Thursday, September 8, 2011

Kasi Tempek Gambar2 Raya lagi..:-)

Assalamualaikum....

arini nak tempek gambar je... byk keje kene setel before cuti panjang...:-)


Raya kedua 

kami ke rumah abang aku yg kawen ngan org teluk intan gak..tahun ni pon dia turn beraya umah mertua..:-)


sampai je umah pak ngah, terus sambar "rori"..lori anak buah belah kak ipar..



sbb dah bosan ngan makanan raya..naik jemu syik2 lemang, rendang, biskut raya je..somi ajak pekena mee rojak kat Mastan Ghani...org teluk intan taula kedai ni..glemer sejak dulu lagi..tapi kami pegi kat cawangan baru..



Raya ketiga

before gerak balik shah alam..kami ke kenduri kawen sedara hubby. Mmg byk kenduri time2 raya ni..sampai jem jalan kat kg2 kecik. Tapi sbb kami takde nak cepat..so just follow the flow..rileks je dalam kete..ehhe

tak  byk gambar aku snap sbb panas ya amat. ngan ramai orgnye...
*same je gaya dua beranak ni..ternganga..sib baik tak masuk lalat* hik!


petangnye kami tiba kat shah alam dengan suasana yg sunggoh berbeza...pergghh...lengang selengangnye..leh guling2 ateh jalan..ahhahah *dasat sunggoh penceritaan aku*

but serius beb, mmg kosong je jalan. tapi if guling2 still kene penyekla..:-P

kedai makan jgn cakapla..mamak pon seketul dua je bukak..tup2 jumpa kedai rasamas...makan situ jela. nak masak pon takde lauk dalam icebox. huhu


kat rasamas..kan main senyum meleborr sbb dpt makan nasik.


Raya keempat

kami  beraya kat umah kwn2 ofis aku yg mmg menetap kat selangor..tapi takde satu pon gambar sempat disnap..sonot berborak sambil taram spageti, kueh raya..ahahah


Raya kelima

org lain masih tak balik ke shah alam/kl/selangor..so takde tempat kami nak tuju utk beraya...last2 abah dapat idea, bwk rafiq men air..

tempat dituju ialah kondo kwn hubby. tuan umahnye masih beraya di kelantan..tapi sbb kami ade access card utk masuk situ..so, takperlukan tuan umah la..hahahaha..kami redah je masuk..

nak tunggu umah sendiri camni rupa mmg takdela..tak mampu nak diami..so tumpang2la org yg ade kondo n private swimming pool..asalnye nak pegi Pusat akuatik shah alam..tapi tutup..mungkin staff2 masih bercuti raya kan..






sonot mamat ni men air. sampai kecut2 tangan. tu pon tamo kuar lagi..haihh..kena paksa baru nak balik..ngeee


Raya kelima

kami ke i-city! almaklumler..sekangkang kera dari umah kami. Mula2 ingat tak ramai..sekali amek kooooo....dah mcm semut org duk kerumum i-city..ish2..nak2 lagi Snow walknye..

tapi kami frust tak dpt masuk sbbnyerr..Rafiq lom cukup umor & ibu plak pregnant..sian abah, dia beriya nak men salji..takpe2..tunggu anak besor dulu baru leh masuk..:-)

sudahnye, hanya men salji yg bertaburan kat luar..sonot rafiq..ade salji turun dari atas..sejukkkk...sampai nangis2 sbb sejuk kene ais. ntah apo2 rafiq ni taw.





tangan tak lepas ngan makanan..ahli makanler katekan..eeehhe






aku tengok..i-city dah macam fun fair pon ade..heheh..mcm2 benda ada utk sonot2 sekeluarga..tak mcm dulu..just ade lampu2 tu je..kedai makan pon dah byk kat atas tu..tapi rege dia..yarabbi...dah setaraf rege kat airport!


"ha....abis dahhhhhh........"


gituler citenye raya kami yg rasanye rugi sunggoh bagi aku..yela, cuti panjang tapi duk beraya kat shah alam..

heheh actually...sebab asal kami balik awal ke shah alam ialah sbb risau condition aku..dah dekat nak bersalin ni, makin dtg mcm2 hal..bb syik mengeras, perot syik menegang, kaki bengkak, jln skit dah mengah n mcm2 lagi..sooooo..before jd apa2, baik aku duk diam2 je kat shah alam..if nak brsalin ka apa..terus pecut ke PPUM...

ok kwn2..selamat bekerja...:-)

26 comments:

NM02 said...

rindu plak nak pegi bercoti

Teratak Hami said...

Cepat benar Cik Rose habis beraya. Tapi takpelah dari kena beraya kat PPUM.

I-City makin lama makin happening. Entah bila le takde orang then akak boleh pergi.

eB ezrin said...

eh ros, snow walk tuh leh msk umor braper eh? lama dh x gi saner... rafig pandai sebut r eh? kalo aerish 'L' la jawabnyer.. maklom cucu apek.. ha ha ha

lydzar said...

wah dh ada macam2 kt icity ye. si hannah pon asek ajak ke sana lagi je. bila pikir setakat tengok lampu je, macam malas plak nk layan..

Yan said...

wah!!! raya sakan ye..

i city tu pun akak tak sampai2. walhal belakang umah je.

zaidah said...

memang beraya sakan ko rose....umur bape tahun baru bleh masuk situ....klu peknen pun tak bleh masuk jugak...ciannyer....lain kali pegi lagi...

hajarus said...

i-city dah macam2 ada...dulu ms hjr g ade lampu2 tu jer... skang ni snow pun ade ek mek rose... bestnyer... ;d

Fieza79 said...

full nya xtvt raya ni ye...kami byk duk umah makan dan makan je...tak larat nak byk jalan2..cuaca panas pulak tu kan..

best nya i-city..hr tu pegi mcm tk puas je..nak main salji pulak..

Qhaifa Nur said...

amboi sempat lagi gi bercuti...

tak pa cuti lama kan..

Salina@IbuAqil said...

Fuyo!!! Best2!!! Hehehe comel sggh teruna tu tersengeh je kejenya.. Sonok bebenor.. iCity!! Tringin nak p..

LYAfrina said...

wahhh..complete citer raya..lya y 1 syawal x hbis lg..huk3... xdemood arini..x sihat

littlehumblelynn said...

rose'

sarat sgt nampaknya tuh..jaga diri yek..

frustnya x leh bwk budak2 masuk snow tuh..baru nk bwk kanak2 ke situ...

Dee said...

tau kalu rose ada di shah alam, k dee ajak dtg rumah..huhu..

ajumohit said...

Penuh aktiviti mu rose, ini namanya lepas geram sblm bpantang hahaha... Lgpon byk bjalan memudahkan persalinan hihi... Chaiyok rose!!!!

Hanis Azla said...

akak tak pernah sampai lagi ict tu..

mamalieyna said...

nnti mai balik nk bca...tkdan plak, citer panjang..hee~

beraya sakan nooh depa..jeles ni..hee~

makin manis senyuman abg rafiq..encem~ ^_^

ICT nak jd cam funfair dh gaya tu..lama tak ke sana, en suami ada ajk baru ni, malas aa takut mls nk jln + panas..huu~

Cik Puan*PIE said...

wahh..kemain penuh gambo mat rafiq ye.

maszmadi said...

wah!! raya2 dah mandi kolam lak rafiq yerk..... best tu..

kayzie said...

akan rafiq raya ek..siap beraya dlm swimming pool lg..hehe

~~zAnAfAhMi~~ said...

alaaa....balik hari tu tak pegi jgk ke i-city, teringin sgt....hujung tahun boleh pegi kot, sekali singgah rmh @ibuRafiq..hehe..

mama_umar_maryam said...

wahh marathon gambar smpi raye ke 5,besh2,hahaha

dinor's family said...

kuat lg rose bjln g act ye...kami penah p mlm tahun baru ari tu ramai gila org....

wahida said...

mat rafiq dah besar nampak muka dia makin manja dan notti kan...sayang dia...

ko take care ye rose...semoga semuanya dipermudahkan...amin...

Kakzakie said...

Dalam banyak gambar tu kakak suka gambar yg kat swimming pool. Cute sangat. Sukalah macam nak dukung, peluk cium pipi dia. Syok betul dia main air....:)

Lily@MamaZaraZareef said...

slamat hari raya rose..suka tgk gmbar2 rafiq..ceria betul die..=D..nway, meriah btol icity skang yek..siap ada funfair dah ke?

Ena said...

kami jugak la yg maish tergolek kat umah tak kemana2.. uhuhuhu..