Tuesday, June 30, 2009

36 Weeks..

Salam..

Wow..lamanya tak update blog..bz skit coz student baru e-PJJ nak daftar masuk & banyak modul yg perlu disiapkan cepat..almaklumler..nasibler keje aku ni..if dapat writer module yang ok..depa anta awal so cepatler utk aku formatkan & masuk grafik..if tak..nganga bengang bengkek geram n mcm2 jela ngan writers ni sbb depa suka anto bahan modul last minute..terpaksa la mata ni celikkkk je duk tgk monitor..

So 22 Jun yang lepas selamat dah pelajar2 baru mendaftar diri..n ade lagi beberapa modul baru utk Kod2 subjek baru perlu disiapkan b4 pelajar lama mendaftar..opsss..panjang lebor plak duk terangkan pasal korje..agagaggaga..

Kami yg ceria...
Geng Department aku keje...Unit Pengurusan Bahan Pembelajaran.
Kat InED ni kami ade 12 bahagian...
Gambar ni amek masa ari pendaftaran pelajar baru e-PJJ, ambilan Julai 2009, UiTM Shah Alam..
(Nampak tak..aku ngah jelir kat hubby aku yg duduk kat depan jd tukang kacau...Hehehe..)
aku sorang je tak pakai uniform sbb mmg tak muekkk dah...:D
Geli ati bos kami yg baju merah tu tgk gelagat kami...


Okla..dah lama tak citer pasal perkembangan terbaru pasal diri & kandungan aku kan..hehhe..
skang dah masuk minggu ke 36 tau..pejam celik pejam celik..daaaa masuk minggu ke 36..cam tak cayo je..so skang ni duk mengira ari..mengira minggu jela..:-D
Dup Dap Dup Dap je rasa..mcm2 duk main dalam kepala ni..takut, tak sabar nak jumpa baby, n yang paling penting persediaan dari segi mental & fizikal..org cakap..semua ni kene cukup..takutnya..

Kedudukan Uri

Alhamdulillah..on my second last check up kat PPUM..Uri aku dah naik skit..skang dah Type 1..
Doktor cakap..selagi dia tak naik penuh..aku takleh banyak buat kerja2 berat..Sbb kemungkinan dia akan turun balik dan pendarahan teruk boleh berlaku..
Alhamdulillah..Hubby banyak tolong aku buat kerja2 rumah...Thanx yang..:-)

Baby

Scan on 8/6 yg lepas..berat baby dah 2.4 KG..ari ni dah 30/6..tataula berat dia dah berapa..rasa berat sgt if nak pusing ke kiri or ke kanan time tido..heheh..rasa ade batu..kikikik..mmg rasa sakit situ sini..tapi dalam ati..rasa kagum..sbb my baby tido dalam perot ni..kita ke kanan..dia pun sama2 ke kanan..kita ke kiri..dia pon slow2 turun ke kiri..hahahah...sweet...:-)

Air Ketuban

Doktor cakap semuanya OK..air cukup..tapikan..aku rsa cam terlebih2 air je dalam badan ni..ekekekke...berat sgt dah rasa nak bawak..Im gaining 23 KG till dis moment..
tataula dah dekat nak deliver nnti berapa lagi berat akan naik...heheheh...


okla..tu je kot..nak sambung buat keje ni..ade lagi beberapa modul nak siapkan..

kat bawah ni gambor aku masa kat Desaru Weekend baru2 ni..gigih berjalan even dah sarat2 ni...Hubby tak sanggup tinggalkan aku sorang2 kat umah..yela dia kan manjang outstation..syik kene tinggal je aku nih kan..Hubby ade Treasure Hunt anjuran MCMC Southern Region..so during Treasure Hunt tu..aku stay kat Resort jela..


Inila gambar terbaru aku...dah lama tak tempek gambor kat sini..
Tgk tu..besornye my Baby Bump..Agagagaga...Ibu n Abahnye pon makin Bolat...kikikik


Adela sorang tu hamba Allah tu kan..masa kat Desaru tu tanye..U pregnant kembor ke? Aduyai....if kembor mau aku dah cuti skang ni berehat kat umah..mesti dah tak larat nak bawak perot kan kan kan...:-D