Sunday, November 27, 2011

Update ttg anak2...

Assalamualaikum..

nak update pasai anak teman je ni.utk rekod. kah kah kah


Rafiq @ 2 tahun 4 bulan

Alhamdulillah, rafiq makin berdikari. Banyak mengalah dengan adik terutamanya bila tgk adik pakai semua brg2 dia dulu spt stroller, bouncer n mcm2 lagi..bila ibu cakap ini adik punyer ke...rafiq sure akan jawab "ye...aishah" maksudnye brg tu aishah punyer dia takleh rebut..so sweet..

amekkan pempes adik, lap mulut adik if ade muak, tlg amek kain alas utk tido kat katil or kat bouncer..mcm2 lagila yg aku rasa cam bangga pon ade. budak sebesar tu dah pandai pikir n kdg2 cara dia pikir cam org tua. huhuhu..mungkin pengaruh jugak ni..yela, ari2 duk ngan ibu..so ape je yg ibu buat, dia akan buat jugak. tapi, as usual la..budak2 kan..kdg2 pon ade gak ngacau adik...tp yg penting, tak khianat adik dia...wooo syg tol ngan aishah..hehhehe time main2..kang dtg jap cium adik..then g main balik..pastu dtg lain cium..sian plak si adik, lenjun muka ngan air lior si abang..huhuhu...




Aishah @ 2 bulan

takde apa sgt la nak update pasai aishah ni..tecik lagi..oh ya, khamis lepas cucuk utk 2 bulan punyer...dah 5kg anak dara ku sorang tu..panjang dah 57cm..dah pandai senyum, pandai ajak sembang & paling bersyukur..tak berjaga malam. tapi time tido tak tentu..kdg2 awal, kdg2 kul 1 baru nak tido. cuma beza aishah ngan si abang..aishah tak berjaga..si rafiq dulu..dari kul 11 malam sampaila pagi dalm kul 5 baruuu nak tido..hehehe...




tapi tula kan..anak2 ade mcm2 pe'el yg berbeza..if sama je tak bes jugak. ngeeee...skang dah makin ok handle umah dengan anak kecik dua org..kang mari ari rajin aku rajinla buat semua keje umah..kang mai ari malas...2 bakul baju pun tak lipat..muahahahahah..suke ati den la kan..kah kah kah kah..




''Ada org Rindu aku tak??? muahahahahahah..."




okla..nak tido dah..nak g jln2 umah korang sattttttt..rindu weh...kekangan masa nak beronline....jumpe lagi..:-)

thanx kepada kwn2 baru yg sudi folo blog cap ayam aku..nnti aku folo balik k..:-)



18 comments:

ishamizu said...

So sweet rafiq! :)
Mama plak untunglah bb tak bjaga mlm ye hihi

umialya said...

besar daa Rafiq ye, Aishah makin bam-bam, comel sgt2

Anah said...

seronoknya Rafiq, nnti leh ajak adik main kat playground sama2..Jangan dua2 main smpai xnak balik sudah. hehehe

Ena said...

alalalala.. comei betul abg rafiq senyum.. nampak dier da besar.. bagus la tak kaco adik.. sayang selalu.. jgn cam dak anis pantang lepa.. sampai skrg pun gitu.. uhuhuhuh... nasib baik menten ipan bam bam..

cute betul aishah ngan senyum tu.. geram wehhhh..

~Siti Hajar~ said...

Geramnyer tgk Aishah...bambam sgt, mai nk geget sikit...hehe..

Rose, muka mu nmpk kecut sikit, dagu pun tajam dah...pepandai je sy ni...hehe

Teratak Hami said...

Wow, dah besar nanti Aishah dah ada bodyguard untuk jaga dia :-)

Pipi ibu pun dah kecut. Beware sebab anak tak berjaga malam, ibu pun tidur secukupnya. Nanti ibu boleh bolat.

mamashikin said...

wah cepatnya masa berlalu..dah dua bulan yer..kiranya rose tak masuk keje lagi la kan..

Izan Ishak said...

bagusnyaabg rafiq...sayaaaaang adik aisyah dia ye.

suka tgk gmbr aisyah tu rose... cumellllssss!!!!

Imah Dinor said...

amboi2....dah kurus mek rose ni..tgk muka pun dah tau...he..he..anak2 dah besar ye...comeinya aishah...good boy rafiq jaga adik ye....

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

comelnyer baby aisyah...auntie cubit pipi sikit bole...

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... memang kadang2 rasa bangga je bila anak2 dah boleh tolong kita wat kerja sket2... ada pembantu kecik yang leh tolong ringankan beban kerja sket... tu yg paling best... hehe

Suliana said...

dah bujur balik muka rose :-p su pulak tak sabar nak cium bau baby & bf balik :-)

maszmadi said...

eee suke tgok rafiq cium aishah..... sweet jerk.. kan

ch@ said...

wuhuuu, kita dah naik kerja kak.
olololo comelnya rafiq kiss aishah. oni payah, tak sempat snap pics. dia kiss aie dh malu. hahaaa.

mama_umar_maryam said...

lamee xmasuk sini,rindu plak kt ko mek rose ;)..
dua badek yg sweet ;)..rindu lak dgn bau bb

eT said...

chumel la mereka dedua tu...
asalkan abg sygkn adik dh bahagia jek kan... :)

aLyNnZ said...

sayangnyer abg pada adik..dah sepasang anak rose bertambah meriahkan..

wan nurul hezrina said...

chantik gg rafiq..gg merah alamak aii malu nak tunjuk kat org.haha