Friday, November 11, 2011

Rindunya....

Assalamualaikum semua..

rindunya kat blog cap ayam aku ni. eheheh. dah lama tak update jd kekok plak nak apdet. sabar sajela..

ok2..aku baru je abis pantang 3 november lepas..ngam2 je 6hb tu raya haji..so lepas raya haji baru balik shah alam. pergghh rindu giler kat umah shah alam. rindu periuk belanga aku, rindu semua2 tentang rumah..:-)

sebulan lebih kat terengganu..nak balik shah alam rasa sedey sayu je..lama gak aku diam je dalam kete on the way balik shah alam siap kena perli2 lagi ngan somi den. mau tak sedey weh..teringat2 rutin harian sepanjang berpantang..bertungku, berbengkung n mcm2 lagi yg buat aku sayuuu nak balik ke shah alam..haih pening2...duk ganu rindu shah alam..then nak balik shah alam rindu ganu plak..tak ke berbelit2 tu...ahahahha

arini ari ke-3 di shah alam..rasa agak kekok handle sorang2 2 anak kecik. takpelah lama2 okla ni nnti..kene belajar biasakan diri..tol tak? penat mmg penat..tapi takpelah dah nama pon nak ade anak ramai kan...ngeh ngeh ngehhhhh....

xde apa sgt nak cite..nak panaskan enjin dulu..sbb dah lama sgt tak berblog ni..just nak kongsi gambar2 sekitar majlis cukur rambut aishah dan jamu lauk daging yg kami buat akikah utk aishah..



antara anak2 buah yg ade..actually ramai lagi anak buah aku..tak semua beraya kat ganu..




ada  banyak lagi gambor tapi aku maleh nak hapload..



yg tudung bunga2 kecik kat belakang tu la mak aku..dah tak larat sgt jaga aku tapi gagahkan jugak diri buat skit2 mane yg patut sepanjang aku berpantang...juga kawan bergaduh aku..ahah biasala ngan mak..bertekak2 pon tak penah amek ati..sbb dia tahu aku sayang dia..:-) bukan apa..aku agak stress sepanjang berpantang sbb mak aku strict giler bab2 pantang..aku plak jenis pemaleh..rasa nak cepat2 je abis 44 hari..hahaha

 

aishah selepas rambut pacaknye selamat di kerat sorang skit...


aishah lepas dibotakkan keesokan harinye..huih..dah mcm boboi boy..ngeee

aksi tak boleh blah mat rafiq..jelir menjelir hasil belajar ngan budak2 kat kg aku..wohooo hasil berkawan ngan budak2 yg sebaya dia...sabar ajelaa...


okla..dah kul 1.45 pagi..ngantuk sudh..masa ni je ade utk apdet blog..siang2 takleh. sbb huby bawak lappy dia p keja...huhuhuhuh...


esok2 if aku free aku lawat blog korang k..time kasih kepada semua yg wish hepi anniversary...thanx sgt2 sbb korang tak jemu2 mai blog aku...:-)

daaaa

25 comments:

umialya said...

pic atas sekali tu betul2 iras Rose, ylh.. anak ibu katakan!!

umialya said...

bukan2, pic no. 2, he3

Teratak Hami said...

Akak pun rindu kat Rose :-) Bab berpantang memang selalu bergaduh dengan ibukan... banyak sangat pantang larang nak kena ikut.

Gebunya aishah. Bibir mongel gitu. Seronoknya dah dapat sepasang.

ajumohit said...

rindu jugak kt rose, aishah comey walaupun dah dibotakkan, sayang benar rafiq kt adek dia tu hehehhe

eB ezrin said...

2-2 muker ayah nih... hik3 :)
slamat kembali ros.. & tahniah lagi s ekali yer :)

mamalieyna said...

hai roseeeeeeeee.....bertemu lagi, dh balik SA...hee~ sure sesekali sayu rindukan ganu kan..adat la tu..hee~

apapun aishah maintain comel sangat~ geram bbgirl..hee~

amboi rafiq, dpt aje pelajaran baru ye..hee~

selamat berdikari rose, lama2 nnti biasa la kan ber'anak' dua~

Shibam Jelita said...

baby aishah sooooooo comelllll, geram (tetiba rasa nak beranak kecik, hihi)

maszmadi said...

welcome back rose..... windu kat rafiq, kat aishah jugak.. nnti letak pic aishah bebanyak yerk.. leh kan kan kan... hehe

Maya Mayana said...

welcome back rose..tahniah agains

lydzar said...

welcome back !

smlm rose ada PM saya kt FB eh? sorry dh tidur masa tu, n tab ni ada kt Hadif yg tgh bz main angry bird. tak dpt la mama nk buat kerja2 waktu malam dah

KuNanGKuNanG said...

salam rose...comel btl baby..geram nk cium2 pipi gebunye tu...slmt kembali ke dunia blog.hehe

Suliana said...

as-salam rose, bertemu kembali.. wah.. dah habis pantang ye.. horey!!! comel nya baby aishah.. kejap je dah nak masuk 2 bulan ye rose..jgn lupa singgah blog su nnti ye :-)

Amiizaa2001 said...

salams rose, lamanya tak nampak blog rose :):) welcome back :):) bb sgt tomei:)

Ena said...

salam rose..

selamat kembali..

perghhh.. memg rindu yg hamat sama kamu........

mana gambo tuan umah ni?? :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... sama la... sal siap nangis lagi masa salam mak sebelum balik putrajaya pas habis pantang ritu... betul tu, bila dok kat kpg rindu kat umah sendiri, bila dah balik umah sendiri, rindu kat kampung lak... huhu

**teringat masa mula2 balik sini pas pantang... stress sket la nak kena handle anak2 sorang diri... tapi lama2 dah jadi biasa & lama2 faris pun dah makin cerdik... nanti rafiq pun dah makin cerdik, dan akan terserlah sifat 'abang long' dia tu...

mommyNadia said...

Welcome back rose!!comey n gebusnye aisyah!!
Jeles ah lama gile duk trg!!
Bila start keje?

Izan Ishak said...

selamat kembali rose....
aduhhh...comel sih aisyah. tak tahan melihat kecomelannya tuh!

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin di SIHAT SELALU - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Cik Aada said...

hai kak..Alhamdulillah semua baik-baik belaka :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

salam rose..
welcome back..
rindu banget sama kamu..
comel betul aishah ni..
wah2..RafiQ dah pandai main jelir lidah ye.. :)

hajarus said...

windu kat mek rose jg... cutenyer aishah....

Imah Dinor said...

selamat kembali k s.alam...mula2 mmg kita rasa kekok n mcm masa xcukup jer...tp lama2 biasa la...imah dulu pu mcm tu bila branak 2..tp bila msk 3 dah biasa dah...xsabar lak nak dpt 4 he...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cutenyer..
dh cam rupe abg die dh..

pena rozie said...

wimdu jugak....

MrS. F!zA said...

eh dah salin ke.. tahniahhhh! comelnya adik rafique.. best tgk dpt baby gurl..