 1 Year Old

Salam,


Pejam celik..daaaaa setahun anak bujang aku tuh. Alhamdulillah...Kesihatan & perkembangan as a baby amat baik..eh rafiq dh jadi toddler lah eh? no more baby? if nak panggil baby gak, kene wat adik baru utk rafiq..oppsss..belum2..belum buleh lagi...rafiq masih kecil..needs more attention from abah & ibu..dan juga belum puas menikmati susu ibunyer....:-):-)

ok2..ada banyak juga benda2 baru yg rafiq leh buat n buat aku terkedu n terpegun...ngeee. tapi ade jugakla yg sama ngan last month..cuma diperkuasakan lagi..*perghh ayat tak hengat*


Berat & Panjang

Berat rafiq terkini ialah 10kg, panjang 78cm..masa lahir cinonet je 2.944 kg & panjang 47cm..ngeee


Panggilan Abah & Ma-Ma


if dulu sebutan dia mcm merapu2..setiap masa abah abah abah abah mama mama mama..tapi sekarang its more specific...Abah means bila nampak kelibat abah dia lah and Ma-Ma bila nmapk aku. Panggil Ma-ma lagi jelas ketara bila dia lapar, dia ngantuk, dia yak. Kadang2 meluru kejar aku samada combat, meniti, org merangkak skit2...tapi kan..bila rafiq nak panggil IBU? huhuhu


Berjalan

Rafiq masih belum boleh berjalan dengan sendiri...Dia berjalan atas bantuan aku, walker baru dia, dinding2, meja, sofa & tepi katil.

ada beberapa org dah mula bercakap2 yg anak aku ni sure lmbt berjalan sbb nampak badan cam berat...ish ish ish..sape KAU utk judge anak aku...setiap budak ade perkembangan tersendiri. Mentang2ler anak2 depa berjalan awal, kecoh satu dunia anak org lain takleh berjalan lagi...Grrrrrrrrrrr..psyco tol! tapi takpe, janji hati aku tenang n hepi dengan setiap inci berkembangan anak aku okeh! *sori teremo*


Merangkak

Rafiq dah boleh merangkak skit2. tapi dia nampak tak berapa confident sgt. Dia merangkak skit2. Pastu hempas badan n terus combat..Nampak cam kaki dia terkuak2 ketepi..wekekke..cam org nak berenang pon ade. Tapi takpelah, at least dia mencuba.


Meniti

Memang since last month, rafiq dah boleh meniti. Tapi skang ni makin terer. Dulu if ade selekoh kat meja or bucu katil dia takut nak pergi..sekarang bukan main lagi laju berdesup tgk2 dah ujung katil..ehehhe


Minum & Makan


Masa dengan pengasuh, Rafiq minum susu tak menentu...Kadang2 12 oz sehari..kdg2 15 oz sehari..tgkla mood dia..ngeeeee
Makan ari2 berselera..aku mmg masakkan bubur penyek utk rafiq utk bekal sehari2. Sekarang rafiq dah boleh makan nasi biasa tu. mkn ngan ikan goreng pon sodap! tapi aku selang selikan makan ngan bubur..biar dia selesa dengan perubahan yg satu ini..


Mengambil & Meletakkan barang ke dalam bekas

Rafiq dah boleh ambil sesuatu barang dia amek dari lantai, then masukkan ke dalam bekas/wagon dia semula. Dia keluarkan mainan tu, then masukkan balik dan seterusnya sampai dia bosan!


Cepat jemu ngan sesuatu

Permainan yg dia main, hanya bertahan dalam 10 minit camtu je..Pastu dia akan boring..Bila boring, dia baling mainan tu ke tepi, ke belakang pastu pungut, pastu baling lagi..aduilah.


Pandai main acah-acah ngan kami

Bila rafiq cuba buat sesuatu yg aku tak bagi contohnya dia nak kutip nasi kat lantai....aku selalu cakap "Rafiq, No!" then dia tengok aku sambil sengih cam kerang busuk..pastu acah2 nak amek nasi tu..aku cakap "Rafiq, No!" sengih lagi..sambil tengok aku sambil sengih sambil tangan tu nak kutip nasi..Haih..notti sunggoh!


Pandai main ba ba chak! *pee ka boo*

masa kat klinik tempoh hari, dia tarik tudung n masuk dalam tudung aku..pastu dia kuarkan muka dia skit2..then sengih..kunun2 mmmcak! la tuh ehhehe..bila aku gelak dia buat lagi...then lagi then lagi. so sweet..:-)


Pandai marah balik if aku marah dia

Bila ibu/abah marah, rafiq dah pandai marah balik ngan suara & bentak2 kaki n tangan sekali. Kedua2 tangan bam ke kedua-dua peha dia. mcm protes la. ish2..kecik2 dah pandai


Suka menggigit & Sangat sensitif

Rafiq suka mengigit. Sakit tau! ade ketika lebam2 tangan aku. Pastu bila aku buat2 menangis..dia plak yg menangis lebih2..Sentisif benor..mcmla org marah dia. Ish la....


Tahu apa kegunaan Remote control

Bila pegang romote ekon, then halakan remote ke arah ekon. Bila pegang remote astro..rafiq halakan pada tv..kdg2 ngacau pon ade..ditekan2 kasi kuat, bingit telinga, pastu tukar2 siaran. ish2..ekon pon camtu..kejap on..kejap off..agagagaa

Dah tahu ape itu JOM!, Bye bye!


even tak tahu nak lambai2 tangan nak say bye bye, tapi dia tahu bye2 maksud dia nak kene tinggal la tu..muka monyok je..
If sebut JOM! haa..siapla if tak amek..mengamuk menangis air mata berjurai2..drama sunggoh.



ermmm..ape lagi ek? okla..tu jela kot..nnti ingat lagi, aku update..:-)


ibu, abah & rafiq


Buah hati ibu & abah...Muhammad Amzar Rafiq Affandi...

ibu & abah loves u..:-)

Monday, July 19, 2010

Posting Khas buat Alyani @ Lya

Salam,

Since last week, byk blog2 kaum ibu dah buat posting ni..tentang kawan blogger kita, Lya yang bertarung nyawa dengan penyakit jantung dia yg kronik. Aku tahu pasal ni dari Blog Kak Zue...

Biasa blog aku diserikan oleh komen2 dari Lya..tapi dah lama dia tak datang. Bila tgk kat blog kak zue ttg Lya, terkejut giler aku. Even tak pernah bertemu muka dengan Lya, tapi Lya byk kali pesan, if lalu cherating leh jumpe time balik kg nanti..ehehhe..insyaAllah..if ade rezeki jumpa juga kita nanti Lya...


Ini adalah serangan terbaru yg Lya hadapi. Lya pengsan di tempat kerja & mengalami serangan Sawan berulang kali...If korang biasa baca blog dia, tahu la kan camna kondisi Lya yg mana sebelum ni mengalami pelbagai masalah kesihatan. Taktala membaca pengalaman bersalinnya satu masa dulu...tersentuh baca. Rupa2nya ramai lagi insan lain di luar sana mengalami pengalaman bersalin yg sangat mencabar..Leh baca SINI


Lya dah dibenarkan untuk pulang ke rumah tapi bila tengok gambar dia dari blog kwn2 yg lain yg pergi menziarahai dia..masih lagi lemah..but, Alhamdulillah..its getting better kan?

Nak tahu camna keadaan & cerita2 dari teman blogger yg lain yg pernah melawat Lya masa kat ICU & wad biasa leh Klik sini:


Untuk menderma bagi meringankan beban Lya..boleh la berbuat demikian..

Maybank
Alyani Binti Amran (155014985526)


sekarang masa dia susah..mane tahu, akan datang masa kita pulak..so, even tak kenal face to face, dari alam maya ni pun sy rasa dah kuat ikatan ukhuwah yg terjalin tu..semoga Lya tabah menghadapi semua ini..dan dipermudahkan olehNya..amin...

My BF Journey: 1 tahun sudah & Stok Susu terkini

Salam..


Syukur


Syukur alhamdulillah..aku dah selamat menyempurnakan penyusuan rafiq untuk 1 tahun..and one year to go..caiyok2! semoga Allah permudahkan perjalanan menyusukan anak sulungku ini.. Sungguh banyak liku2 yang telah dilalui. Makin byk dugaan yg datang..makin kuat semangat aku untuk menyempurnakan matlamat aku yg satu ini..sebagai ibu bekerjaya, perkataan penat..letih...mmg sentiasa meniti kat bibir ni..tipulah if aku tak pernah cakap PENAT, LETIH...

perasaan murung..sedih..selalu terjadi. bila kita stress, susu merudum. stress tempat kerja, stress ngan org sekeliling n kdg2 dengan masalah keluarga & sbb dtg bulan.. bila susu merudum, kita mula rasa gelisah..takut..

takut sebab apa? takut anak kelaparan.dalam kepala ni..if susu tak cukup, ayat yg berulang2 kat kotak fikiran..

"ESOK NAK MINUM APA ANAK AKU TU?..IF BEKALAN ARI NI TAK CUKUP, ESOK HARAP2 TAK MERAGAM LAH DIA"..

aku bukan ibu yang dikurniakan susu yang melimpah ruah..tapi alhamdulillah, masih ada rezeki utk rafiq hingga hari ini..


Alahan

Maybe ada yang pelik, napela aku susah2 nak pam susu sampai nak sedih2 if tak cukup susu kan? bagi jela susu lembu!

actually, there is a BIG no for rafiq segala mak nenek susu or produk yang ada "SUSU LEMBU"..alahan rafiq sangat kritikal. Sampai ada satu masa, aku cicah roti dia dengan milo yg ade susu, dalam 10 minit, abis satu muka dia naik bijik2!...kesian sunggoh! padahal hujung2 roti je pon...haihh..

sampai sekarang, rafiq masih alahan teruk pada susu lembu.

daaaannn..sure ade cakap, alah..bagi jelah susu soya! hehehehe..rafiq bijak, dia tolak meraung nangis sekuat hati if aku bagi susu soya. bukan aku tak pernah cuba..pernah la beberapa kali cuba. tapi tetap sama..rafiq menolak. tapi betul la tu..susu soya tu busuk! aku pon loya ngan bau dia..ISOMIL produk lain ke..semua dia reject..if korang kat tempat aku, korang tahula camne rasa if anak kita ni alahan susu lembu & segala benda yang berasaskan susu lembu...

kwn2 yg selalu baca blog aku sure tahu condition rafiq yg alahan teruk pada susu lembu kan?


Supplement & cabaran menyusukan anak bila berpuasa


Aku mmg amalkan pengambilan supplement sedari dari awal zaman bujang lagi..then teruskan masa pregnantkan rafiq.

Sekarang aku tambah lagi satu produk iaitu performance drink, as suggested by my upline. Ini adalah disebabkan aku dah 3 minggu berturut2 berpuasa during working days. meaning..aku dah langsaikan hampir 15 hari puasa aku..yeehaa!

ok2, disebabkan berpuasa & mengepam susu dalam masa yg sama..amat2 letih ye kawan2..tuhan saje yg tahu camner rasa dia..badan penat, lesu, dahaga, ngantuk..semua ada..supplement sgt penting! selain susu maintain ada, badan kita sentiasa mendapat sumber vitamin n zat2 lain yg penting thru supplement.

sampai hari ini, syukur..susu aku masih ada..alhamdulillah!


Stok Susu



stok EBM yg ada setakat hari ini..semuanya ada dalam 80 oz..ni pon aku dah bersyukur sgt2 sbb pernah satu ketika, kotak frezeer ni kosong tanpa sebetol pon EBM.

Bila tgk kwn2 lain yg susu depa penuh satu peti tu..aku takde jeles tapi jadikan pembakar semangat... yg aku tahu..rezeki masing2.. rezeki aku camni..rezeki org lain mcm tuh...Allah itu maha kaya..ape yg terbaik yg Allah bagi..aku terima...syukur Alhamdulillah......

oh ya, aku suka guna storage bag yg ada ziplock tu..jimat ruang. if aku guna botol semuanya, maybe tak muat utk letak barang basah kat dlm bekas kuning tu..bag tu agak mahal sbb disposable, tapi takpelah..demi anak...

even rafiq dah makan makanan lain selain susu, perlu di ingat..susu adalah makanan pelengkap. so, susu sangat penting utk pembesaran anak2 kita..
ok...Go BF! caiyok caiyok!


okla..daaa...:-)



Friday, July 16, 2010

Apa hadiah Untuk besday Boy?

Salam...

1st of all, thanx to all mommies yang wish birthday utk rafiq..rafiq, abah & ibu really really really appreciate it..:-)

ok, Semalam check up rafiq. Agak lama menunggu. 1st time chek rafiq kat Klinik Desa. Hehe..So sweet. Teringat suasana kat kg..Klinik rumah papan. If kat terengganu, kebanyakkan Klinik Desa dah diupgrade ke Bangunan konkrit.

Besla cek kat kenek desa. even kene tunggu agak lama, tapi aku suka..leh sembang ngan ramai kaum ibu. Kongsi2 cerita..pasal anak2..biasa aku g kenek panel..so, g cucuk & balik..tak bes langsung!

ok2..perkembangan rafiq aku akn update next posting. hari ni tak sempat lagi. Keje ngah kejar ni..Larikkk!

Jom tengok ape hadiah utk besday boy semalam...:-)

v
v
v

v

v

v


Tadaaaa....walker untuk rafiq..memandangkan rafiq skang tengah meniti2..so kami decide beli benda ni..aku sangat2 suka & sgt berbaloi beli benda ni sbb rafiq really enjoy! itu yg penting.

selain rafiq leh jadikan walker, nnti dah besar skit dia leh jadikan wagon..then menan2 kecik2 kat tepi tu buat rafiq leka bermain sorang2 tanpa kacau aku..wahahahha...motip??

Jom tengok gelagat besday boy...:-)


besday boy 1

besday boy 4

besday boy 3

besday boy 5

besday boy 6

besday boy 2

besday boy 7

Lepas penat main walker tu, rafiq berpeluh2...sonot sangat sampai kuar2 air liur pon tak sedar..wakakaka...rafiq...rafiq..

ni bila dah berpeluh2 tu..aku bukak baju dia..dah togel dah..

seee...jemari2 mamat ni..suka mengutih kate org ganu..korek2 semua benda..lubang kecik kat atas lantai pon dia nak korek..ahahahah..