Sunday, November 27, 2011

Update ttg anak2...

Assalamualaikum..

nak update pasai anak teman je ni.utk rekod. kah kah kah


Rafiq @ 2 tahun 4 bulan

Alhamdulillah, rafiq makin berdikari. Banyak mengalah dengan adik terutamanya bila tgk adik pakai semua brg2 dia dulu spt stroller, bouncer n mcm2 lagi..bila ibu cakap ini adik punyer ke...rafiq sure akan jawab "ye...aishah" maksudnye brg tu aishah punyer dia takleh rebut..so sweet..

amekkan pempes adik, lap mulut adik if ade muak, tlg amek kain alas utk tido kat katil or kat bouncer..mcm2 lagila yg aku rasa cam bangga pon ade. budak sebesar tu dah pandai pikir n kdg2 cara dia pikir cam org tua. huhuhu..mungkin pengaruh jugak ni..yela, ari2 duk ngan ibu..so ape je yg ibu buat, dia akan buat jugak. tapi, as usual la..budak2 kan..kdg2 pon ade gak ngacau adik...tp yg penting, tak khianat adik dia...wooo syg tol ngan aishah..hehhehe time main2..kang dtg jap cium adik..then g main balik..pastu dtg lain cium..sian plak si adik, lenjun muka ngan air lior si abang..huhuhu...




Aishah @ 2 bulan

takde apa sgt la nak update pasai aishah ni..tecik lagi..oh ya, khamis lepas cucuk utk 2 bulan punyer...dah 5kg anak dara ku sorang tu..panjang dah 57cm..dah pandai senyum, pandai ajak sembang & paling bersyukur..tak berjaga malam. tapi time tido tak tentu..kdg2 awal, kdg2 kul 1 baru nak tido. cuma beza aishah ngan si abang..aishah tak berjaga..si rafiq dulu..dari kul 11 malam sampaila pagi dalm kul 5 baruuu nak tido..hehehe...




tapi tula kan..anak2 ade mcm2 pe'el yg berbeza..if sama je tak bes jugak. ngeeee...skang dah makin ok handle umah dengan anak kecik dua org..kang mari ari rajin aku rajinla buat semua keje umah..kang mai ari malas...2 bakul baju pun tak lipat..muahahahahah..suke ati den la kan..kah kah kah kah..




''Ada org Rindu aku tak??? muahahahahahah..."




okla..nak tido dah..nak g jln2 umah korang sattttttt..rindu weh...kekangan masa nak beronline....jumpe lagi..:-)

thanx kepada kwn2 baru yg sudi folo blog cap ayam aku..nnti aku folo balik k..:-)



Friday, November 18, 2011

Cepatnya masa berlalu..

Assalamualaikum semua..

genap seminggu update blog..arini baru sempat nak update lagi. fuh masa sekarang cepat benor berjalan. rasa tak cukup masa je sehari2 duk umah. serius aku rasa tak cukup. Sejak ade 2 anak, mmg masa digunakan sepenuhnya..alhamdulillah dah ok skit dalam nak suaikan diri beranak 2 ni..mmg mencabar juger la ni. huhuhu..21 hb ni genap aishah 2 bulan..fuhh tak ke cepat tu?? rasa cam baru beranak semalam..keh2

aku just sempat singgah beberapa blog kwn2 je arini. tak sempat nak singgah semua. rindu semua kat korang. nak sgt2 tahu citer terbaru korang. tapi apekan daya weh...kul 3 pagi ni ha duk ngadap lappy. huhuhu..siang hari hubby bawk lappy p keja..if malam2 plak, aku baru nak on..si mat rafiq nak menyendeng2..ape lagi..upin ipin la.."pin! Pin! Pin..." cheesedale tol..nak on fb n blog pon payah sudahnye aku tinggal dia sorang2 layan upin ipin!

senang cite aku tempek gambar ajela ye..huhu..bkn takde modal nak update..tapi ini ajela yg mampu aku buat..tempek gambor..mueh mueh muehhhhh..




2 pic ni..aishah raihanah on day one. pipi tombam cam bengkak air je..yolah kan duk dalam perot ibu..lama2 jd kuwus dah pipi dia..huhu




hari ke-7..diberi nama & ditahnik oleh omak den





masa kat kg...setiap masa mereka bersama2..abg rafiq sgt teruja dapat adik tau..sonok aku tengok..:-)





hari kene botak kepala..wohoo..mule2 elok je diam..sekali amek ko..meraung cam kene pukul..heheheh gambar last..dah selamat dah botak..huhuhuhuhu



gambar terbaru aishah raihanah....on the way p KWSP semalam..ibu ada urusan skit..so usung semua dua beradik tu..alhamdulillah aishah sgt behave..duk dendiam tidoooo dalam car seat..:-) ibu jd mem besor duk belakang..abah jd driver n rafiq jd co-driver kt depan..hehehe

okla..ngantuk sudah..nak g pam susu sat utk buat stok..then tidoo...zzz...

aku nak gak cite pasal pengalaman bersalin..tapi tak sempat lagi..maybe dah masuk keje nnti aku share kat sini..pengalaman yg takleh lupa sampai bila2...sure la kan..pengalaman bersalin kan sgt berharga..harusla diingat sampai bila2..:-)


wassalam.

Friday, November 11, 2011

Rindunya....

Assalamualaikum semua..

rindunya kat blog cap ayam aku ni. eheheh. dah lama tak update jd kekok plak nak apdet. sabar sajela..

ok2..aku baru je abis pantang 3 november lepas..ngam2 je 6hb tu raya haji..so lepas raya haji baru balik shah alam. pergghh rindu giler kat umah shah alam. rindu periuk belanga aku, rindu semua2 tentang rumah..:-)

sebulan lebih kat terengganu..nak balik shah alam rasa sedey sayu je..lama gak aku diam je dalam kete on the way balik shah alam siap kena perli2 lagi ngan somi den. mau tak sedey weh..teringat2 rutin harian sepanjang berpantang..bertungku, berbengkung n mcm2 lagi yg buat aku sayuuu nak balik ke shah alam..haih pening2...duk ganu rindu shah alam..then nak balik shah alam rindu ganu plak..tak ke berbelit2 tu...ahahahha

arini ari ke-3 di shah alam..rasa agak kekok handle sorang2 2 anak kecik. takpelah lama2 okla ni nnti..kene belajar biasakan diri..tol tak? penat mmg penat..tapi takpelah dah nama pon nak ade anak ramai kan...ngeh ngeh ngehhhhh....

xde apa sgt nak cite..nak panaskan enjin dulu..sbb dah lama sgt tak berblog ni..just nak kongsi gambar2 sekitar majlis cukur rambut aishah dan jamu lauk daging yg kami buat akikah utk aishah..



antara anak2 buah yg ade..actually ramai lagi anak buah aku..tak semua beraya kat ganu..




ada  banyak lagi gambor tapi aku maleh nak hapload..



yg tudung bunga2 kecik kat belakang tu la mak aku..dah tak larat sgt jaga aku tapi gagahkan jugak diri buat skit2 mane yg patut sepanjang aku berpantang...juga kawan bergaduh aku..ahah biasala ngan mak..bertekak2 pon tak penah amek ati..sbb dia tahu aku sayang dia..:-) bukan apa..aku agak stress sepanjang berpantang sbb mak aku strict giler bab2 pantang..aku plak jenis pemaleh..rasa nak cepat2 je abis 44 hari..hahaha

 

aishah selepas rambut pacaknye selamat di kerat sorang skit...


aishah lepas dibotakkan keesokan harinye..huih..dah mcm boboi boy..ngeee

aksi tak boleh blah mat rafiq..jelir menjelir hasil belajar ngan budak2 kat kg aku..wohooo hasil berkawan ngan budak2 yg sebaya dia...sabar ajelaa...


okla..dah kul 1.45 pagi..ngantuk sudh..masa ni je ade utk apdet blog..siang2 takleh. sbb huby bawak lappy dia p keja...huhuhuhuh...


esok2 if aku free aku lawat blog korang k..time kasih kepada semua yg wish hepi anniversary...thanx sgt2 sbb korang tak jemu2 mai blog aku...:-)

daaaa