Thursday, May 29, 2014

Hadiah utk cikgu2 rafiq..

Salam..

Malam semalam sempat siapkan sebijik kek untuk cikgu2 rafiq..a Snow Cheese Cake..kek kegemaran anak2 sy juga..:-)

then sempat tempah Pencil Case ngan kak aja. My Blogger fren jugak... blog Teratak Hami..tapi blog tu dah private la ni..huhu..

Semalam kan skool dah start coti..then call pihak skolah rafiq nak pegi skolah sbb dah buat kek kan utk cikgu2 tu..sy mmg taknak bagi kek ni during school days sbb taknak ganggu budak2 punya kelas..so, tadi kebetulan depa buat gotong royong kemas bilik darjah..so ape lagi, mmg kenela kan penat2 dapat makan kek..hehehe

sronok kan main cikgu2 nye...


inila keknya..yummy sbb kali ni sy buat special skit...topping Cream Cheese + Non-Diary Whipping Cream + Fresh Strawberry....pastu buh plak perisa strawberi dlm topping..makin terangkat la...
ha ha ha ha....kene lupakan diet if nak makan kek ni yo


inila cikgu2 rafiq...from left yg dokong aishah Teacher Sofiya, Teacher Ateh, Teacher Alia
then yg bawah tu Teacher Dayah tudung pink & sorang lagi tu nama farhanah....tu cikgu yg in charge grup rafiq..
takde dalam pic, teacher Emi & Jiha...sebab depa kene p Ofis..



Actually sy buat 2 ketul..satu utk makan sendiri sbb anak2 mmg suka kek ni..ini yg tak sememeh punyer  version sbb malas nak mekap lawa2..hahaha


inila pencil case yg sy tempah...sy pikir dari bagi benda yg mcm benda2 leh wat perhiasan je..bagi bg benda yg leh guna hari2 kan..hope cikgu2 yg in charge 5 years punya budak2 suka adiah tak seberapa ni..


Friday, May 23, 2014

Selamat Hari Ibu 2014

Salam..

tahun ni 1st time anto anak ke skolah kan..& 1st time jugakla dpt kad hari ibu..uhuk!

rafiq buat surprise utk ibu..oh so cute...

balik2 je dari skolah..berlari2 dari jauh sambil kedengaran panggil...'Ibu..ibu..."

ingatkan apela terjerit2..upenye ade kad hari ibu dia sorok kat blakang...

oololololol...teacher ajar kot suh buat camtu..

heheheh

ape2 pon..thanx syg ibu...syukur alhamdulillah rafiq dah makin besar, dah makin matang dari segi pemikiran, percakapan & tingkah laku....pandai jaga adik2 juga even kdg2 bercakoran la jugak kat umah tu...normal la kan..dah nama pon budak lom masuk 5 tahun...hehheh





comel kad  nya...ade cop tapak tangan & poem yg sgt2 sweet.....


ok..selamat hari ibu utk semuaaa ibu di dunia ni...anda insan terpilih utk menjadi ibu & disayangi anak2 yg comel....alhamdulillah...:-)

Thursday, May 22, 2014

Little Caliphs Shah Alam Sports Day 2014

Assalamualaikummmm..

rindu nak berblog mcm dolu2..tapi apekan daya, byk benor kekangan. Sy hanya aktif di FB & Instagram je la ni sbb senang & cepat. uhuhu..nak yg cepat aje ye!

dh 5 bulan rupanya tak hapdet!!!

jom tgk perkembangan terkini ttg rafiq..sure ade pembaca blog mek rose ni rindu rafiq kan..sbb satu masa dulu..rafiqla hero & penyeri blog cap ayam ni..ngeee










enjoy the momento ....:-)

rafiq join semua aktiviti..sgt2 sporting..


Ini ialah pengasas Little Caliphs..Puan Sabariah...kebetulan dia baru pas operate tulang belakang..so kene guna wheel chair


Horey!!! semua dapat adiah yg sama...hehe..




ok..ni pic aishah raihanah yg terkini...2 tahun 8 bulan...:-)


and ini pulakkk.....pic rizqi yg terkini..1 tahun 5 bulan..yey!



okla..tu jer utk kali ni...da da...:-)

thanx sudi singgah n baca blog sy yg dah terbengkalai ni...huhu....


Monday, January 20, 2014

Rizqi's 1st Birthday

Assalamualaikum..

actually 1st besday rizqi jatuh pada 13.12.13 yang lepas..tapi last week (12.1.14) baru sambut sebab ibunya baru mai angin rajin...sebelum ni angin kus kus kus malas sokmolaaa ada. Tapikan bukan senang nak buat kek pelangi & deco2 sambil layan 3 askar tu...

sambil buat kek..sambil jerit2 deme mcm2 hal..ade yg nak makan biskut, ade yg nak air, ade yg nak berak, ade yang nak kencing hahahahaha mcm2 adaaa...mmg mencabar iman & sanubariku..ahaks

ok2 mohler tengok gambor kek yg dibuat oleh MekRose yang tak sememeh tu...nampak sgtla Amaturnya..compang camping kek tu komeeeeee....huduh sungguh ghoper. tapi takpela demi anok kan...hehe



kek comot dari ibu..hiasan bulat cam no.8 tu tatau mane datang..hahahaha..ni namo eh buat kek sambil bersilat ngan anak kecik!



ermmmm geramnyaa geramnyaaaa!!!


Chiiiiii....




 Belum apa2 dah di toreh2 kek tu dek rafiq..heheh..tak sabar dia nak ngap!


sy kurangkan adunan..so jadila kek pelangi yg nipis2 ni..sodap lembut gobu..ahaks



Baik punyer....thumbs up! heheh


ok..jumpe lagi tata titi tutu....