Friday, February 20, 2009

My Baby....:-)

Pejam celik pejam celik..dah masuk 17 minggu lebih aku pegnent upenya..heheh..if korang tgk widget kat tepi aku letak tu..sebelah kanan tu..Lilypie.com, baru 16 minggu n nak masuk 17 minggu kan..tu ikut pengiraan mat saleh..if ikut pengiraan doctor aku..my pregnancy dah masuk 17 minggu ++...

Okla..saje je nak kongsi ngan korang gambar2 baby yg aku scan kat klinik..subhanallah...mmg menakjubkan ciptaan Allah..dalam beberapa minggu cepat betul dia membesar..mengalir air mata aku tgk tiap kali doctor scan n terangkan kedudukan & keadaan baby aku...hanya tuhan yg tahu..rasa sayu je..cam tak percaya pon ade..sbb ade benda hidup dalam perut aku..hhuhuhu...

ada kawan2 aku suggest aku g klinik yg ade scan 3D..tapi aku takutla..nampak real baby tu..muka dia sebijik bila kuar masa lahir..ntah nape aku jd seram..mcm kesian je tgk dia seolah2 terapung dalam air..huhuhu...

aku dah selesa ngan klinik yg aku g nih..doktor dia mmg dah sah2 semua perempuan..n baik2 belaka..cakap lembut je...sejuk je ati...:-)

jom tgk gambor...heheheh...:-P

Ini first scan (pernah kongsi ngan korang kat sini..)baru 8 minggu...comel je..jantung baru terbentuk...

Ini dah 12 minggu..kepala, badan, kaki & tangan dah terbentuk..tapi doktor cakap sifatnya belum sempurna...

Haa..yg ni last scan..17 minggu..nampak tak tulang belakang dia...kepala & badan..ngadap ke sana..membelakangkan alat scan tu..huhuhu...dah makin besar kan..Subhanallah..sekejap je..cam tak percaya..:-)


Okla..nnti kita kongsi2 gambor baby lagi yep..tunggu lagi 3 bulan..aku scan tiap2 bulan..nnti aku kongsi perkembangan dia kat sini....doakan baby aku sihat2 sokmo...amin...:-)

tata....

Wednesday, February 18, 2009

Alahai...

Salam semua..


lamanya aku tak update blog..lebih sebulan dah..mood nak berblog makin kurang skang..kdg2 ilang terus..huhuh..
tapi biasala kan..mood ni berubah2..:-)
bukan apa..tiap kali tgk pc je kepala aku mula pening..nak buat kerja pon takde mood..tapi kerja2 yg perlukan date line..aku usaha gakla buat kan..kang kene marah ngah bossss...hiks!

Baby lam perot aku skang dah masuk 4 bulan..mabuk ting tong2 pon dah makin kurang..cuma time tgk PC tu still pening..pening manjang..adui..
bila dah makin lama pegnent & mcm2 dah aku alami dalam 4 bulan nih..barula aku rasa ape yg mak aku rasa dulu masa pegnentkan aku..bayangkanla..mak aku pegnentkan kami 8 bradik..pergghhh...aku yg baru sorang pegnent ni pon dah rasa cam2 dugaan..ape lagi dia kan...huhuhu...

okla..before aku muntah kat depan PC nih..inila gambor aku yg latest..last 2 weeks kami pergi langkawi..baru sempat nak honeymoon sbb cuti tahun lepas abis langsung for kenduri kawen aku..so, dah masuk tahun baru ni cuti dah jadi banyak balik...hehehe..

tengok tu..mak buyung..hehe..dah masuk 4 bulan dah..mcm tak percaya je..:-)]


Ini gambar kami masa kat Kota Mahsuri..aku pasti sapa2 yang ke sana mesti tak lepas peluang nak dapatkan piring nih..hehhe..buat kenang-kenangan..:-)



okla..bye for now..jumpa lagi..

doakan kita n baby kita sihat2 sokmo ye..tata..:-)