Sunday, September 24, 2017

Happy Birthday Nur Aishah Raihanah yg ke-6

Bismillah.

Salam semua. Rindu nak berblog. Bila buka PC baru ada mood nak tempek cerita.

Aishah dah masuk 6 tahun pada 21 September lalu. Alhamdulillah...syukur.

6 tahun yg lepas..cerita aishah dah terukir dalam blog ini since dalam kandungan lagi.

Begitu juga selepas beberapa tahun kelahiran. Banyak cerita dikongsi. Sehinggala ibu dah tak bekerja. Banyak masa diluang dengan anak2 & uruskan keluarga. Nak buka laptop pon takde mood. Nak berblog via Phone sgt2la tak bes.

ok...
selamat Hari Lahir aishah raihanah yg ke-6. Semoga kakak menjadi anak yang solehah, anak yang mendengar kata ibu & abah serta hormat guru2..
sekarang, kakak adalah kwan baik ibu...tahun depan dah masuk darjah 1. Ya Allah...dahla badan kecik aje, harap2 takde kwan yg buli kamu. Ibu tahu, takkan ada yg akan buli sbb kakak seorang anak yang ati kering & takkan mengalah. teruskan usahamu anak...semoga pandai membawa diri walau di mana kakak berada...

love, 
IBU
24 September 2017



 

Day 1


Day 2


3 months old






6 Years old



Semoga Allah sentiasa lindungi anakku Aishah Raihanah...
perliharakanlah dia dari perkara-perkara tidak elok...
amin....



Saturday, April 8, 2017

Setahun berlalu...

Assalamualaikum..

Setahun tak berceloteh kat sini.
how i miss to jot down my routines, my motherhood journey & bla bla bla....

Oh ya. Kami dah pindah kuantan. Babai Shah Alam.
Pindah september 2016. Rindu gila shah alam seh. En suami kena transfer kuantan. Redho ajelerrr....

ok2

Muhammad Amzar Rafiq dah masuk standard two. Dah besar & sikit lagi sama tinggi dengan ibu. Makin domok. Kuat makan!!!!
Istilah tolak batu ngan kayu dah takleh pakai. Sebab ubi kayu & air batu pon dia sapu...wakakkaka



Ok. Kenalkan...ini pak maun..tehehehhe




Ok...Adiknya si Aishah Raihanah dah tadika umor 6 tahun. Budak ni tak suka sangat dengan Numbers, letters...dia suka melukis. Macam2lah dia lukis. kagum la jugak budak ni sbb kalu dia lukis tu mcm real la jugak. Saya kene tumpukan skit kat budak aishah ni sbb takut nanti masuk sekolah rendah still takleh membaca plak. Pelan2 ajar dia guna buku Bacalah Anakku & Read Easy.


selain melukis...Aishah suka menghias. tengoklah ditempek2nya dasboard kereta dengan riben. Act riben tu abahnye nak buh pada hadiah nak bagi someone
Tapi...dapat kat makcik ni....ade ajela akal dia nak berhias.




Aishah suka lukis orang...haiwan...Pokok2 ...bulan bintang hahahaha



Ok..ni anak ke-3 si bongsu utk setakat ni. heheh...belum menambah lagi.
Muhammad Aqsa Rizqi lahir ngam2 ibu malas nak update blog. So takde kisah dia dalam ni...sori KiKi (nama manja ucuk2) :-))



KiKi pon dah sekolah...tadika 5 Tahun punyer
satu sekolah ngan Kakak Aishah. KiKi macam abam rafiq. Minat dengan letters & numbers..Juga suka mewarna.. ralit mewarna kalau takde gangguan.



seronoknya dah pindah kuantan ni salah satunya sekolah sangatlah dekat...
PASTI jalan kaki aje...
Sekolah rafiq jarak 1.1 km ajer dari rumah...
kalau dulu, masa kat shah alam..masa sehari2 abis atas jalan aje. Badan sangat2la penat sbb menyupir 8 pagi hingga 5.30 ptang...


ok itu ajela utk tatapan pembaca blog ni ...IF ADA...hehe..



Babai. 


Friday, March 25, 2016

Assalamualaikum......Rinduuuuu

Assalamualaikum...

ada yg masih ingat kami tak ni??? hahaha...ya Allah...lamanya tak update..setahun 2 kali update je..last update November 2014..tahun 2015 takde langsung...Kah kah kah



Amzar Rafiq, Aishah Raihanah & Aqsa Rizqi

ni pic latest deme...cuti skolah last week...balik terengganu & singgah kuantan jap urusan kerja abah...


Ramai kenalan bloggers ada dalam list FB...so keep in touch kat sana je...cumanya tetap tak sama berblog & berFB...blog lebih banyak benda kita nak bercerita kan..:-)


rasa nak aktif balik berblog,...inshaAllah nnti akan ade update lagi...
till then....