Monday, January 20, 2014

Rizqi's 1st Birthday

Assalamualaikum..

actually 1st besday rizqi jatuh pada 13.12.13 yang lepas..tapi last week (12.1.14) baru sambut sebab ibunya baru mai angin rajin...sebelum ni angin kus kus kus malas sokmolaaa ada. Tapikan bukan senang nak buat kek pelangi & deco2 sambil layan 3 askar tu...

sambil buat kek..sambil jerit2 deme mcm2 hal..ade yg nak makan biskut, ade yg nak air, ade yg nak berak, ade yang nak kencing hahahahaha mcm2 adaaa...mmg mencabar iman & sanubariku..ahaks

ok2 mohler tengok gambor kek yg dibuat oleh MekRose yang tak sememeh tu...nampak sgtla Amaturnya..compang camping kek tu komeeeeee....huduh sungguh ghoper. tapi takpela demi anok kan...hehe



kek comot dari ibu..hiasan bulat cam no.8 tu tatau mane datang..hahahaha..ni namo eh buat kek sambil bersilat ngan anak kecik!



ermmmm geramnyaa geramnyaaaa!!!


Chiiiiii....




 Belum apa2 dah di toreh2 kek tu dek rafiq..heheh..tak sabar dia nak ngap!


sy kurangkan adunan..so jadila kek pelangi yg nipis2 ni..sodap lembut gobu..ahaks



Baik punyer....thumbs up! heheh


ok..jumpe lagi tata titi tutu....


Wednesday, January 8, 2014

Salam Rindu - Rafiq dah mula bersekolah

Assalamualaikumm....

lamanya tak jenguk blog..sambil2 cuci sawang hahaha. Ade lagi tak ye yang ingat kat blog saya ni? wuwuwuwu...Pot Pet Mek Rose..tiba2 rasa sedih campur rindu plak sbb dah lama sangat tinggal dunia blogging. Insha Allah akan buat penambahbaikan & make-over skit blog ni lepas ni untuk lebih pengisian yang padat & berkesan.

ok..tahun ni 2013 Rafiq dah mula bersekolah..Alhamdulillah..dah besar pon anak ibu ..5 tahun sudah..sob sob sob..

So far..rafiq ok dan sangat excited nak g skolah cuma pagi2 jela cam susah skit sbb dia nak pegi sekolah tapi tak nak mandi ..errrrr..camno tu??

Hari pertama & ke-2 dah berlalu dengan jayanya..balik je bercerita dia makan apa...nyanyi lagu apa..buat apa n bla bla bla bla..sonot tgk dia enjoy lagu tu.hehe



si ibu yang over excited anak nak skolah har har har..



aishah pon pagi2 bangun nak ikut anta abang 1st day ke school..







Alhamdulillah...dia ok2 saja tapi duk tahan kencing sbb taknak kencing kat skolah..nak kencing kat umah..sabar jelaaaa...



ok last but not least..gambar terkini my latest edition..Aqsa Rizqi..dah besar dah setahun lebih..:-)


ok tu je..nnti update lg...daaa..
salam rindu..xoxo!




Monday, August 19, 2013

Salam Aidilfitri 2013

Assalamualaikum....

rindunya kat blog sendiri..haha. punyela lama baru update..8 bulan dah rasanya..sebaya umur Rizqi..

thanx pada kwn2 yg masih sudi tinggalkan komen & tak lupa juga yg komen sbb rindu ngan anak2 sy..

tahun ni raya pertama kat perak..then malamnya terus balik ke terengganu...tahun ni family kami tema merah ang ang..hahaha ha amek ko...1st time ni nak raya melaram skit sbb tahun2 sudah bawak perot je kannn....hahahha...meriah uols.. lantak la org ckp kaler merah cam kelll ka..merah kene kejor lembu ka..merah ang2 ka..janji org tengok dari jauh dah nampak kami..hua hua hua...

okla takleh lama2 sbb ni pinjam PC my bro..nak guna hp leh je update tapi mood M yg semedang melanda...

nah...tatapan untuk semua yg rindukan kami..





MERAH tak uollsss???? ahahahhaha...


rafiq, aishah n rizqi beraya ke rumah ayoh de...


8 bulan sudah.....pic candid sbb curi2 makan roti..ehheheheh lucu bangettt si Rizqi ni....


ade yg rindu rafiq tak????? hee...selamat hari raya...maaf zahir batin...:-)

Thursday, December 20, 2012

Day 7: Muhammad Aqsa Rizqi diberi nama

Assalamualaikum..

Alhamdulillah harini genap 7 hari dan diberi nama Muhammad Aqsa Rizqi bin Affandi..

Actually bb kna kuning skit tp bacaan masih terkawal n xperlu warded..,smlm 1st time pg cek darah kt Klinik Kesihatan seksyen 7..smlm bacaan 244..then arini cek lg n bacaan dh turun ke 194..alhamdulillah berkat keep breastfeed bb setiap sejam..

Pejam celik dh ibu beranak 3 aku upenye..uhuhu..cm xcaya pon ade weh..ape2 pon syukur alhamdulillah..

Ok..nama bb pon dh bg..nama rizqi tu mmg aku dh simpan lama utk buh kt bb ni sbb dtgnya tanpa diduga..sesungguhnya rezeki zuriat adalah rezeki yg xternilai harganya dari Allah swt..moga bb Rizqi membawa 1000 rahmat n rezeki yg melimpah ruah utk kami sekeluarga..:-)

Tima kasih utk ucapan2 dr kwn2 blogger kt posting lepas..skang ni berblog gna hp..sangatla xbesss...sbb tu komen jrg berbalas...uhuhuhuh...

Ok..daaa