Thursday, March 19, 2009

Rojak Posting

Rojak Posting..Boley? ahahah.
Memandangkan dah agak lama tak update blog kan. Bukan apa, kemalasan melanda..
Fasa mabuk dah abis, tapi pening manjang je ada..nak wat camne kan..katenye Mak Buyung..kenela banyak2 bersabor ngan dugaan...:-)

Ok..jom layan cite2 aku...:-)

My Pregnancy
  • skang kandungan aku dah masuk minggu ke-21 (Second trimester)
  • last week check up utk kali ke-4..tapi lupa nak snap gambor yg scan tu..yg pasti..baby aku dah makin membesar & Sihat kata doktor..alhamdulillah...:-)
  • dari last week aku dah mula dapat rasa pergerakan, tendangan dia jgn cakap la..mcm ngah sepak bola pon ade..masa 1st pergerakan dia ari tu..aku rasa cam ade Rama-rama lam perut aku..huhuhu..
  • Menurut doktor..pada minggu ke-21, eyebrows and eyelids dah terbentuk sepenuhnya. Begitu juga dengan kuku..how sweeeeeet....:-)
  • Baby dah boleh mendengar our conversations. Masa ni if mengaji ke,membaca ke or menyanyi ke.baby dah leh dengor tau...tapi doc cakap..if ngaji ngan kuatla..ahahah..(matila Ibu nak ngaji kuat2..kang org ingat ade Qariah lak ngah masuk Tilawah..huhuh)
  • Bila aku lapar..dia senyap je lam perot tak gerak..lepas makan je..amboi bergerak2 seronok..aku takkan lupakan saat2 ni sampai bila2...alhamdulillah...aku dapat rasa & alaminya...:-)
  • berat badan aku naik banyak dari ari pertama kawen..hampir 10 kg..OMG..tapi alhamdulillah..kandungan aku dari 4 bulan ke 5 bulan..naik 0.5 kg per week..doc cakap dats good..tapi tulah..aku rsa berat naik mendadak msa kandungan aku nak conceive (menjadi) kot..sbb aku makan banyak..selera membuak2 masa tu...hhuhu..
  • Skang aku ambil Supplement Shaklee..of coz la kan..aku amek since anak dara lagi...
nila aku skang..bulat je pipi..my hubby cakap mcm Pau..uhuhu.. perut pn da nampak n off coz la kene pakai uniform pegnent dah..semua kain baju kurung dah tak muat nak pakai..huhu.. (gambar ni aku amek masa g kenduri kat sabak bernam last week, anak sepupu aku kawen)

Akademi Fantasia 7

korang layan tak AF7? aku ngan hubby mmg suka layan reality tv show nih..sib baik kami sekepala..minat rancangan2 camnih...minat team bola pon sama..minat Liverpool..dah mmg jodoh kot..ehehhe...
peserta pilihan aku utk musim nih...Hafiz & Isma..depa ade tone tersendiri..


Isma ni ibu kepada 5 anak..wahh..pd umur 30 dah ada 5 anak..kagum2..mesti kawen awal kan..hehhe..aku dengar2 dia ni kakak kepada Tomok..penyanyi New Boyz tu..

si Hafiz ni plak..low profile budaknya...dari Sarawak..suara mmg bes..my hubby cakap ala2 Guy Sebastian..Juara Australian Idol..hehhe..betul2 ..ade iras2..:-)

Dalam banyak2 peserta..peserta yg paling aku tak suka..Aril..sorila ye Wok..aku tak suka ko..kikikikk..Wok Wok..tu la ayat dia..ntah apo2 ntah..budaya mane ntah dibawaknye..tak suko den...emm..Wok tu kuali kot ek..wakakakak...if camtu..g masuk rancangan masakan la yep..


American Greatest Dog Show

Inila satu lagi reality tv show yg aku ngan hubby ngah layan..syiok ooo tgk anjing2 nih..cerdik..sayang gila kat tuan...
rancangan ni dah lam tayang kat US..Julai 2008..tapi kita ni cam biasala kan..tertinggal skit..
aku amat kagum ngan sifat2 anjing...kita ni org Islam mmg sah2 takleh pegang kan..Harrramm...tapi tak salah aku rasa nak kagumi anjing sbb anjing pun makhluk ciptaan Allah...

Dan pasangan anjing n tuan yang menjadi peberet kami ialah Bill and Star...
tapi sayang..malam td pasangan ni terkeluar..sbb masa buat challenge yang terakhir tu..Star tak dapat nak selesaikan challenge tu sebaiknya...maybe sbb dia dah makin tua kot..gayat ngan tempat tinggi..huhuhu...iyek iyek je aku ni kan..:-)

Inilah pasangan peberet kami...next week dah takde lagi kat dalam show tu..huhuhu...Bill ni seorang Pengelenggara bangunan..& sangat penyayang..mmg nampak sincere...Star berumur 7 tahun baka Britanny..kdg2 lari pon tak larat aku tgk anjing nih..ehhehe...hubungan pasangan ni mmg akrab..yg aku suka pasal Bill ni..dia tak lokek ilmu..if boleh nak kongsi ngan semua peserta2 kat situ cara jaga or latih anjing yg betul...

*** Aku mmg sayangkan binatang..even tgk kucing kene langgar kat tengah jalan pon aku leh nangis...uhuhu..tapi sejak pregnant nih..sayang kat binatang tu makin menjadi2..malam td masa penyingkiran Star aku leh lak nangis..hahahah..haru aku ni kan..:-D


Parcel From Kawan Blogger

aku dah terima parcel ni lebih 2 minggu..ni baru ade mood nak update blog..
thanx Yuzz...susah2 aje..thanx again atas kiriman nih...tunggu balasan kiriman ye..
kita suka bangat ngan kain pasang ni..mmg tak pernah ade lagi kain camni..kaler dia pon takde lg..thanx...:-)

Cantik kan ...i like...:-)


okla..tu jela kot..nnti2 update lagi ye Puan Rose..huhuh....
tata...:-)

8 comments:

Dee said...

wah..kemain byk sekali update..smpi dee x tau nk komen yg mana..hehehe..

Bunga said...

salam rose

1st komen ere.
aku pon layan AF
hafiz tu bes kan kan kan

And aku pun nyampah giler la kat Aril tu..poyo bagus je. Kan dah kene kutuk kaw ngan juri..HakHakHak

tapi tak mustahil Aril tu jd juara. Sbb astro ni aku tgk setiap musim ade je agenda dia. dahla kamera asyik fokus aril je..nak muntah pon ade aku nengok. Hak Hak Hak

rose said...

DEE
hehe..tula sbb org malas sgt nak update. ade cite yg nak diceritakan..tapi lately takde mood nk berblog..:-)

BUNGA
salam
betul tu.hafiz bes..:-)
aril tu mcm ok..tp tula kdg2 dia terover la. cam bossy pon ade..

Y u Z z 9071 said...

harap rose suka eh kain tu

Anonymous said...

[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485459459]cheap cialis[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485461507]cheap cipro[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485463555]cheap cleocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485464579]cheap deltasone[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485464835]cheap indocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465091]cheap lasix[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465347]cheap levitra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465603]mobic 7.5mg[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485465859]cheap nolvadex[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466115]propecia alternative[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466371]cheap sumycin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466627]cheap synthroid[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485466883]cheap viagra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485467139]cheap zithromax[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485467395]proscar side effects[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485467651]tamiflu avian flu[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468163]drug doxycycline[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468419]cheap diflucan[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468675]cheap topamax[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485468931]cheap albuterol[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485469443]buy albuterol online[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485470211]cialis medication[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485470979]buy cipro[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485471491]buy cleocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485472259]buy deltasone[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485472771]buy indocin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485473539]buy lasix[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485474051]buy levitra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485475075]buy mobic[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485476099]buy nolvadex[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485477891]buy propecia[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485479171]buy sumycin[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485481219]buy synthroid[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485483779]buy viagra[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485485571]buy zithromax[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485488643]buy proscar[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485491715]buy tamiflu[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485495555]buy doxycycline[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485499395]buy diflucan online[/url]
[url=http://www.playlist.com/blog/entry/12485503235]buy topamax[/url]

Anonymous said...

I use a mac and i currently own an iphone, but i havent figured out how to drag photos ive been taking with it's camera off the iphone itself. easy 10 points here!



________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

Anonymous said...

Apart from having a good strategy and money for initial setup, what do i need to have before i could set up an online company in Singapore and sell forex trading alerts to customers? Any licences? Qualifications? Cheers!
[url=http://forexrobot-review.info]best forex software[/url]

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛