Tuesday, September 6, 2011

Raya 2011 @ Kg Hubby...Teluk Intan

Assalamualaikum...

Heheheh...Ye, sy masih di sini. belum bersalin. Ngeee...(menjawab pertanyaan ajumohit)..:-P

Semalam dah start keje. Tapi masih belom ade mood nak berblog. Sib baik mood dah datang. So leh la aku tempek2 gambar raya kat sini. Raya tahun ni lain skit suasananya sbb tak balik terengganu. Hanya beraya kat kg hubby..tapi meriahnye tetap ada bila dapat berkunjung ke rumah2 makcik2 hubby yg dah tua dimamah usia. Aku sgt2 suka pegi umah2 ibu2 yg dah tua...seronok tengok wajah mereka senyum seronok dpat kunjungan dari anak2 cucu....

tapi...takde satu pon gambar mereka aku snap sebab kamera ade dalam Henbeg kat umah onyang rafiq. uhuhuhu...

ni je gambar2 raya yg sempat aku snap...n off koz la gambar kami sekeluarga..:-)

three of us..n adik rafiq dalam perot ibu..37 weeks ++!

 
alahai..dah besar dah anak teruna aku ni..:-) 


Banyak jugak menu opah rafiq masak..Rendang Ayam, Daging masak kicap, Satey ayam..nasi himpit..kuah kacang...kenyanggggg...:-)


 Pagi2 raya lagi kakak hubby datang beraya..dia mmg menetap kat perak..so, takdela tido kat umah MIL..just datang beraya...*Opah tengah bagi duit raya utk cucu2...:-)*

 tak sabar nak pegi beraya...mulot bising pot pet pot pet.."ashoot...ashoott..." mintak kasut..:-)

 Then..kami beraya ke rumah Mak Nyah (kakak kepada Arwah atuk rafiq)...sonot tgk wajah tua senyum sernok tgk anak cucu datang beraya..:-)
see..rafiq cayang bb...:-)



Ok..dah penat..tido..zzzzzz

petangnye tu kami ke kg Opah hubby a.k.a onyang rafiq kat air kuning...tapi takde satu pon gambar disnap...huhuhu..rugi sunggoh sbb ramai makcik2 hubby yg dah tua & suasananya mmg kg sunggoh..i like!

nnti aku tempek gambar lagi..nak sambung wat keje..



20 comments:

lydzar said...

samala kita, masa pegi rumah orang, mmg takdek snap gambar langsung pon. baru terasa rugi bila dh balik ni

MrS. F!zA said...

samalah,..gi beraya mna pon tk snap gmbr..sudahnya tkde byk gmbr..huwaaaa nyesal tau..

slmt hari raya..kecik je perut mu..

mamashikin said...

eh dah 37 minggu dah?alahai cepat jer rasa..slalu kalo tgk org peknan rasa kejap jer..kalo diri sendiri yg peknan..adoi..lama nak tunggu rasa...
anyway..slmt hari raya..dan semoga selamat bersalin..hehehee...

zaidah said...

selamat berhari raya yer rose.....tak sabar nak tunggu rose bersalin.....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel jer tgk RafiQ..
Samalah Rose..raya ni x byk amik gmbr..tu yg rasa mls jer nk update ttg raya ni.. ^_^

ajumohit said...

Sedondon gitu, patutla rafiq dpt byk duit raya, kemain ensemnya dia di pg raya hihi

mamalieyna said...

waaah beraya sakan rafiq, mesti byk collection ni..hee~

selamat hari raya rose..

seronok beraya di kampung yg betl2 suasana kampung!

37 weeks?..hampir sangat dh tu..take care~

LYAfrina said...

salam aidilfitri rose..
rose nmpak sgt2 comel... rafizq pon ape krgnyer dgn bju melayunyer...

lya xdop mood lg nk update citer raya ni.he3

Hanis Azla said...

mmg seronok tgk wajah2 tu yg nmpk sgt menghargai kedatangan kita kita.. pot pet pot pet yer rafiq.. ikut sape lah tu yer.. he..he..

NM02 said...

hi rafiq, byk dpt wet raya tak?? hehehehe

Zue AnnaLeeya said...

akak pon tak byk gambo masa raya...
pegi jalan2 umah tokwan pon lupe nak snap... adehhh...

eB ezrin said...

cantek ar color biru :)
hik3... mak buyong kenyang eh? ta[au ar sini skit ;p

Teratak Hami said...

Selamat Hari Raya Rose...
Ingatkan dah meletop. Nak tunggu jadik anak Hari Malaysia kot.

Akak banyak jgk snap sana-sini. "Handbag" akak dah besar, boleh buat hal sendiri, so akak pun boleh buat hal sendiri, makan2, borak2, snap sana sini.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam aidilfitri.. =)

oo, turn belah asben ke thn ni..
sian rafiq, keletihan beraya sampai tertido..
barangkali byk dpt angpow tu.. hihihiih

Ena said...

encem nye mat rafiq..

tp yg last tu cian plk..
kami pun dah tengahari pakat tido sbb dah letih beraya..

Cho Zila said...

selamat hari raya aidil fitri...
gituler kalau beraya di kampung yang tua jangan dilupakan... meriah hari raya memang ituler kunjung mengunjung ...

Qhaifa Nur said...

selamat hari raya

aaa.. rafiq dah kumpul duit byk2...

dah follow jom follow qhaifanurin.blogspot.com

Fieza79 said...

tema biru...cntik..!
mesti lain beraya kali ni kan..

time beraya umah org mmg pyh la nk ada gambo..kalo ada pun kira nasib..hehee

tgh tgu hari je la kan..moga selamat ye..

Amiizaa2001 said...

selamat hari raya rose+family....handsomenya rafiq berbaju melayu:):)

ch@ said...

alalala gambar tidur tu sweet btl, anak abah sepesen. comel je akak pregnant. boleh maintain blk ni kak lepas bersalin.