Friday, April 25, 2008

Kisah Lucu Tentang Mak Aku


Cite ni bagi aku lucu dan betul2 mencuit hati aku...just nak kongsi ngan korang semua..

Last weekend mak aku ada turun shah alam..Macam biasala dia akan stay rumah2 adik beradik aku kat area KL & Selangor....then yang terakhir ialah kat umah akak aku yang kat shah alam ni...

memandangkan aku takde masa tu..ni diceritakan balik oleh akak aku sampai nak pecah perut aku gelak..mak aku lagila..gelak besor..hehe

akak aku stay kat umah flat 4 tingkat..pergghh..penat jugakla menapak..hehe..mak aku yg dah berumur 67 tahun tu..lagila kan..nasib baik dia still kuat..

nak dijadikan cerita...on 1st day kat umah akak aku...sampai2 je kat tingkat 3 (umah akak aku), akak aku tanya dalam loghat terengganu dia la..


Akak: "Mok, dok paka kasut ke?"

Mak: "Paka..ade tinggal kat bawoh..kat tangga..."

Akak: "La..nape tinggal kat bawah?"

Mak: "Eh..doh terbiasa tanggal kasut sebelum naik tangga"

masa tu mak aku dah start gelak dah..

akak aku ape lagi..gelak sakan la dia..mak aku terlupa...yangg kasut kena bawak naik atas..muehehehehhe...

yela...Rumah kami kat kampung..selipar kan kena tinggal kat bawah before naik tangga...heheheh...

Then ade lagi nih..bukan tu je...esoknya...akak aku EL & aku amek half day sbb nak temankan mak jalan2 petang nya tuh....

Pagi-pagi lagi akak aku ajak g Pasar Segar..beli barang basah nak masak tengah hari..

Then berlakulah lagi cerita tragis yg mmg lucu bagi aku....

Macam Biasa..depa turun sama-sama...

sampai kat bawah...lagi sekali akak aku terkejut beruk..

Akak: "Mok..selipar mana?"

Mak: "Eh..mok dok ingat...ingatkan selipar ada kat tangga..."

Akak: "Haa???"

weeekekekkekek....adui..gelak sakan lagila akak aku....dah kena panjat balik ke tingkat 3 amek selipar....

adui...adui...sakit perot eden ni ha duk gelak jooo...

Itula gelagat2 mak aku yang aku leh kongsi kat sini..

Kelakar kan..heheh.

If diikutkan...mmg banyak kisah2 lucu yg aku alami dengan mak aku..tapi mmg tak tercerita kat sini...

lain kalila plak aku cite yep.!

ok....have a nice weekend....:-D:-P

8 comments:

Mr. Right said...

Hahahaha... lawok-lawok. Tinggalkan selipar kat bawah. Hahaha/....

rose said...

heheh...
betul2 mencuit ati kan..hehe..

Aleeya said...

kehkehkehkeh adehhh nak pecah prut gelak wehhh

happy wiken rose

MalimKundang said...

huu huu huu... tak leh nak cakap dah nih

NMZ said...

hehe, sometimes mums' are cute :)

rose said...

aleeya,
itula.tak tahan perot gelak..

malimkundang,
hehe..tu tak campor lagi lawak2 lain..

nmz,
hai...yes..u're rite!

Anonymous said...

mak ko tu cute la.. leh knalan?

kak nad said...

hi rose, kak nad jumpa blog rose ni kat kak jan nyer fp. baca punya baca punya baca jumpa blog yg ni.... tak tahan kak nad nak tahan gelak takut ganggu member2 tgh study tp mmg giler2 kelakar la hahahahaha... sakit perut nak2 tgh posa ni ;-p