Friday, October 29, 2010

Dia sudah faham ape itu erti RINDU...


Salam

pagi tadi, kul 4 pagi abah rafiq tiba dari johor..dah 4 ari kat johor..ujung minggu baru ade umah..camtula tiap2 minggu..bohsan mak noks!

memula rafiq tido, pstu dia terjaga utk tek. Pahtu abah dia plak duk gatei panggill.."anak abah tido ke tak tu?"

rafiq ape lagi..menggeletik bangun tengok kelibat abah dia..dan2 tu nak turun katil..nak g main2 ngan abah dia la tu

Abah cakap.."kejap2...abah mandi"

rafiq tak peduli...nak turun gak katil...sambil mulut.."abah..abah.."

dia tungggu depan pintu bilik air kot2 abah nak bukak..tapi hampa..sambil mata tu terpisat2 jalan terhoyong hayang keluar bilik..pastu masuk balik tunggu lagi depan bilik air..sabar menanti tuu

boring tunggu, rafiq g main2 botol2 losyen n bedak yg dia susun kat tepi almari. tu la benda dia main before tido..suka benorr sepah2 n susun barang..uhuhu

bila abah dia kuar je..woww...melompat girang..sayu plak aku

kul 5 pagi2 bute tu nak main ngan abah dia kat depan..sambil tengok tv...sampai tertido..

sanggup tahan mata tu..dahla jalan pon terhoyong hayang..ngantuk lagi tu..abah wat masuk dalam bilik, pastu nen..pastu tidooo balik sampaila aku bawak p umah pengasuh....


owhhh...anak aku dah paham erti rindu ye...sob sob..dah besor dah anak ibu...

Jom layan gambar2 rafiq masa aku nak snap gambor berbaju raya tempoh hari..kan main susah nak dapatkan shoot terbahek..kah kah kah


 Songkok no takleh lelama duk ateh kepala dia..paling lama 10 saat..ceh!

 Lari lintang pukang bila ibu suh bergaya..mmg payah nak snap2!

 "aarrrghhhh..rafiq namo songkok!" (kah kah kah)
 Sambil snap2 sambil kasi dia nengok tv..pahtu sempat nyanyi lagu stacy "Pa Pa Pa Pa" wkakakakakka

 Satu2nye gambar dia yg elok yang lengkap bersongkok, bersampin, berkasut!


okla..happy weekend..:-)
XoXo!



Lagi Kes bunuh Remaja perempuan


Salam Jumaat

mlm td, sambil suap rafiq nasi, tengok berita kat tv tersentap sekejap. Dah la kene bunuh, disumbat plak dalam beg sampai berlipat2 kaki..aduh..azabnye budak tu ye...

anggaran umur remaja tu dalam 12-15 tahun..if bawah 15 tahun kira kanak2 la kan..ya Allah..seram la plak. Dah mcm berjangkit2 plak kes bunuh remaja pompuan..ni seriauuuuu je ni akan dtg camnelaaaa if ade anak pompuan..sure takuttt je nak kasi kuar sorang2 g jumpa kawan2 kan?



nak tahu kisah selanjutnya..leh baca kat ONDSCENE

Buleh jugok baca SINI


agak2 korang lah....angkara siapa ni ek?


pakwe? perogol bersiri? pembunuh bersiri? or majistret? tak pon ahli muzik..arrrghhhh pantang keturunan aku ahli muzik....bahahahahahhha (dialog cite P.Ramle ibu mertuakku..ngeee)


if budak tu beragama Islam..al-fatihah utk arwah..



***bila tgk luggage tu, teringat si rafiq suka benor duk dalam tu time aku sibuk kemas2 baju nak balik kg..uhuhuh

Thursday, October 28, 2010

Rafiq Kena Gigit!

Salam

sian anakandaku..kene gigit. Bukan digigit serangga ye..tapi digigit anak org!

semalam aku g tengok mak budak tu bersalin..jiran baru aku. tak sampai 2 bulan lagi duk sini. Nama dia lya. Dia bersalin anak ke-3..anak dia yg gigit rafiq tu anak ke-2 dia la..boboy jugak.

masa mula2 jumpa dulu, kalau kat taman menan mmg anak dia tu suka dtg main2 ngan rafiq..mula2 main, pahtu tolak2 sampai rafiq jatuh. masa tu aku buat derk jela kan..yela, budak umor 1 tahun 8 bulan...kira baya2 rafiq jugakla..aku biar jela kan..dah nama pon budak2..tolak2 tu biasa la..sampaila satu tahap, rafiq tgk je budak tu sure dia lari..wekkekeke..sbb budak tu nak peluk gomol pahtu tolak rafiq tertonggeng..uhuhu. Ada sekali tu hampir2 kene bucu bangku kat taman menan. Bahaya wooooo...

ok2..semalam actually aku dah tak sedap ati tgk anak dia no.2 tu asyik nyendeng kat rafiq..yela, kang kalu dia tolak kene bucu krusi ka apa ka..tak pasal je..

tak lama lepas tuu.....dengar rafiq menangis sekuat hati!!!

hati aku cakap "Dah agak dah..sure rafiq kene tolak lagi!"

tapi yg ni rafiq nangis lain macam! dia meraung..aku terus g tgk..Ya Allah....kene gigit!

mula2 kesan gigit tak nampak..lama2 dia timbul bengkak! mak si lya cepat2 suruh tuam..dan nak suh rafiq diam senang je..sua je tek..sambil tek dia lepas sambil nangis2 lagi..sakit sangatla tu..aku tahu, rafiq tu if sakit sangat je dia akan nangis n nangis...poor rafiq.

sambil tek, sambil tuam. cuak aku okeh. Sebab bengkak dia membulat. Macam kene gigit serangga!

Berkat aku duk tuam  rafiq malam td, Alhamdulillah..dah makin ok..tinggal bekas lebam tu je..tapi mau amek seminggu nak ilang tu tanda lebam tu..


 Balik umah aku terus tuam...tu pun kene umpan bagi main hp aku...if tak, dia takmo dia tuam..tiap kali tuam rafiq cakap.."namo" uhuhuh

Ni masa nak tido..actually pipi rafiq bengkak skit tau. tapi dlm gambar tak nmpk sgt.. 

 
 sebelum tido...sempat lagi bagi 'pose' senyum utk ibu....:-)

 Ni pagi tadi..tengah lena diulit intan lagi mamat ni..bengkak dah takde..kesan lebam je tinggai...

pagi tadi, masa hantar kat pengasuh rafiq, terus mengadu rafiq kene gigit. terkejut badak mamaCt. pastu pesan, suh jauhkan rafiq dari budak tu..uhuhuh

Even benda ni cam kecik je di pandang org..yela, kene gigit aper ade hal..tapi aku tidak ye..kalu kene tolak ke ape ke, itu normal..ini kene gigit sampai bengkak for me itu tak normal & takleh dibiarkan

ape yg aku terkilan sgt, Lya & mak dia hanya cakap..."fizi..nape gigit adik..kamu ni suka gigit org la.." sambil gelak2 cakap "nanti rafiq jgn serik dtg sini lagi ye.." Apekah??? dia tak hukum anak dia on dat time ke??

aku cakap betul ni, if rafiq buat, siap dia kene tampar or jentik skit mulut dia..biar dia ingat, takleh gigit org! depan2 org tu aku akan buat..aku takkan tunggu esok or lusa..dia nangis guling2 pon lantak!

ingat tak dulu aku cite rafiq suka tampar muka aku if dia marah? Alhamdulillah..skang dia dah jarang buat lagi. bukan tak buat langsung..tapi jarangla sgt2 dah.

sebab apa?? sebab aku akan tampar tangan dia tiap kali dia tampar muka aku..sambil tampar tangan, sambil aku cakap "tak boleh tampar ibu, tak baik, dosa!"  rafiq akan menangis taip kali aku tampar tangan sbb pedih...

biar dia menangis sekarang..jangan kita plak menangis kemudian hari sebab anak kita pukul anak org sampai cedera!

Maybe lepas ni, if budak tu ada dekat2 ngan rafiq, aku akan g jauhkan kot. tu jela penyelesaiannya. Dah ari2 budak2 ni akan jumpa sbb aku mmg ari2 bawak rafiq g taman menan. Prevention is better than cure rite?


Owhh...emo skit pepagi ni.

Wednesday, October 27, 2010

Menara Condong, Teluk Intan


Weekend baru2 ni balik perak..kg hubby la..saje aku nak tempek gambar rafiq berlegar2 kat dataran ni..

setiap kali pegi pekan if balik kg hubby, tak pernah sempat nak amek gambor kat sini..dari rafiq kecik lagi nak amek..last2 si rafiq dah boleh berjalan baru sempat amek..wekekke

aritu cuaca elok je..so ape lagi....amek la gambor..tu pon beberapa keping je dan..si rafiq sibuk berlari sbb dia jakun tgk lantai yg dia corakkan bulat2 tu..ish2..





Gambar ni sedan2 elok aku  nak snap dia tengok bawah..tgk lantai berlorek2 bentuk bulat..sabar sajela..


gambar2 kat atas ni aku tak edit langsung. maleh! ngeeee
 

Kesengalan terserlah!

Lunch hour td aku g Tabung Haji sbb semalam pegi2 renovate plak..aku ingat tutup upenye  dia bukak tingkat 1..kira sementara la kat situ..hampeh tol. Sudahnye ari ni aku kene g lagi utk masukkan duit rafiq..ok, dah melalut plak..


aku nak citer ni ha...Korang pernah tak..kalu g shopping ka apa kat parking2 lot ade sekumpulan india yg jual spray2 kat kete tu..kdg2 spray nak tutup calar, spray nak kasi kilat n mcam2lah. biasanya depa ni tunggu je kita g kat kete nak buh barang2 shopping pastu spray sesuka ati!

td, masa ke kete, aku dah jln cepat2 lah tak nak kasi depa dekat kete aku..tup2, aku nak masuk je..terus cakap.."kaka..spray kaka..kasi berkilat, tutup calar"

Dan2 tu dia angkat spray nak kasi test.

aku terus sound.."eh, jangaannnnn..jgn spray. ini keta baru angkat ma..kilat lagi..nnti dah tak kilat sy cari awak la"

pastu dia buat muka bengang sbb aku cakap JANGAN SPRAY!

jeling nak terkeluar bijik mata koooooo...dia bebel2 ape ntah..tak paham aku! ish2..sengal tol...maybe dia baru keje. sbb yg sorang lagi nampak otai. mmg cina tu dah terbeli td. ape ntah dia promote..wekkekekek

bila aku tgk muka dia camtu terus aku cakap..."Thank You Ya!" sambil senyum kambing..
yela, korang tau la kan..if aku wat hal tak pasal depa aim kete aku then dtg pecah cermin..wekekkeke..tak pasal je..naya kene marah ngan en suami..huhuhu

tu jela nak cite. Aku bengang sgt2 td. sbb ni bkn kali pertama kene. dah berkali2..gerammmmmmmmm je. Dahla belum lunch. laporrrrr...

Auditor??

Last week, 4 hari berkampung kat Hotel UiTM. 1st day rasa blurrrr je sbb dah lama sgt tak masuk kelas & belajar. Rasa bengap tol kepala aku..ting tong2..semua ade..yela, abis belajar tahun 2005. mau tak blurrr...

Ade dalam 6 org je kot kami yg staff admin..yg lain2 semua lecturer..sooooo..time test & exam siap jeling2 org sebelah..alah, depa pon kdg2 pening2 cari jawapan & tanya aku..keh keh keh. Tapi mmg leh bukak buku pon cari jawapan..tapi tau la abis berselarak meje cari jawapan..cam exam KPSL lak...wakkakak

Hari ke-3 & ke-4 baru mood dtg..siap bawak kamera utk snap2. sib baik cik ding ade, jd tukang snap..:-D


Layan gamborrrr....


 

My team: Aku, Puan Norhaini, Tn Hj Nadzri, Parizah & Pn Y. Nurli


 
Auditee on dat day..En Azman Ahamad. kami Audit tentang Pengambilan Pelajar PPJJ..
Macam real je..heheh..syok gak upenye g odit org nih..:-D



Dah nama pon kerani cabuk..menaip la korje nye kan..ngeh ngeh ngeh


  

So sweet depa ni..semua lecturer...three of them ni sgt kelakar..en rahim, ustad Yusuf or kami panggil wak lurah & tn haji nadzri. Riben tu org hotel buh kat krusi..ala yg mcm kenduri kawen tu..ehhehe


 

My best buddy..Puan Norhaini

Tamat dengan jayanya..Alhamdulillah..
 
 
Lepas ni dah leh jadi auditor kah?kah kah kah


 

Tuesday, October 26, 2010

Duit Raya!


Dah berabad raya puasa abis tapi aku tak bank in lagi duit rafiq..hohoho..dasar pemalas ini mak budak. kah kah kah

alhamdulillah....byk gak rafiq dpt tahun ni..if nak banding tahun lepas takleh la kan sbb tahun lepas kan rafiq baru abis pantang n aku campur la ngan duit dia dpt masa dalam pantang tu...

Rezeki..rezeki..nnti ngah ari insyaAllah nak g tabung haji..harap2 takde ape2 halangan la..so sonang skit korje den ke TH...



Duit...Duit....nampak tak note RM100? itu aku paksa abah rafiq top up kasi jd RM500 kesemuanya..kejam tak? wakakkakaka

"rafiq..bak mai sekeping dua..ibu nak p beli sarapan..agagagagaga...."


laporr..nak p cafe sat..kome dah sarapan ke?


Monday, October 25, 2010

Resipi Pisang (aku tak tahu ape nama betui dia)


ingat lagi tak resipi pisang yg aku penah cakap yg aku hidang masa makan2 kat umah aku syawal lepas...if tak ingat gak SINI ha citer dia..

memandangkan ramai yg nak cuba resipi ni..so aku share la kat sini eh.

sorila geng..sampai hari ni den tak tahu ape nama resipi ni..yg aku tahu..pisang buh whipping cream...agagagagagaga


and here it is,



Bahan2..sedikit Mix fruit, Whipping Cream 1 kotak, Pisang Berangan (dalam 7-8 biji), Butter (2 sudu besar) & 2 sudu gula pasir


DSCN8266

kupas pisang, potong2, susun cantik2 dalam bekas & tabur mix fruit

DSCN8268

Panaskan butter..guna api slow..lagi elok if guna double boil..tapi aku maleh!
ingat ye, API SLOW..

DSCN8270

Bila butter dah cair, angkat periuk dan sejukkan skit butter tu..kasi buh bawah kipas ka or ikut suka korang la nak wat camne..cam aku, mmg sambil tgk tv, aku kacau2 kasi sejuk.

Buh 1 ke 2 sudu besar gula pasir...kacauuuuu butter yg dah cair tadi kasi sebati ngan gula..if tak sebati pon takpe..janji korang kacau kasi rasa dia manisss.....ngeee

DSCN8272

Dah agak2 cam sebati & dah sejuk skit tu..buh whipping cream..
kacau lagi kasi sebati....

DSCN8274

Pastu tuang la atas pisang yg dah dikupas & potong2 tadi...tuang byk2..ehehhe

DSCN8276

Tabur la skit lagi mix fruit tadi...then....Dah siapppp...

Rupa benda ni mmg tak cantik sgt..tapi aku suka sbb rasa cam aiskrim..agaagagaga...


oh ya, sebelum tu, aku nak bagi tips..bukan ape, taknaklah buat2 tak menjadi kan..biarla aku sorang je terkene camtu..aku tak ikut arahan, sudahnye tak jadi..bahan2 nak buat pon bukan murah kan...so tak bahek membazir....:-D

TIPS:

  1. make sure butter di cairkan dengan api perlahan..if tak nnti dia cam hangus!
  2. butter dah sejuk skit leh la letak gula, jgn letak time dia panas2, nnti dia gula jd melekit2..
  3. bila gula n butter dah sebati tu..dah betul2 sejuk baru buh whipping cream
  4. seeloknye2 guna pisang berangan sahaja..sbb pisang lain tak sodap! n satu lagi, if beli pisang kat pasaraya tak bes la...cam tak manis pisang dia..aku suka beli pisang kat pasar2 barang basah..ngeeeee
  5. oh ya, pisang tu if boleh beli la yg dah mmg ngam2 dah masak..manis2 bau dia..jgn plak beli yg baru nak masak..nnti rasa tak sedap sbb keras n bergetah

SELAMAT MENCUBA!



Notti Boy!

Malam td sebelum tido, melilau aku cari hp aku..en suami lak mlm td ke johor..so takdela org yg leh wat miss call ..if tak, leh miss call n terus g amek kat mana hp tu kan..

semua tempat yg rafiq suka sorok barang aku g cari..tapi takde..hampa tol!

last2..takde pilihan lain. terpaksa tanya rafiq kat mana hp aku

"rafiq, hp ibu mana?"

sambil tergedek2 g cari sesuatu..aku ingat nak g amek hp..rupanya remote astro

"bukan remote la sayang...hp la..yg hello hello tu.." (sambil aku letak tangan kat tangan ala2 bercakap telepon)

aku tgk mata rafiq melilau cari benda..tapi tak jumpe..last2 aku tgk dia g ke almari tv..dia tenungg tempat tu

rupanyaaaaa...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



korang cari sendiri kat mana hp aku.
memula geraaaam sgt2 sbb ingat hp aku rosak sbb dah terkepit celah pintu almari tu..sib baik ok2 je..



pastu aku gelak guling2...adeh..lawak la plak..ade aje akal budak ni..ish2..






My little notti boy...wat muka tak bersalah aje!

oh ya, keje mat rafiq sekarang ialah menyorokkan barang..terutama remote astro. kdg2 jumpe lam laci tudung aku. kdg2 jumpe bawah sofa..n kdg2 dalam motor mainan dia..haihh...

Friday, October 22, 2010

Tak Sihat

Salam Jumaat,

Arini aku MC. Hoho..penangan kursus auditkah ini??? Kah kah kah

Semalam dgn jayanya dh tamat kursus..tp mmg sejak semalam lg xsihat. Since ada sehari lg kursus, aku kenela pegi jugak..tuntutan keje kene didulukan...

Kepala aku ting tong,tonsil bengkak.

Dah byk hari xupdate blog. Huhuhu

Rindu nk terjah umah korang..aper cerrr la gamaknye yer?

Tertinggal gerabak ketapi la aku nanti ni..

Ok2..sblm mata aku buntang, better aku blah sbb update guna hp hubby aku ni..

Daaa...XoXo

Tuesday, October 19, 2010

Update stock susu..Oktober 2010



Ari ni kursus abis kul 4.15..yahooo..ape lagi..balik ofis la dulu mengepam susu daaaannnn..leh update blog aku ni skit..ehehe

kepala ngah ting tong lagi..sbb ade ujian bertulis..even open book test, tapi pening weh ngan akta2 dia..pening den!


actually, takde mende pong nak cite ...ari tu duk kemas2 duk dan kira stock susu rafiq yg ade dalam peti tu..

dah tak muat kotak yg biasa aku buh dalam frezeer tu..kene transfer ke box yg besarr bahagian bawah dia...


Ni gambar sebelum transfer ke bwah...Dah penuh dah bahagian kotak kecik ni..
so kene transfer la semua bahan basah yg dlm kotak bawah tu masuk kotak ni plak...



tadaaaaaa...dah transfer ke kotak paling besar dalam frezeer..*wink*



alhamdulillah...stock dah melebihi 150 oz ++...or lebih sbb aku tak sempat nak kira semua si rafiq dah dtg tergedek2 nak kacau aku punggah susu....sebelum dia mengamuk tak dpt punggah..lebih baik aku tutup peti dulu......

syukur sgt2..aku nak tempek gak dalam blog aku..wat kenangan utk ari depan.semangat utk aku jugak ni....:-)


**org lain susu beribu oz pon ilek je..aku baru 150++ dah kecoh..kah kah kah

Monday, October 18, 2010

Kursus Audit Dalam

yuhuuu....Tuan tanah kedaung kene g kursus..uhuhu...ni lunch hour..aku balik sat. bertapa kat hotel uitm utk 4 ari...

kursus audit lak tu..adeh..ngantuk seh

18-21 okt...dan waktu kursus......8 pagi -5 ptg....sadissss..

kerani cabuk cam aku disuruh g kursus audit dalam..apekah? tak layak pon nak jd auditor...dahla modul dalam bahasa omputeh..huhuh...

tapi bagus jugak..aku dpt ilmu..woweeeeee....

okla..so takde posting sgt kot minggu ni..




Tapi ini paling bessss....surau dia aman tenteram...senang aku wat pojek mengepam susu..sib baik ade coffee break 10-10.30 td..alhamdulillah...



gonna miss korang..tak sempat la aku nak jenjalan umah korang minggu ni..uhuhu...
XoXo!


Friday, October 15, 2010

Cute Baby in Baju Raya - Season 5

Tuan rumah nak join contest lagi..jgn mare arr... jom kite meriahkan contest anjuran Suziey dan kawan2...
nampak adiah sgt meriahhhh...moh kiter join reramai..due date 17 oktober ye kalians...

moh kite terjah Puan penganjur iaitu suziey & penaja2 hadiah anje, maslinasiam,




Gambar dipertaruhkan....




Muhammad Amzar Rafiq Affandi
1 tahun 3 bulan


Contest di anjurkan oleh: Suziey

antara penaja yg menjayakan contest ini ialah:

http://www.malinasiam.com
http://damiaqish.blogspot.com (anje)
http://iceboxrivet.blogspot.com



" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSOR BY MALINASIAM.COM "

1 tahun 3 Bulan @ 15 Bulan



Happy 15 months utk mat rafiq..

woweeeeee..........phewitt...dah makin besorrr dah anak ibu

dah pandai macam2...


vocab :


~abah (since umor 8 bulan)

~e-bu (1 tahun 2 bulan)

~meh (if ajak g mane2 tempat dia nak sambil tarik jari telunjuk)

~Ti (totis, anak patung kure2)

~Pa Pa pa (bila kuar lagu stacy yg pakai buang tu..sambil 2 tangan dia goyang2..cam menari..wakakkka)

~chiiiii (kalu bagi barang kat dia) time kasih la tu kunun..

~bam bam sambil tepok2 tilam
(boom or tido)




arahan:

~aku cakap jom (dia cepat2 bangun nak pegi)

~mana remote? (g amek remote sambil tergedek2 bontot)

~mana totis? (g amek totis n bagi kat aku)

~bommm (terus tido kat sebelah)


selain itu:

~masih menyusu susu ibu sepenuhnya

~disiang hari, hanya minum 6 oz susu. Sejak rafiq dah makan mcm2..dia kurang minum susu masa siang, tapi suka minum air masak.

~masih ade alahan teruk ngan susu lembu (air milo, cheese, air vitagen ke ape semua takleh..abis bijik2 badan)

~rafiq suka kembah baju yg ibu nak jemur & nak lipat

~suka masuk almari baju n 'kemas2' baju..ish2

~kalau nak makan, kene bagi dia satu pinggan kosong tuk dia ketuk2 ngan sudu..if tak, nak amek pinggan yg berisi makanan utk dibuat main..

~baring2 golek2 atas sofa landing cam org besar bila nak tgk tv..pastu kat tangan kene ade remote..uhuhuhu eksyen sunggoh!

~kalu main hp, buh kat telinga sambil tekan2, pastu gelak sorang2 pastu sembang2, guling2 lak tuh.. konon2 ngah bersembang ngan org la tu..mcm2 budak ni..

~kalau penat, dah melekit2 badan & nak tido, rafiq selalu mintak mandi..ditarik2 baju aku ajak g toilet.

~kalau jatuh, dia akn datang mengadu sakit sambil usap2 kepala or tempat2 lain yg terkena/sakit. uhuhu

~kalu yak, dah pandai nangis2 sambil tarik baju ajak pegi toilet. tak selesa kot..


DSCN7992


Akalnye juga makin panjanggggggg.......
merajuk, membentak, menangis tipu2 dan baaaaanyak lagi....juga suka pukul muka ibu, abah if tak dapat ape yg dihajati..eh noti eh...nak kene babab sokmo tangan tu..baru dia ingat..


oh ya, gigi rafiq dah ade 9 batang..baru tumbuh satu bahagian atas, kat belakang & gambar di atas di ambil semalam..makin pandai berposing mamat ni..uhuhuhu


Thursday, October 14, 2010

Contest or Giveaway


erm..dah lama tak buat contest/giveaway..

ingat nak buat gak la ..tapi tak tahu la biler wekkekeke

last GA aku buat..dpt sambutan menggalakkan gak..
tapi still takleh celen org lain la..wat GA or Contest beratus2 org masuk..eden wat kecik2 je..sbb adiah pon kocik...ngeeeee

if nak tahu leh KLIK SINI



oh ya, aku dah buat blog khas utk join Contest or GA..tapi lom join lg mana2 contest or GA


ingat nak buat contest lagi...and kali ni nak suh anta gambar..cuma ngah cari tema ape contest kali ni..ehehhe.....tungguuuuuuuuuuuuuu!!!!!

He He He


nape tajuk camtu? eheheheh..sbb td duk godek2 gambor dalam Memory card..tibe2 terjumpa gambor ni..tak pernah publish sini..hehhe..


actually, aku nak buh sini ialah sebab cam tak cayo..anak teruna aku tu bertukor kaler bila makin besor..mula2 kuar cerah..pastu jd cekelat..pastu jd makin gelap kulit dia..pastu jd makin cerah sikit2 plak..dari tengah hidung pastu merebak ke seluruhnya..aku nampak sikit2 perubahan tu..yela, ari2 duk telek time menyusu dia..ehehhe

masa baby..sampai ade yg cakap,

"Macam Dayang Senandung..."

"Eh..gelap nak ujan la.."

:-(( nak nangis tau rasa....


tapi aku wat derk je..redha ajela if anak aku golap..nak kate aku suker minum kopi takde lak..apetah lagi makan nasi ngan kicap..wekekke..tapi aku mmg suker main ngan kucing..nama dia ITAM..tataula ape kaitan..tapi org tua2 kan suka kait2kan ngan kucing/ ape2 jelah yg kaitkan ngan hitam..

wallahualam....

apa yg pasti...semua tu takyahla nak pelik..semua keje tuhan..rafiq lahir cukup sifat sihat walafiat aku dah bersyukur sangat....alhamdulillah...




:: masa ni rafiq baru je abis pantang..nak masuk 3 bulan ::


Kecik2 dulu golap je anak ibu ni..dah besor..cerah la plak..tapi yg kelakornye..muka je cerah..kaki n badan cekelat..wekekkeke

rafiq jgn malu2 tau..ibu dah buh daun keladi kat situ....kah kah kah!



nota noti: keje dah mula datang..takleh nak berlalalalla lebey2 lagi..uhuhu

Wednesday, October 13, 2010

Perkahwinan 10.10.10


Tujuan utama kami ke gambang ialah utk hadiri majlis kahwin kawan hubby masa zaman U dulu..bknnya saje2 suka g tido kat resort tu..boleh aje pegi balik ari, cuma hubby taknak penat sgt drive..nnti kelam kabut..dahla lepas kenduri kami terus balik Shah Alam sbb bos hubby ajak jumpa...

Jom layan gambor...

DSCN7967

Kembar tapi tak serupa..wekekke..baju sedondon..opah perak yg jahitkan...tu sama aje baju 2 branak ni..:-)


DSCN7971

See..rafiq jumpa sape? hehe..kakak damia..Kak Yaya pon blogger juga..tapi kami mmg kenal each other sbb suami memasing adalah kawan zaman U...

DSCN7978

Bergambar dengan pengantin...Tahniah Pak Lan & Wife..moga berbahagia ke Akhir hayat n dapat anak cepat2..ehehehe...aminnnnn


DSCN7980

Bergambar dengan pengantin & senior2 hubby zaman U dulu..

Kami selalu gak jumpa sebelum ni sbb selalu ade ghatering..so, kira tak kekok la nak bersembang2..:-)


DSCN7981

See..the flower boy!

Suami aku cakap.."nah Amek anak aku..amek berkat.." pahtu pakat gelak..then buh rafiq ateh riba...hehehhe...



ade lagi satu jemputan kawen..tapi tak dapek la nak pegi..kami balik shah Alam pon..sampai dah dekat magrib....huhuhu.
.

Tuesday, October 12, 2010

Bukit Gambang Resort City, Kuantan Pahang

Sabtu baru ni, kami bermalam di Bukit Gambang Resort City. Esoknya, 10.10.10 ade kenduri kawen kwn baik hubby masa zaman U dulu..

Kami mmg dah aim tempat ni sbb baru lagi kan..nak tengokla camne suasana dia..mane tahu sesuai utk ajak family dtg bercuti ka apa kan for next time....


DSCN7880

kat Hentian Temerloh..
rafiq sejak akhir2 ni bila aku cakap rafiq senyum..dia akan bergaya camni..ahahahaha..cam model kepok lekor je ibu tengok mat rafiq weh!


DSCN7888

As usual..well behaved...gud boy..:-)


Okla resort ni..banyak aktiviti leh buat..tapi dinasihatkan utk buat booking awal..sbb masa kami walk in..mmg kene bayar utk bilik mahal la..

sebelumpegi aku dah search kat tenet pasal resort ni n tgk rege mmg tau dah mahei..tapi nak g juga sbb nak tgk camne tempat tu kan..Studio suite (RM 228) yg kami ingat nak duduk tu dah takde kosong..tapi Studio Suite utk Corporate punyer ader..RM288..perghhh..giler mahal! tapi dah terdesak kan..kami stay jugak la..masa tu lak rafiq tido nyenyak lam keter..kul 7 dah kot masa tu..lupe dah...


Bukit Gambang Resort City 1

Inilah Studio Suite..sesuai utk cam kami..if datang ngan family ramai....better amek family suite sbb ade 2 katil besar

DSCN7911

Cute je 2 beranak ni..ehehehe..

ni kat balkoni..sebab kami duk level satu dan Wing 2..dia rendah skit dari wing sebelah tu..so aras satu leh tengok tembok je lerr....aku rasa bilik ni mahal sbb dia ujunggg sekali & corner lot..maybe besarrrr dari bilik tengah...


Bukit Gambang Resort City 2

tengok gambar last..rafiq meraung melalak sbb dia takut kete kebal tu bergoyang2 siap ade bunyi tembak2...wakakkakkakakakaka...ish, kate boboy..penakut ye..haipppp!


Waktu malam..if boring2 leh la turun kat bawah..ade mcm2..game, craft shop, snooker & karaoke box pon ade tau...so, if bawak family takdela anak2 boring sgt kan..terutama anak2 muda..tapi jgn ingat freee plak yo..kene bayau ler..as usual, beli token..ngeeee


Bukit Gambang Resort City 3
Pemandangan Pool waktu malam & siang...yg nampak terang tu adalah cofee house & dewan besar..leh wat majlis kawen tuh..masa kami g tu..Ade funtion dari grup UIA...jamuan raya kot sbb depa cam skema je pakai..wekkekke.

Bukit Gambang Resort City 4

1st time aku g tido hotel..nak breakfast kene beratur..ayoyo..mmg ramai giler umat manusia..suami aku cakap, if kat genting pon camni peak season..mmg pack! Dannn..1st time breakfast kat hotel...makan nasi hujan panas & takde dessert yang comel2 cam cheese cake, jelly ka apa...minum pon lam cawan plastik..hampeh....


Bukit Gambang Resort City 5

kat atas ni yg sempat aku snap..Resort ni di ala2 apartment..memula ingatkan perumahan..lorrr resort rupanya..wekekke...


DSCN7958

Disebabkan kami takde nak melepak lama..so takdela pegi Water park dia ni..kami just pusing2 tgk...waterpark ni kat belakang...snap dari luor jela..


oh ya, ade banyak lagi tau aktiviti2 lain yg leh join if nak pegi..antaranya:
  • Jungle Tracking
  • Flying Fox
  • Leh naik kete kuda yang ala2 cite cinderella..if nak wat majlis kawen sesuai utk photo shoot sbb dia hias cantik kete kuda tu...
  • Ade train..leh naik ramai2 pusing2 resort
ok tu jela kot..panjang lak posting aku..saje aku wat review ni..mane tahu kot2 korang ade plan ke nak wat family day or event2 santai..mmg besssssss.....

if nak tahu lebih lanjut..g la SINI