Thursday, May 29, 2014

Hadiah utk cikgu2 rafiq..

Salam..

Malam semalam sempat siapkan sebijik kek untuk cikgu2 rafiq..a Snow Cheese Cake..kek kegemaran anak2 sy juga..:-)

then sempat tempah Pencil Case ngan kak aja. My Blogger fren jugak... blog Teratak Hami..tapi blog tu dah private la ni..huhu..

Semalam kan skool dah start coti..then call pihak skolah rafiq nak pegi skolah sbb dah buat kek kan utk cikgu2 tu..sy mmg taknak bagi kek ni during school days sbb taknak ganggu budak2 punya kelas..so, tadi kebetulan depa buat gotong royong kemas bilik darjah..so ape lagi, mmg kenela kan penat2 dapat makan kek..hehehe

sronok kan main cikgu2 nye...


inila keknya..yummy sbb kali ni sy buat special skit...topping Cream Cheese + Non-Diary Whipping Cream + Fresh Strawberry....pastu buh plak perisa strawberi dlm topping..makin terangkat la...
ha ha ha ha....kene lupakan diet if nak makan kek ni yo


inila cikgu2 rafiq...from left yg dokong aishah Teacher Sofiya, Teacher Ateh, Teacher Alia
then yg bawah tu Teacher Dayah tudung pink & sorang lagi tu nama farhanah....tu cikgu yg in charge grup rafiq..
takde dalam pic, teacher Emi & Jiha...sebab depa kene p Ofis..



Actually sy buat 2 ketul..satu utk makan sendiri sbb anak2 mmg suka kek ni..ini yg tak sememeh punyer  version sbb malas nak mekap lawa2..hahaha


inila pencil case yg sy tempah...sy pikir dari bagi benda yg mcm benda2 leh wat perhiasan je..bagi bg benda yg leh guna hari2 kan..hope cikgu2 yg in charge 5 years punya budak2 suka adiah tak seberapa ni..


3 comments:

Ena said...

memg nampak menarik dan melelh ayaq lioq.. hahah..
ena nak g umah rose la gini... nak makan kek tu...
a'a cute nye pencils case tu..

LYAfrina said...

salam rose.. lama nya x dtg sini..
dh sekolah pon rafiq.. sukal;ah cikgu dpt kek dr rafiq..

salam raamdhan rose

Mek Rose said...

@Ena

leleh ye ena...if berjiran leh bui seketul 2 hehehe

@lya

salam lya..
sy pon dah jarang update blog..
inshaAllah akan beroperasi seperti biasa pas ni..hehe

tq semua sudi singgah blog ni lagi...appreciate sgt2 :-)