Monday, July 21, 2008

Sakit Belakang...Adui.....


Sakit belakang lagi..adui..tulun..dari semalam sakit nih..sampai la demam ni ha...
maybe kesan dari sakit belakang kot..melarat jadi demam..huhu..

Actually..posting ni adalah nak citer pasal sakit belakang dan bahu yang pernah aku kene dulu...akhir tahun lepas...tak pernah rasa sakit yang amat sampai camtu sekali...

Dah 3 buah klinik aku pergi..ade yang bagi ubat tahan sakit..ubat sakit urat la..last2 kene inject..mak ai..sakit tu...huhuh...
satu2nya benda yg interesting...berat badan naik 6 KG..dalam masa 1 minggu...tak ke gila tu??
mmg heran sgt2 masa tu..takkan la kan..makan mcm biasa aje..Hurmmm....

Last2..one of my bos suggest pergi urut..guna cara tradisional..
Mula2 tu takut gak..sbb tak pernah berurut kan..yela..kite ni anak dara lagi..cam tak sesuieee je nak pegi berurut..hehehe...
last2 pergi la jugak...
1st time akak tu pegang belakang n bahu..dia terus cakap..

"Hurmm..pergi mana ni? seronok sangat ye? sampai tak ingat nak bagi salam dulu kat tempat tu.."

Ha??? aku tercengang2..then dia tepuk lagi...

"Ade benda ni.."

pastu dia tanye..ari tu pergi mana?
org cakapla pergi Bukit Cerakah Sri Alam..Family Day ofis..
then dia cakap...

"Patutla..gelak sakan la ni..smpai lupe kat mana masa tu..."

Hurmm..betul gak tu ek..aku tak bersalawat pon ari tu...biasa aku berselawat dulu if pergi kat tempat2 yang tak pernah pergi...lagi2 tempah cam bukit cerakah tuh...even dekat ngan bandar shah alam..tapi dia still hutan..pokok2 pon tinggi...nak masuk pon kene naik bas...sbb jauh ke dalam...

Lepas je urut..rasa ringan skit badan..pastu akak tu suruh datang lagi..urut sekali lagi...sbb dia nak buat air penawar..Alhamdulillah...lepas tu..badan dah kurang sakit..dan paling hepi..berat badan kembali normal...Heran kan..agak2 apela BENDA yg duduk dalam badan aku tuh???
Eeiii...seram!

Skarang..dari semalam rasa sakit aje..nak kene pegi urut ngan akak tu lagi ke?
Awww...tak sanggup aku..sakit..malu pon ade...wakakakakak...
Erm...tapi nak pergi klinik lagi aku tak nak..kang kene Inject lagi...lagi seksa..tamola jugak...
Ape2 pon..balik ni aku nak telan Panadol..esok tak ok jugak..terpaksala aku g ngurut..huhuhuhu.....

*** Peningnya...dari sakit belakang..skang dah demam..alahai..bertambah la sakitnya..huhuh..takpe..dugaan...:-)

8 comments:

DeQmA said...

next time akak jgn lupa selawat k...apa pon ,do take a good care of u k! Darah wangi tue!

Mr.Right said...

Kesiannya sakit.

Dah pergi clinic kan? Makan ubat, Insyallah sihat la tu. Dah sihat nanti kita g makan sedap2 k?

Kalau nak pergi urut, nak ikut boleh? Heheheh...

Helena said...

ishhh seram gak dengar ye....

still sakit lagi ke.... alamak.... pada Helena, dalam urut2 ni pun, kena jumpa dr jugak tau....

take care dearie..... risau jugak kan ..... yela.... awak tu tak lama lagi nak tempuhi hari yang bahagia.... hehe..... susah2 jumpa dr pakar la rose....

eedany said...

dah ok ke rose? bawalah ke klinik mana tau salah urat ke apa...

dulu eedany pun pernah kena sakit belakang... aduh sakit tawww... jalan pun terbongkok2 mcm nenek kebayan.

semoga cepat sembuh rose.

Aleeya said...

now sakit belakang lagi ker, ...kena berurut tu kot he he, takpe2 sakit2 ni kdg dah kawen..ilangggggggg hahahaha

Honeylemon said...

hrp rose cpat sembuh....

rajin2 makan ubat yer...

Y u Z z 9071 said...

sepupu aku pernah kena jugak rose..

dia sampai xleh tido..kena tido sambil bersandar jer..

pergi urut dan cakap benda yg sama cam ko...

dia urut 3 kali pastu bagi air..alhamdulilah..;)

rose..delete la word verifcation ffdjfh kat komen ni...letih aku naip laa

rose said...

DEQMA

insyaAllah..lepas ni g mane2 je kena salawat...thanx dik yang...u too..take care..Deqma tu lagi 2 minggu nak naik pelamin..lagila tu kene jaga kesihatan...:-)

INCEY AKU BETUL

eh..gateinya..nak ikut org g ngurut lak..huhuhu...anak sapaala nih...hepppp!

KAK HELENA

seram kan..org pon mcm tak percaya..huhuh...sbb tak pernah lak kena mcm nih..
thanx akak...lepas ni org cube jaga k...tapi tula..kerja bnyk..sabtu ahad pon kerja...:-)

EEDANY

dah pergi klinik..Doc cakap demam biasa..
tula..sakit kan..rasa cam nak baring aje...
thanx edany..for da wish..:-)

ALEEYA

ye ke? lepas kawen dah tak sakit? ehehhe..nak kawen cepat2 lah..eii..menghitung hari aje ni..hahahahha....(Ish, gatei lak budak ni) hiks!

HONEY

makan ubat tu yg malas tu...tapi kene telan jugak kan..
thanx...:-)

YUZZ

agaknya..benda2 ni mmg kita takkan sedar kan..tibe2 aje sakit yg amat sgt..nak tido pon takleh..bayangkanlah...
tapi alhamdulillah...dia pon dah ok kan..:-)

alamak..word verification tu jdkan yuzz pening ke?
bkn ape..selalu sgt mcm2 komen yg mengarut masuk...sape nak Spam kan...
takpe2..nnti org buang balik..tapi kat mane ek? dah lupe setting...hahahahah....