Saturday, October 1, 2011

Hari ke-11 Berpantang & Balik Terengganu

Assalamualaikum semua..

pekabar semua? rindu kat korang..skang ni susah nak berblog or even berFB..huhu..tapi alhamdulillah arini ade peluang nak pot pet kat sini. Arini sabtu..so sure ramai yg tengah sonot2 ngan family kan..tak korje la katerkan..:-)

ok2..arini aku akan bertolak balik ke terengganu. Sambung berpantang kat kg senang skit sbb byk benda senang nak dapat..bidan urut pon murah2 je kat sana..aku dah berurut 3 ari berturut2 kat sini..tapi nnti nak sambung berurut lagi kat terengganu..

Lama tul tak update.. berhabuk dah blog ni. Gambar bb baru banyak suami aku dah update kat FB..so sape2 geng blogger yg ade FB aku sure dah tgk gambar bb terbaru kan..:-)

ok2..nama anak ke-2 kami ditaruk pada hari ke-7 selepas kelahirannya..amek sunat kata mak aku..alhamdulillah, pada hari ke-7 jugakla tanggal pusat..:-) Nama adik Rafiq ialah..Nur Aishah Raihanah..panggil Aishah sajork..

Oh ya, aku terpaksa stay kat spital selama 5 hari sbb aku tumpah darah & aishah kene kuning..next posting, aku cite pasal ni semua..termasuk pengalaman bersalin kali ni ok..syukur dpt bersalin normal & dapat rasa kesakitan yg aku naak sgt2 rasa selama ni..


Jom tengok gambar2 bb yg aku duk snap sepanjang duk spital..


aishah kene kuning..disebabkan aku kene tahan kat HDU 2 hari sbb tumpah darah, Aishah lmbt diberi susu badan..sian...tu kene kuning tuh! frust di situ...


 tantek tak spek sayer?? ehehhehe


abang Rafiq yg sangat teruja dapat adik..alhamdulillah..rafiq tak buli adiknyer..:-)


boring giler duk spital..pas aku dah ok..kene tunggu lagi kat wad sbb aishah kene kuning..5 hari kat spital..merana weh!!


before balik ke rumahku syurgaku...:-)


 


Caaaayang adik!!!



Nur Aishah Raihanah = Cahaya, Hidup Bahagia, Wanita yang Luhur

semoga menjadi anak yg baik seiring namanya...aminnn...



ok semua..jumpa lagi & selamat bekerja...:-)

29 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel baby girl ros ni..
Nama yg sgt indah secomel orgnye..
Moga menjadi nak yg solehah...

*Selamat blk kg Ros & selamat berpantang juga..Take Care.. ^_^

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

thanx lily...amin..:-)

ajumohit said...

Comelnya aishah, putih melepak, sayang rafiq kt adiknya, nnti rose citer psl tumpah darah tu ye, seriau dgrnya...slmt berpantang rose!!! Take care

cik dah faridah said...

oo dah blk ganu yek....slmt berpantang di kg.......

kat aner doh umah..heheheh..free2 boleh g ziarah.....

umialya said...

aisyah, comelnya!!!!!!!!!

Ena said...

Comel sangat Aisyah.. sedap namanya seiring maknanya..

Selamat berpantang di kg yeh.. :)

LYAfrina said...

olooo..comeynyer... geram.... muka ikut rose ni.. lps ni best la rose shopping baju girl...

bonda dadif aka akish said...

mek!!!jeles hokey aku...

somel anak dare ko nih...

geram2,...

=)

Qhaifa Nur said...

sekejap je dah masuk 11 hari pantang...

bila tgk mata aishah ditutup begitu teringat kat semua2 anak...sebab mamanya demam kena dduk lama kat hospital...

saya pun pernah kena tumpah darah..ngeri nnti kita story bab ni yek..

take care...

Salina@IbuAqil said...

cantek secantek & seindah namanya.. ;)

littlehumblelynn said...

Rose,

mak aiiiikh tumpah darah?sgt takut.hopefully dh ok skrg.kena byk mkn iron pas nih.

Baby sgt tomei :-P

KuNanGKuNanG said...

comelnye..geram tengok pipi gebu tu...rase nak cubit2 je...huhu

dinor's family said...

comel sgt secantik namanya..doakn imah ye...trigin nak baby girl lg....

mamalieyna said...

alolo..jeles ni...nengok bb girl mek rose..hehe..=P

Alhamdulillah semua dah ok..bb kalau tak cukup susu badan after lahir mmg kena kuning kan, dak arif dl pun sama..mmg 5 hari jugak penginapan percuma di spital..seksa + merana rasanya, dah lak nengok bb bwh sinaran lampu..hukhuk...eina dl sbb susah nak kasi susu badan, nip prob..last2 main perah, then, kasi guna picagari tu, then baru ok kuningnya..next bb taktau camna..hope dipermudahkan ..amin..

sweetnye tengok rafiq cium adik dia...teruja nak tengok riaksi dak arif nnti...sabar2x..hee~

selamt berpantang rose, take care~

salam peluk cium kt aishah nan comel~..muaaah~ nnti ada kesempatan nak cium real punya..hee~

pizet said...

yang sulung sama kat rafiq yang second raihanah...memang berjodoh la nama anak2 kite rose...hehe

nur said...

rasa nak pregnant pulak bila tgk baby ros ni... comel yg teramat sangat...

selamat berpantang ros :)

N i e Z a said...

shomey nyer dia...gewam ajer..hehehhe...sonok la abg rafiq dah ade geng..

aLyNnZ said...

comelnyer aishah..sonoknyer tgk bby aisha..terus teringin nak tambah bby...hikhik

selamat berpantang yer rose..

aLyNnZ said...

suke tgk pic rafiq ciomm adiknyer..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Alolo, shomelnya Aishah...

Bagus2... Abg yang baik Rafiq nih... Kalau dari kecik dia tunjukkan sayang adik tu, memang dia takkan buli adik dia... cam Faris gak... :)

**baju sam cam Izzati punya... hehe

.:mUnies:. said...

cantik!

maszmadi said...

cumelnyer..... betapa rafiq dah menunjukkan kasih sayang pd adik.. so sweet

akuzle said...

so sweet nur aishah raihanah... sesweet namonyer... taniah eks!

Zue AnnaLeeya said...

comeinyer aishah...
pipi tuh debabnya...
klu dekat2 konpem kene cubit... hehehe...

makin x sabo nak beby girl.. heheh

wan nurul hezrina said...

tahniah yea..chantiknyaa raihanah

Sofya said...

wah comelnya aisyah...

Maya Mayana said...

comelnya dia...geram tengok macam nk kiss2 je dia...semoga jd puteri yg solehah ye..Amin :)

armouris said...

lagi info tentang berpantang di SIHAT SELALU - Bagaimana Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

deqma129 said...

kak..chomeyynya aishah kak!!! sweet laa dia..putih selepuk!!!