Wednesday, March 25, 2009

Miss u Itam & Stokin

Aku pernah cerita pasal 2 ekor kucing yg kami bela kat ofis kat SINI
tapi sayang..both of them are gone..Stokin mmg jumpa bangkai dia kat area ofis nih..Cik itam ni kami tak jumpe sampai ari nih..dah seminggu ilang..Whiskas yg aku belikan utk dia masih banyak berbaki. Sebab takut rosak aku bagi kat kucing liar2 yg lain yg banyak berkeliaran..

Aku rindu Itam..Serius! Si Stokin kureng skit sbb dia agak liar..tak manja macam Cik Itam..
bukan apa..tiap2 pagi..dari jauh dia nampak je kete aku..terus diterkamnya..tunggu kat depan kete sampai aku turun sambil Miaww...Miaww..mintak makanan..
nak balik kerja pon dia jd eskot sampai aku naik kete sambil buat muka kesian. Lapor manjang dia nih..geram rasa nak picit2 je sbb nak makan sokmo...

Tapi skarang aku betul2 rasa kehilangan dia..tak tahu dia g mana..samaada pihak pengurusan Intekma Resort dah pungut kucing2 berkeliaran or dah mati..tapi mane bangkainya?? nangis aku bila ingat kat dia..betul betul betul rindu dia...hurmm...tapi nak wat camno..dah takde..nak amek kucing lain maybe tak sama ngan Cik Itam..agak liar..tapi manja..

Itam..Miss u...
:-((

Monday, March 23, 2009

Lenggang Perut

Lenggang Perut??
Org yang jalan berlenggang2 sambil bawak perot kah? hahahahah..lawak kan..itula yg aku bayangkan masa 1st time aku dengar Lenggang Perut nih. Tu dulula..masa aku kecik2..

Tapi skarang org dah jarang praktik kan. Mak aku cakap, pompuan yang tengah mengandung anak pertama & pada bulan ke-7 kandungan, biasanya pihak keluarga akan adakan majlis Lenggang perut nih. Ianya adalah lebih kepada Kenduri Doa selamat..semoga ibu & bayi yg dikandung selamat semuanya..tu je..sekadar adat & mohon dari Allah semoga selamat, selamat & selamat...:-)

Mak aku cakap, dulu2 ade gak org kampung yang amalkan benda2 pelik masa majlis nih..tapi aku maleh la nak tanye details. tak penting pon. benda2 karut tak payah la nak ikut kan.

Kandungan aku akan cecah 7 bulan pada bulan Mei..InsyaAllah...
Semalam mak aku call suh balik buat majlis tu. InsyaAllah..if takde aral melintang Majlis ni kami akan laksanakan..


Tengok tu..perot aku dah makin besor..My body Blooming all over..OMG..Blooming Blooming..
Hubby cakap makin comel..uuuhuhuh...Motif?? nak amek ati aku kah? Huhuh..
kedua gambor ni amek masa g kenduri..Satu kat Sabak bernam & satu lagi kat Perak..Kampung Opah hubby..Nakal tol my Hubby..amek gambor perott...wekekekke..

Rasa gerun ada..rasa seronok pon ada tgk badan makin mengembang..lantokla..semoga baby ibu sihat2 sokmo...:-)


Baby makin aktif bergerak. Time tgk AF..bukan main lagi bergeraknye..agaknye dengar org menyayi lam TV kot ek...eheheh..

yahoo..dah dekat pukul 5..mau pulang....
tata...
XoXo!

Thursday, March 19, 2009

Rojak Posting

Rojak Posting..Boley? ahahah.
Memandangkan dah agak lama tak update blog kan. Bukan apa, kemalasan melanda..
Fasa mabuk dah abis, tapi pening manjang je ada..nak wat camne kan..katenye Mak Buyung..kenela banyak2 bersabor ngan dugaan...:-)

Ok..jom layan cite2 aku...:-)

My Pregnancy
  • skang kandungan aku dah masuk minggu ke-21 (Second trimester)
  • last week check up utk kali ke-4..tapi lupa nak snap gambor yg scan tu..yg pasti..baby aku dah makin membesar & Sihat kata doktor..alhamdulillah...:-)
  • dari last week aku dah mula dapat rasa pergerakan, tendangan dia jgn cakap la..mcm ngah sepak bola pon ade..masa 1st pergerakan dia ari tu..aku rasa cam ade Rama-rama lam perut aku..huhuhu..
  • Menurut doktor..pada minggu ke-21, eyebrows and eyelids dah terbentuk sepenuhnya. Begitu juga dengan kuku..how sweeeeeet....:-)
  • Baby dah boleh mendengar our conversations. Masa ni if mengaji ke,membaca ke or menyanyi ke.baby dah leh dengor tau...tapi doc cakap..if ngaji ngan kuatla..ahahah..(matila Ibu nak ngaji kuat2..kang org ingat ade Qariah lak ngah masuk Tilawah..huhuh)
  • Bila aku lapar..dia senyap je lam perot tak gerak..lepas makan je..amboi bergerak2 seronok..aku takkan lupakan saat2 ni sampai bila2...alhamdulillah...aku dapat rasa & alaminya...:-)
  • berat badan aku naik banyak dari ari pertama kawen..hampir 10 kg..OMG..tapi alhamdulillah..kandungan aku dari 4 bulan ke 5 bulan..naik 0.5 kg per week..doc cakap dats good..tapi tulah..aku rsa berat naik mendadak msa kandungan aku nak conceive (menjadi) kot..sbb aku makan banyak..selera membuak2 masa tu...hhuhu..
  • Skang aku ambil Supplement Shaklee..of coz la kan..aku amek since anak dara lagi...
nila aku skang..bulat je pipi..my hubby cakap mcm Pau..uhuhu.. perut pn da nampak n off coz la kene pakai uniform pegnent dah..semua kain baju kurung dah tak muat nak pakai..huhu.. (gambar ni aku amek masa g kenduri kat sabak bernam last week, anak sepupu aku kawen)

Akademi Fantasia 7

korang layan tak AF7? aku ngan hubby mmg suka layan reality tv show nih..sib baik kami sekepala..minat rancangan2 camnih...minat team bola pon sama..minat Liverpool..dah mmg jodoh kot..ehehhe...
peserta pilihan aku utk musim nih...Hafiz & Isma..depa ade tone tersendiri..


Isma ni ibu kepada 5 anak..wahh..pd umur 30 dah ada 5 anak..kagum2..mesti kawen awal kan..hehhe..aku dengar2 dia ni kakak kepada Tomok..penyanyi New Boyz tu..

si Hafiz ni plak..low profile budaknya...dari Sarawak..suara mmg bes..my hubby cakap ala2 Guy Sebastian..Juara Australian Idol..hehhe..betul2 ..ade iras2..:-)

Dalam banyak2 peserta..peserta yg paling aku tak suka..Aril..sorila ye Wok..aku tak suka ko..kikikikk..Wok Wok..tu la ayat dia..ntah apo2 ntah..budaya mane ntah dibawaknye..tak suko den...emm..Wok tu kuali kot ek..wakakakak...if camtu..g masuk rancangan masakan la yep..


American Greatest Dog Show

Inila satu lagi reality tv show yg aku ngan hubby ngah layan..syiok ooo tgk anjing2 nih..cerdik..sayang gila kat tuan...
rancangan ni dah lam tayang kat US..Julai 2008..tapi kita ni cam biasala kan..tertinggal skit..
aku amat kagum ngan sifat2 anjing...kita ni org Islam mmg sah2 takleh pegang kan..Harrramm...tapi tak salah aku rasa nak kagumi anjing sbb anjing pun makhluk ciptaan Allah...

Dan pasangan anjing n tuan yang menjadi peberet kami ialah Bill and Star...
tapi sayang..malam td pasangan ni terkeluar..sbb masa buat challenge yang terakhir tu..Star tak dapat nak selesaikan challenge tu sebaiknya...maybe sbb dia dah makin tua kot..gayat ngan tempat tinggi..huhuhu...iyek iyek je aku ni kan..:-)

Inilah pasangan peberet kami...next week dah takde lagi kat dalam show tu..huhuhu...Bill ni seorang Pengelenggara bangunan..& sangat penyayang..mmg nampak sincere...Star berumur 7 tahun baka Britanny..kdg2 lari pon tak larat aku tgk anjing nih..ehhehe...hubungan pasangan ni mmg akrab..yg aku suka pasal Bill ni..dia tak lokek ilmu..if boleh nak kongsi ngan semua peserta2 kat situ cara jaga or latih anjing yg betul...

*** Aku mmg sayangkan binatang..even tgk kucing kene langgar kat tengah jalan pon aku leh nangis...uhuhu..tapi sejak pregnant nih..sayang kat binatang tu makin menjadi2..malam td masa penyingkiran Star aku leh lak nangis..hahahah..haru aku ni kan..:-D


Parcel From Kawan Blogger

aku dah terima parcel ni lebih 2 minggu..ni baru ade mood nak update blog..
thanx Yuzz...susah2 aje..thanx again atas kiriman nih...tunggu balasan kiriman ye..
kita suka bangat ngan kain pasang ni..mmg tak pernah ade lagi kain camni..kaler dia pon takde lg..thanx...:-)

Cantik kan ...i like...:-)


okla..tu jela kot..nnti2 update lagi ye Puan Rose..huhuh....
tata...:-)