Friday, November 18, 2011

Cepatnya masa berlalu..

Assalamualaikum semua..

genap seminggu update blog..arini baru sempat nak update lagi. fuh masa sekarang cepat benor berjalan. rasa tak cukup masa je sehari2 duk umah. serius aku rasa tak cukup. Sejak ade 2 anak, mmg masa digunakan sepenuhnya..alhamdulillah dah ok skit dalam nak suaikan diri beranak 2 ni..mmg mencabar juger la ni. huhuhu..21 hb ni genap aishah 2 bulan..fuhh tak ke cepat tu?? rasa cam baru beranak semalam..keh2

aku just sempat singgah beberapa blog kwn2 je arini. tak sempat nak singgah semua. rindu semua kat korang. nak sgt2 tahu citer terbaru korang. tapi apekan daya weh...kul 3 pagi ni ha duk ngadap lappy. huhuhu..siang hari hubby bawk lappy p keja..if malam2 plak, aku baru nak on..si mat rafiq nak menyendeng2..ape lagi..upin ipin la.."pin! Pin! Pin..." cheesedale tol..nak on fb n blog pon payah sudahnye aku tinggal dia sorang2 layan upin ipin!

senang cite aku tempek gambar ajela ye..huhu..bkn takde modal nak update..tapi ini ajela yg mampu aku buat..tempek gambor..mueh mueh muehhhhh..




2 pic ni..aishah raihanah on day one. pipi tombam cam bengkak air je..yolah kan duk dalam perot ibu..lama2 jd kuwus dah pipi dia..huhu




hari ke-7..diberi nama & ditahnik oleh omak den





masa kat kg...setiap masa mereka bersama2..abg rafiq sgt teruja dapat adik tau..sonok aku tengok..:-)





hari kene botak kepala..wohoo..mule2 elok je diam..sekali amek ko..meraung cam kene pukul..heheheh gambar last..dah selamat dah botak..huhuhuhuhu



gambar terbaru aishah raihanah....on the way p KWSP semalam..ibu ada urusan skit..so usung semua dua beradik tu..alhamdulillah aishah sgt behave..duk dendiam tidoooo dalam car seat..:-) ibu jd mem besor duk belakang..abah jd driver n rafiq jd co-driver kt depan..hehehe

okla..ngantuk sudah..nak g pam susu sat utk buat stok..then tidoo...zzz...

aku nak gak cite pasal pengalaman bersalin..tapi tak sempat lagi..maybe dah masuk keje nnti aku share kat sini..pengalaman yg takleh lupa sampai bila2...sure la kan..pengalaman bersalin kan sgt berharga..harusla diingat sampai bila2..:-)


wassalam.

20 comments:

ishamizu said...

Tahniah ros!! Maaf br smpt sgah blog awk tgk2 si gurgarl dh kuar ye! Comel sgt diaa! Geram!:) abg rafiq nmpk seronok dpt adik girl tu, so sweet pics of them.. Okla take care..nti update psl pengalaman bsalin k ;)

Ena said...

sangat comel la aishah tu rose.. geram sangat tengok dier.. nak cium2.. nak sangat bau baby.. tp apakan daya.. lom rezeki ku lg.. huhu..

mamalieyna said...

salam rindu rose......

alooo jeles ni, tgk mat rafiq berkepit je ngn adik..hee~ tak sabar nk tgk dak arif mcmana lak gayanya..hee~

makin comel n cunlah aishah...salam peluk cium...muaaaaah~

dah 2 bulan dah?..kalau eina tu, dh kena masuk kerja dah, untung la rose leh lepak sebulan lg dgn anak2...hee~

pepun selamat menguruskan anak2..he~

Suliana said...

alahai cutenya aishah.. :-) amik 3 bulan ke rose cuti?

mommyNadia said...

Bila dah anak dua,otomatiknye jadik mem beso le kita.adam pun co pilot kt depan.huhuhu.
Aisyah walaupun dah cukur,still comey n bambam.geram!!!

maszmadi said...

eee sweet nyer rafiq ngan aishah..... sangat take care kan si abang... boleh harap nak jg adik ni..

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang sweet je bila dua beradik tu dok sesama... nanti bila aishah dah pandai ketawa, memang seronok la tengok dia main ngan abg dia...

**sama la, sekarang ni kena dok kat belakang je la bila nek keta... Tempat kat depan Faris dah konker...huhu

Anah said...

mmg cepat la masa berlalu, kejap je aishah dah 2 months. comel je Rafiq main ngan adik =)

Nadiah Sidek said...

comel!

eT said...

sgt chumel aishah raihanah...dh 2bln heh...cepat kn masa...

cik_ah82 said...

comenya..lebatnye rambut dia msa kuar kn..akak amek cuti 3 bulan ek?

Salina@IbuAqil said...

alololo comeynya cik rose.. putih kemerahan orangnya.. ;)

~Siti Hajar~ said...

Comelnyer Aishah...

Aishah melalak sbb bunyi mesin tu kuat sgt kot, tp sllu org cukur manual pakai pisau cukur tu kan, skrg dh moden, mesin je..hehe

eisyaawie said...

awok...comeinya baby....geramnya nak peluk...

sukanya tengok pic kaki baby yg br mengelupas kulit....:D

Zie Fauzi said...

alahai..comelnya aishah... geram je tgk... bila la turn zie pulak nk tambah sorg lg...

aLyNnZ said...

salam, rose..comelnyer aishah..puteri rose ikut muka ibunyer comel putih gebu..

wahida said...

salam my dear rose...tahniah!!

comel la anak ko ni...gerrrrrraaaammm!!

tahniah sekali lagi yer...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comel..
sama muka abg long.. ^^

CatlinaFly said...

tahniah rose...comelnye aishah...wah rafiq bagusnye mengalah dgn adik

ch@ said...

pergh, cemburu la. aishah tu, cun sangat. baik pula tu. aie baru bawa pergi mid valley menronta-ronta nak keluar drpd stroller. haih!