Saturday, April 8, 2017

Setahun berlalu...

Assalamualaikum..

Setahun tak berceloteh kat sini.
how i miss to jot down my routines, my motherhood journey & bla bla bla....

Oh ya. Kami dah pindah kuantan. Babai Shah Alam.
Pindah september 2016. Rindu gila shah alam seh. En suami kena transfer kuantan. Redho ajelerrr....

ok2

Muhammad Amzar Rafiq dah masuk standard two. Dah besar & sikit lagi sama tinggi dengan ibu. Makin domok. Kuat makan!!!!
Istilah tolak batu ngan kayu dah takleh pakai. Sebab ubi kayu & air batu pon dia sapu...wakakkaka



Ok. Kenalkan...ini pak maun..tehehehhe




Ok...Adiknya si Aishah Raihanah dah tadika umor 6 tahun. Budak ni tak suka sangat dengan Numbers, letters...dia suka melukis. Macam2lah dia lukis. kagum la jugak budak ni sbb kalu dia lukis tu mcm real la jugak. Saya kene tumpukan skit kat budak aishah ni sbb takut nanti masuk sekolah rendah still takleh membaca plak. Pelan2 ajar dia guna buku Bacalah Anakku & Read Easy.


selain melukis...Aishah suka menghias. tengoklah ditempek2nya dasboard kereta dengan riben. Act riben tu abahnye nak buh pada hadiah nak bagi someone
Tapi...dapat kat makcik ni....ade ajela akal dia nak berhias.




Aishah suka lukis orang...haiwan...Pokok2 ...bulan bintang hahahaha



Ok..ni anak ke-3 si bongsu utk setakat ni. heheh...belum menambah lagi.
Muhammad Aqsa Rizqi lahir ngam2 ibu malas nak update blog. So takde kisah dia dalam ni...sori KiKi (nama manja ucuk2) :-))



KiKi pon dah sekolah...tadika 5 Tahun punyer
satu sekolah ngan Kakak Aishah. KiKi macam abam rafiq. Minat dengan letters & numbers..Juga suka mewarna.. ralit mewarna kalau takde gangguan.



seronoknya dah pindah kuantan ni salah satunya sekolah sangatlah dekat...
PASTI jalan kaki aje...
Sekolah rafiq jarak 1.1 km ajer dari rumah...
kalau dulu, masa kat shah alam..masa sehari2 abis atas jalan aje. Badan sangat2la penat sbb menyupir 8 pagi hingga 5.30 ptang...


ok itu ajela utk tatapan pembaca blog ni ...IF ADA...hehe..



Babai. 


3 comments:

umi alya said...

Wahhhhhhhhhhhhhh Rafiq membesar dengan jayanya, sebaya dgn Alyakan?

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ena said...

Assalamuaaikum Rose
tula lama benor x hapdet kita2 ni kan..x pe la.. asal ada cerita x kira dah berkurun pun.