Wednesday, February 29, 2012

Semalam aku Cuti..

Assalamualaikum..


semalam aku cuti sebab...

Sebab pertama...

Pagi2 kuar pegi buat IC baru..org JPN cakap esok siap..tapi nak selamat..cek status kat website JPN..kami buat kat JPN Shah Alam yg terletak kat aras 6, Plaza Massalam (inform bagi yg tak tahu)



Ramai gak org semalam..tapi kejap je prosesnya sbb kaunter banyak n pantas..i Like! mmg sgt cekap depa buat kerja...aishah lena tido dlm stroller..syok kot dlm ekon..:-)


oh ya, bagi yg tak tahu....kena bayar RM10 utk tukar IC baru k...then dah siap kat kaunter permohonan..ke kaunter amek gambar lak..siap leh men tukar2 gambar..sporting giler staff semalam..somi aku cakap, if staf pompuan jgn harapler depa kasi can syg tukor2 gambar if tak cantik..erk..





pas amek..org tu tunjuk yg gambar lama n baru..pastu aku cakap..cam senget je blazer tu..ahahah..somi aku cakap uik suka suki jee..pastu org JPN tu cakap..boleh kak..akak duduk balik sy amek baru..~lalalalalala...

suami aku cakap..layankan aje..kang nangis lak kat situ if tak layan..muakakakakak...





 pemohon yg sgt kecoh on dat day...^____^ thanx cik abe yg sporting amekkan gambar ibu yg cumil plus comot ini..ha ha ha






tadi aku cek kat website..tadaaaa dah siap n sedia diambil...wah mmg cekap..if depa kasi borang maklumbalas pelanggan..aku kasi full mark!


errr ari jumaat ni la amek..rehat panjang kan...


Sebab keduanya....

semalam cucuk aishah utk 5 bulan punyer...alhamdulillah nangis kejap je n tak demam kuat..semalam dedar2 je badannya n terus kasi ubat..harap2 kang petang takdela melarat demamnye..aminn...




nnti2la update pasal Aishah..

daaa...

Monday, February 27, 2012

5s...


Assalamualaikum...

hari ni ade 5S kat ofis..so ape lagi..melupus dokumen2 yg byk2 tu la kan..yg dah melebihi 5 tahun dah buley lupuss..wuuu byk jugak ni..teaching portfolio lecturer laa yg byk ni..





takpela..pelan2 kayuh..sampai petang pon lom tentu abis ni kan..lotih mak!

daaaa

Friday, February 24, 2012

Pesanan dari ayah kepada Allahyarham Faris Nur Daniel buat semua ibu bapa...


Buat kawan-kawan semua.... Antara perkara yang kita boleh jadikan pengajaran dari kisah Allahyarham Faris Nur Daniel...

1. Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kena bangun malammmmm.. mengantuk.. etc... That might be the last night that he/she does that.
 2. Bila anak mintak mainan atau sesuatu kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last night that he/she ask for something.
 3. Bila anak nak susu, berikan dgn penuh kasih sayang... That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau susu formula, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kpd anak.
 4. Bila anak buas dan nakal, sabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.
 5. Bila suapkan anak makan, suaplah dgn penuh kasih sayang... That might be the last food that he/she eats.

Bottom line is......Hargailah masa anda bersama anak-anak...Kita tak tau bila kita atau dia yang akan "pergi" dulu.

Copy & paste dari FB abah Faris..
gambar dari FB abah Faris...beliau baru je post pengumuman..
"Majlis tahlil malam ini di surau Raudhotul Firdaus, Alam Budiman selepas isyak. Jemput hadir.."

if ade kwn2 yg duk dekat ngan surau tu..leh la turut serta..



ibu faris ketika jenazah arwah sudah selamat dikafankan..

mampukah kita hadapi ini semua?? Ya Allah..Kau berikanla kekuatan berlipat ganda utk ibu faris...moga dia lebih tabah. Adakah aku setabah dia???

 sumber: Bersama Mazidul
Ya Allah..berjujuran air mata aku baca status kawan FB, Ann pagi tadi dekat wall dia...terus tergerak hati nak share kat sini..mengigil rasa jari aku taip ni..tak tahu kenapa..mungkin byk sgt marah anak ni..tu yg jd camni..huhuhu
if jadi pada kita? bagaimana nak hadapi? Ya Allah..Kau berikanlah kesihatan tubuh badan yg baik utk anak2 ku..moga aku dpt melihat mereka membesar & mejaga serta mendidik mereka dengan seikhlas hatiku..amin...
 marah anak sbb kita sayangkan anak...betul tak??? if tak marah depa n biar je depa buat sesuka hati nnti dikata kita tak ajar anak..haihh..camno tu? tapi bila baca ni..rasa sayuu je..Sob Sob SOb..:-(
bagi yg tak tahu..Arwah Adik Faris Nur Danial mengidapi HLH (Barah Darah)
Moga roh Adik Faris tenang di sana...Syurga menanti mu nak....
   


he is sooo adorable.. isn't it?..al-Fatihah...




nota kaki:


utk suamiku yg penyabar melayan anak2..ibu tak setabah abah..ibu lebih agresif n cepat marah..penat barangkali..thanx to suami tersayang yg sabar melayan kerenah anak2 & tolong ibu jaga anak2 time ibu kelam kabut uruskan rumah tangga.kena tolong menolong kan...:-) i lap u n really appreciate it!



Lisa sah Jadi Milik yusry..

Assalamualaikum..

sana sini semua kecoh pasal lisa n yusry kawen ye. aku pon sajela nak tempek2 gak sini. jarang sekali aku tempek gambar artis kat sini sbb biarla blog2 gosip pasai artis yg upkan cite2 demer kan cam roti kaya, beautiful nara, murai. com, n mcm2 lagila skang ni..

actually aku berkenan tol tengok songket yg yusry pakai tu..if songket asli terengganu yg camni upe dia..belas riban mau cecah ni. seriusss..sbb mak aku buat songket tapi takdela mampu buat songket yg mahal2 camni...songket murah2 aje mak aku jual..cube tgk gambar kat bawah ni..cantik gilerrrr..susah nak buat tu wooo..



aummmm pejam2 mate abe yusry dpt isteri yg cun melecun..ahahaha..



ape2 pon..tahniah buat mereka berdua..errr yusry ni kawen nak yg diva2 aje kan..~lalalalalaala..moga berkekalan lah hendaknyeeee...aminn




* jgn lupa ikuti 2 episod kisah cinta mereka di Astrok Ria ye.


Episod 1: 25 februari 2012, 10 malam (pasai profil mereka berdua, kisah cinta dari pandangan demer serta kenalan & ahli keluarga..


Episod 2: 3 Mac 2012, 10 malam (pasal akad nikah, persiapan terakhir majlis sanding dan mcm2 lagi laaa)




Thursday, February 23, 2012

Aishah :: Bertafakur..Kurrr Kurr..Kroohhh

Assalamualaikum...





lots of thing to jot down..tapi takde kesempatan lagi...pic kat atas hanya selingan sbb aku sgt2 ngantuk ni..besnye if dpt tido cam aishah tu kan...


aishah pakai baju si abang masa kecik2 dulu..huhu..dah lama tak soping baju aishah n rafiq..cik abe kate tunggu gaji..bes2..:-)..bila lagi Pureen Sales ek? ade sape2 tahu dak?


pagi tadi ade meeting..so skang dah free skit nak lari laju2 g round umah2 korang...hehehe daaaa



Wednesday, February 22, 2012

Cloth Diaper :: Diaper Cover Weehuggers & Thirties Duo Hemp Prefold



Da petang..kejap je masa berjalan skang ni..petang2 plak mulela mata layu je ngantuk..


weee..bes2 semalam dpt parcel lagi..membeli atas talian ni mmg senang tapi tengok duit dlam akaun makin susut..weee pejam mate ajela kan..

since si aishah aku men'cloth diaper'kan dia..skang terjebak ngan jenis2 cloth diaper cover plak..bes2..cara dia guna cam zaman kita kecik2 dulu cuma bezanya kita dulu mak2 kita ikat ngan plastik kan kat luar tu n lipat lampin jd 3 segi..

skang ni makin canggih dah..guna prefold utk ganti lampin yg sedia ade ..tapi if nak pakai lampin biasa cam jenama anakku tu ok gak..cuma prefold yg ade dijual skang ni ade mcm2 jenis kain..ade 100% unbleached cotton. yg tu utk jenama econobum..

yg aku beli arini ni..jenama thirties from USA..kain jenis birdeyes..lembut sgt2..cam kain baju pagoda tu :-)




nak pakai preforl kene guna snappi cam gambar kat bawah ni..



leh je beli online kat tiny tapir...tapi tak order2 lagi huhuh


update cepat2 sbb nak g menoreh jap..ahahah daaaa

Wordless Wednesday :: Serasi Bersama








Tuesday, February 21, 2012

Dari Dapur Mek Rose :: Pipah & Muffin



Pipah?? penah dengar tak org panggil nama makanan PIPAH?

ehehehe rafiq panggey Karipap = Pipah! .=)) sabar ajela kan."Ibu..nak pipah.." ish2..takpela layan ajela..kang dah besor pandai la dia panggil dengan betul..ehehehe

disebabkan rafiq sgt2 suka karipap keledek+ayam..ibu dengan gigih membuatnya weekend baru2 ni. selain tu..ibu buat jugak muffin vanila yg simple..takde deco2 bagai..tinggal seketul je lagi dlm tupperware..wat spare time dia lapar n nak makan kudap2..




karipap keledek sepesel sbb ade telur rebus dalam tu...oh ya, rafiq panggey telur = Royeh! eheheh silerla gelak..mcm2 budak tu..mane tau dtg royeh tu..jauh benor larik dari perkataan TELUR. 


simple vanilla muffin..kosong je kan..takpela anak aku je pon yg nak makan..:-)




* kita dpt belajar 2 perkataan baru arini iaitu

Pipah = Karipap
Royeh = Telur 


ehehehehheeh....~lalalalaa


Aishah :: Si dia sudah 5 Bulan..

Assalamualaikum...

hari ini umor aishah genap 5 bulan. cantik kan tarikhnye...21.02.2012...lagi sebulan sudah boleh makan ye sayang...skang pon ibu kasi gak la rasa nasik kosong sebijik dua sbb kesian nengok mulot dia berkelicap tgk kami makan..:-)



  • pandai sengih2
  • pandai gelak mengekek2 bila diagah..lebih2 lagi kalu tiup2 rambut dia yg pacak2 tu..:-)
  • pandai nak bergaduh ngan abang..kelakor..
  • jgn amek segala benda yg dia tengah syok isap..menangis meraung2 la dia..
  • suka isap jari & segala benda yg berada disekeliling termasuklah tudung ibu time kendong dia! grrrrrr
  • teruja tgk abang main..kdg2 join gelak sama2..so sweet
  • nak minum susu ibu yg fresh aje..skang minum 3 oz x 4 botol susu ibu masa kat umah pengasuh..susu frozen   sekadar buat back up..dah lapar sgt dia telan jugakla..
  • meniarap cekap..tapi tak pandai lagi utk guling2..camno tu? ehehe
  • bahaya tinggal sorang2 ni..sbb kejap2 dia dah beralih jauh dari kedudukan asal..berpusing 360 darjah eheeh
okla..tu jela 

28 hb ni cucuk utk 5 bulan punyer...harap2 naik bykla skit berat nye..sbb aishah ni slim melim gitu eheheheh





Monday, February 20, 2012

Jalan-Jalan :: Cameron Highland ~ Boh Plantation

Assalamualaikum..

ok2..kita sambung cite kita pasal CH k..sambungan cite posting lepas k..eheheh

pas g Red Farm strawbery park tu..kami ke Ladang teh Boh plak yg terletak di Sungai palas....Tapi sakit ati jem manjang nak menuju ke sana. lagi sakit hati dengan pemandu2 yg tak sabar. nak potong Q...mcm dia sorang la kan tension dalam jem. Then terserempak ngan eksiden kecik2..ish2 punyela byk kete. 

kami siap terlepas jln masuk ke Boh Plantation tu sbb sign board dia kecik sgt bagi aku..dekat selekoh n tengah turun bukit plak tu..kami dah terlajak ke depan..sib baik hubby perasan yg kami dah terlepas..pusing balik dan bermula la masuk jln kecik n tinggi cerunnya..gerun teman nengok. kami kene horn2 kete sbb takut berselisih..tak psl masuk gaung. so masing2 kene pandai2la adjust kete kasi laluan..kiranya bertolak ansur la..:-)


jln yg kecik & muat satu kete je..nmpk tak kete yg tengah lalu kat bawah tu..:-)

 cantiknya...subhanallah..


aishah & abah..
aishah & ibu...


gambar kami ngan rafiq takde sbb dia tamo turun dari kete. nak main bird kat tab! gerammm sgt2 rasa tau!


then kami terus menuju ke tempat parking. dari bawah nmpk satu tempat rehat2 cambes je..hoho tula upenye tempat cite ombak rindu shooting..

cam okla nak ke atas tu kan..sekali dah naik..amek ko..mengah jugakla ehehe

kene mendaki..ade 2 pilihan jalan..tapi ikut sini sebab redup..
rafiq dah penat..sian..
 then abah dokong..weeee terus sonot gelak2..:-)



mintak ehsan org lalu lalang amekkan gambor kami..eheheh 

 Boh Tea Centre Sungai Palas

kat sini ade tempat mkn2, then kat belakang sinun ade cam showroom..leh beli teh kot kat situ..ntahla tak sempat nak jln2..Dan kilang teh kat tepi tu je..

 Dah sampai atas tu kenela menjamu selera..dah penat panjat2 kan eheheh..once again telan ajela ape somi aku beli sbb kene Q panjang..huhuhu..

al kisahnye gambar kek ni..tengah sedap2 menikmatinya n feeling2 ombak rindu kan..tiba2 si Aishah membuang dengan banyaknye sbb dah 5 hari tak membuang..wakakkak kelakar giler. terus potong stim..diaper bag dalam kete kat bawah sinun. tak bajet lak dia nak mebuang di situ ehhehe..adui..aishah aishah..nak tempat2 bes baru membuang ye..:-P


makan cepat2 kami turun terus sbb takut aishah meragam tak selesa. gambar kat atas ni la jalan ke-2 utk naik & turun ke atas. rafiq sonot giler turun kat sini siap lambai2 ibu lagi..eheheh
aku turun ikut jln biasa sbb takut dengan bawak aishah nye lagi..kang tergolek lak terpeleot..


 muka rafiq dah mula penat..:-) love dis pic!



eh patung cendana ke ni? muah kah kah kah...




tadi aku gugel gambar untuk entrance ke Boh plantation tu...ha ni la entrance nya..mmg tak sangka plak ini jln masuk utama..tak semenggah je upe..bila dah masuk ke dalam n nampak ladang teh terbentang luas..weeeee sonot sgt n ilang stress..:-)




ok..tu je cite jln2 kami coti2 panjang yg lepas..


daaaa



Friday, February 17, 2012

Jalan-Jalan :: Cameron Highland ~ 5&6 Feb 2012

Yey..server dah ok..

ok2..sebelum cite ni terperam masam..baik aku update dulu la kan. hehe. kat FB dah upload dah gambor2nya..kat sini je lom share..

cuti maulud nabi baru2 ni yg agak panjang..somi aku ajak balik kg dia..then ke utara sbb ade hal..alang2 cuti, usung la kami semua...tup2 tak jadi plak meetingnya. nak ke kedah or penang cam jauhhh nun di sana..so kami pegi Cameron Highland jela...perjalanan yg singkat menjadi lama sbb jem kat atas bukit nun. 

Kami naik ikut Tapah..yarabbi..cam ulor kene palu jalannye. Nyesal tak ikut Simpang Pulai..sana ok byk jalan dierr. Ramai giler umat manusia. dah nama pon coti panjang kan...masa mendaki tu, jem n jln skit2 je..sudahnye perjalann aku rasa dalam sejam jadi 4 jam..Grrrr!!! sib baik kete auto. if kete manual aku rasa leh tercabut kaki tekan clucth.

sampai atas pon dah kul 3 lebih. rata2 hotel dah penuh. yg tinggal hanya bilik2 mahal. ade yg cecah RM1800. giler ke ape tu? cari punye cari..alhamdulillah jumpa hotel yg dalam bajet..RM185 satu malam. tu pon last room. berkat baca doa nabi yunus tak putus2..:-)

actually ni 2nd time aku mai..ade dalam 10 tahun dah kot tak pegi CH..& 1st time utk hubby aku. ha ha. org perak, tapi 1st time pegi cameron. nampak norrr takut tempat tinggi..~lalalalalaaaa...

kami stay kat pekan brinchang sbb senang nak dpt kedai2 makan halal, ade kedai runcit, shell & petronas ada..KFC pon ade..Easy access kepada semua benda.


angin malam kat atas tu sejuk yg amat..tapi ku tahan buat2 tak sejuk sbb pakai baju lengan pendek..eheheh..malamnya kami merayau kejap cari mknn & cuci2 mata. Si Aishah syok tido dalam Carrier..then balik bilik tidoo zzzz bes sejuk tak perlu ekon n kipas bagai.


esoknya..pagi2 lagi kul 8.30 pagi camtu dah check out..then menuju ke Big Red Strawbery Farm..waktu tu pon dah ramai org kat atas sana..sib baik parking byk kosong lagi.



cam org eskimo lak ehehe..


selesa dalam dakapan ibu...


aishah intai2 dari dalam carrier..cumil je..heheh  

actually..teringin sgt nak pegi n self-pick buah stroberi kan..tapi malangnye dah tutup utk self-pick sbb pengunjung2 yg datang hari sebelumnya dah pulun petik & yg tinggal buah2 yg lom masak..if ade pon pekerja2 mereka je yg leh petik..sian rafiq tak dpt merasa..:-) takperla..next time kita pegi lagi k...


ramai org..kami makan2 kat sini sebelum gerak ke Boh Plantation..


Yummie..coklat dia sedap gilos..tak mcm yg beli kat pasar malam brinchang tu..tak sedap coklat dier..

cheese cake..not bad la...


pegi CH tak sah la kan tak snap2 gambor buah ni..:-)



actually byk benda yg aku nak makan atas ni..tapi sbb ramai org n kene Q panjang..aku redha n telan ajela ape yg suami aku beli..Tsk! aku & aishah kene chup meja sbb ramai org, kang tak pasal kene makan sambil berdiri..suami aku Q sambil dokong rafiq..if tak dokong dia berlari ke sana kumari..takut ilang je..



Cheee..hoho bkn senang nak snap gambar rafiq seceria ini..dia skang susah nak bagi komitmen utk snap2 pic dia..ala2 artis glemer gituuu...siap tutup muka n lari..ish.




ini gambar dia kene paksa senyum..sambil ibu jerit2 nama "rafiq senyumm..Rafiq..senyummm..!" aduilaa...


gambar ni mintak pengunjung yg lalu lalang snap kan..tapi kelakar la abang tu..aku dah penat senyum tapi dia tak snap2 pon lagi gambar..aku duk mikir..aih abang ni lamanye fokus. ke salah tekan button ni? wekekek kelakar..n lastly..dia senyum2..ok dah..ahahah lawak la abg tu..ape2 pon..thanx..:-)


the cactus..byk gambar aku amek tapi satu ajela aku tempek..


bunga ape ni ek?? ntah ler..aku snap2 je..


termenung jauh anak dara aku ni...:-)





eh cantik jugak gambar2 dari LUMIX ni ek...aku just buh frame & nama aku je..tak edit kaler maler dia..

actually kamera kompak Nikon coolpix aku dah dirosakkan oleh rafiq..innalillah dah. Then en somi belikan LUMIX..camera compact jugak..thanx encik abe..errrr tapi aku still kene top-up duit aku gak skit..ehehhe

pasni aku tempek2 gambar kat Boh Plantation plak k..


My Blog :: Back to white..

Assalamualikum...

Update via mobile sbb server down kt opis ni..

Actually nk update pasl jln2 cuti panjang tempoh hari..dh dlm draft cuma nk edit caption gmbar je skit2..huhu..tp kenela hold dulula...

Oh ya, dh seminggu aku mengetest guna background hitam kt blog cap ayam aku ni..mmg nmpk cun sbb gmbar nmpk menonjol n cantik...tp bila aku sendiri baca n tenung lama2 mata aku jd sakit sbb gelap gulita..disebabkn blog aku ni bkn tempat aku menempek gmbar je semata2..so aku tukarla balik ke putih suci murni gitu...:-)

Tak dpt nk jln2 sgt ke rumah kwn2 arini sbb xpuas tatap blog komer yg best2 tu via henpon..

Ok..daa..ceria2 selalu k..:-)

Thursday, February 16, 2012

Kami :: Terkenang Zaman Bercinta..Ahaks!

Assalamualaikum...

petang2 baru dpt bersiaran..Pagi tadi jd urus tak setia utk bengkel fail meja. 

Ok2..weekend baru ni kemas2 stor terjumpa la satu lukisan potrait kami berdua..zaman2 bercinta dolu2 ler ni. ahahaha.. Maharaja Lawak betui....tapi bila dikenang2..sonot kan zaman bercinta..~lalalalala...





kah kah kah..siler la gelak tgk gambor kami ni..if geli nengok, sila la muntoh ijo..teeehheeee..


masa ni kat teluk kemang, Port Dickson.. kan ade stall kecik2 tu kan lukis2 gambar..sbb nakkan kenangan..kami setuju nak buat potrait ni..satu kepala rasanya RM20..so, utk dpt gambar combine camni kene lukis sorang2..mula2 somi aku..then aku plak. even sekeping, org tu cas RM40 sbb ade dua kepala..dilukis pada 12 Ogos 2006. 


bila tengok potrait ni..cam tak caya plak..Dah dikurniakan 2 org anak yg comel & Usia perkahwinan kami dah masuk 3 tahun 4 bulan..Syukur alhamdulillah...:-) 





Wednesday, February 15, 2012

Rafiq :: 2 Tahun 7 Bulan & antu gajet!


Entry ke-2 utk ari ni..

ok2..dah setel rasanya pasal malware kat blog aku ni..jenuh aku gugel pasal ni dari pagi tadi..n the solution adalah aku dah delete mysuperkids.net dari bloglist aku..tu solution sebenor2nye..alhamdulillah dah leh view cam biasa..

fuh..sibuk pasal malware aku lupe arini genap anak sulung hamba 2 tahun 7 bulan..dah dekat dah tu nak masuk 3 tahun. rasa2 nye tahun ni nak buat beseday kecil kecilan utk dia. masa umor dia 2 tahun sambut besday kat spital sbb kene acute bronchitis..harap2 tahun ni rafiq berada dalam keadaan yg sihat hendaknye ye sayang...

skang ni rafiq sgt2 suka gajet. ya rabbi..mmg menurun sungguh dari tabiat mak dia. antu gajet! abah dia ade belikan dia tab cap ayam & kasi hp abah dia yg lama..

semua benda dia godek sendiri dalam tu..dari games, video upin ipin boboi boy, susun atur dekstop tak tahan tuuuu..then mcm2 la dia buat sendiri. kdg2 dia ajar aku. siyes terkejut!

pastu dah pandai cas hp n tab sendiri..ya rabbi..anak sapa la tu eh? kagum ade. terkejut ada. subhanallah..pasal cas hp sendiri tu kan..mula2 aku pelik gak sbb tgk2 je hp tengah cas. tanye abah, abah pon tak tahu..then kami selidik jd spy sekejap..mmg kompem dia cas sendiri! maybe dia tengok aku cas kat situ kan..budak2 kan cepat absorb. cam span. cepat serap ape yg berlaku di sekeliling. sbb tu masa umor2 baya rafiq ni kena byk berhati2 dalam apa jua yg kita cakap & buat.

pastu dah boring ngan tab, dia men hp..dengar2 lagu..lagu indon U! wali band. siap2 joget2 n nyanyi sekali yg aku dpt tangkap dia nyanyi.."emanng sarrr..emang sarr" hahaha emang dasar tajuk lagu tu..hahahha lawak giler.

tapi aku tak bangga pon rafiq tahu nyanyi ka joget semua tu..aku nak dia tahu pandai ngaji, sedap & jd insan yg mantop dalam segala hal....amin..

kdg2 risau gak takut dia leka. so far okla, dia boring2 g belek2 buku dia, conteng kat conteng2 board dia & susun2 block, men motor dia yg dia panggil "NENO!" then time makan dia simpan elok2 mainan dia. gud boy!

bila nak makan.."OK ibu..dah passs"...(pas tu simpan) ehehhe..

uiihh byk lak memuji anak. ish2..bukan selalu. takleh diamalkan selalu ya..~lalalalala...




anak teruna ibu...:-)




"afiq nyee woooo"


ish kedekut tau. dia sorang je conquer..belikan tab cap ayam aje. Kasi rafiq familiar dengan gajet2..takdela jakun sgt anak aku nanti..itu kater abahnyerr...ibu hanya menurut..~lalalala...