Thursday, May 14, 2009

Kenduri Doa Selamat

Salam Khamis..

Malam ni nak balik terengganu sebab esok mak nak buat Kenduri Doa selamat untuk Cucu Sulung dari Anak bongsunya ni..heheh..cucu ke 26..
Mak aku dah ade 25 Cucu and on d way..my baby InsyaAllah..akan jd 26 org..heheh...

Beriya betul mak aku..if ikut plan dia, siang nya nak buat bacaan Yasin..panggil kaum2 ibu dalam 30 org camtuh..Malamnya plak nak buat Tahlil..jemput org2 masjid..

Aku bukan apa..takut tak larat je nak urus..huhu..aku suggest buatkan sekali harung..buat malam..Tahlil & Baca yasin sekali..senang..tapi tu pun dia cakap nnti difikirkan balik..aduyai..

Tapi tula kan..bersemangat berkobar2 mak aku..Alhamdulillah mak aku amek berat pasal bab2 nih..dia nak semuanya selamat & berjalan lancar untuk Kandungan sulung aku nih..

Last Chek Up

Hari ni last check up aku kat Klinik Panel..lepas ni akan berurusan kat PPUM ajela..
Pagi tadi before 8 aku dah tercongok kat depan Klinik..hahah..semata2 nak dpt no. 1, sbb malas nak nunggu lama...tunggu lama2 kat klinik tu lagi buat aku pressure..tgk mcm2 ragam org sakit kan..

  • BP = 130/70
  • Berat Baby = 1.5 Kg
  • Berat aku dah Cecah 75 Kg..OMG! pecah rekod sepanjang hayat aku..hahahah....sabor jela..mau tak..badan bagai di pam pam..naik mendadak..
  • Suntikan Ke-2 Kancing gigi ( Sakit)

Kebetulan plak aku tak sihat ari nih..Dah ade tanda2 nak demam..so doktor bagi Panadol yg mmg boleh diambil utk ibu2 mengandung & Ubat Isap utk tekak aku yang mula merah & bengkak..n tak lupa..MC..haha..tapi aku keje jugek..ade banyak keje la..MC kang petang2 aku tak larat aku balik ler..hehehhe...

Aku mintak nasihat doktor..pasal nak balik kampung ni kan..perjalan jauh ye tuan2 & puan2...amek masa lebih 8 jam...

If ikut doktor tu... dia tak rekemen sgt sbb Uri aku kat bawah kan..takut ada pendarahan..but dia cakap if aku rasa aku yakin & tak was2..boleh la balik..cuma kene bentang toto kat seat belakang & bawak bantal 2-3 biji...doktor tak suggest aku duduk seat depan..

Hurmm..sian hubby..sorang2 kat depan..selalunya aku tahan tak tido semata2 nak temankan dia drive event dah kene sound suh tido..agagagaga...

ape2 pun..semoga perjalanan aku selamat pergi & kembali...amin....

8 comments:

Dee said...

balik tu hati2 ye..soh hubby drive elok2..take care!!

Y u Z z 9071 said...

bertuah la rose

nenek dia tak sabar nak tgk cucu dia tu...

semoga selamat semuanya

aNiS tHe BumbleBee said...

smoge selamat perjalannye ye.. :)

Big Mamma Bukhari said...

so, kenduri macam mana? harap semuanya selamat ye?

dalam pantang nanti rehat cukup2 tau!!

jaga kesihatan..

next year boleh celebrate hari ibu!!

CatlinaFly said...

take care ye..bila due?

CatlinaFly said...

oh..dah 30 weeks ye..sy doakan semua nye selamat amin...mesti tak sabar nk tgk baby kan...teringat lak masa e-ein dlm peyut dulu..kuat menendang juga..smpi kuar ni pun, kaki jenis tak leh dok diam! :)

Helena said...

rose..... semoga perjalan balik kampung ok..... mesti ok la....insyaallah..... suruh hubby stop2 kalau badan rasa lenguh....

wah cucu ke 26.... meriahnya.....

take care ye

rose said...

KAK DEE
Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar...:-)

YUZZ
yuz..dah privatekan blog ke? adui..nnti invite la kite..roslina.muhamad@gmail.com

ANIS
:-) dah selamat dah..heheh

KAK T
besnya..leh smbut ari ibu nnti..insyaAllah...:-)

CATLINA
due 27.7.09
kuat nendang ye? heheh..
samela baby kita..:-)

HELENA
a'ah..cucu ke 26..heheh..sonok n meriah tau....:-)