Thursday, September 22, 2011

Assalamualaikum dunia..:-)


Assalamualaikum semua,
Sy dah slamat bersalin 21.09.2011,12.20 am,bb gurl,2.96kg..
Syukur diberi peluang bersalin normal kali ni.berkat dr doa kalian..alhamdulillah semua dh slamat..:-)

Tuesday, September 13, 2011

Officially..Last Day Bekerja...

Assalamualaikum semua..

Terima kasih banyak2 sbb share masing2 punyer pengalaman camno tanda2 awal dah nak bersalin tu..aku sgt2 hargai..:-)

hari ni secara rasminye last day bekerja sebelum bercuti panjang..3 bulan! tapi 3 bulan dulu tak sama ngan 3 bulan skang..sure pejam celik daaaa 3  bulan. eheheh tol dop??

Ok2..aku nak mintak maaf byk2 kalu ade posting2/komen2 aku ade buat korang terasa ke apa..bukan apa, kdg2 kita duk ralit menaip tak sedar..ade pihak yg terasa. Aku mintak mahap banyak2..

Doakan aku selamat bersalin ye...Aku harap sgt dapat bersalin normal utk anak ke-2 ni..tapi if dah ketentuan Ilahi aku kene c-zer gak akhirnye nanti...aku redha..semua dah tertulis..

Nanti dah selamat semuanye aku cepat2 update k..ngeh ngeh ngeh...

bye semua..jgn lupekan daku bila aku dah tak pegi umah korang nnti. surela aktiviti berblog akan teramat kurang nanti sampaila aku masuk kerja balik..:-)

daaa...


Monday, September 12, 2011

39 minggu & Terus Menghitung Hari...Jom Share tanda2 nak bersalin!

Assalamualaikum semua..

Aku masih di sini & masih di ofis jlnkan tugas2 yg perlu. Dalam pada tu duk agih2 tugas utk kwn2 yg ade utk ambik alih keje aku. Actually, aku dah tak larat sangat dah ni. Mengah. Nak bangun dari kerosi pon yarabbi..krem segalanya...

Since rabu lepas, aku dah mula rasa sakit memulas cam nak yak tu ha..menarik sampai ke tulang belakang. Kaki pon dah mula bengkak2 banyak..ngandung kali ni takde kaki bengkak..akhir2 ngandung ni je ade. ade org kate dah dekat dah tuuuuu....huhuhu..risau dengor!

Takde turun apa2 tanda lagi. So, aku hanya sabar menanti setiap saat...bilerla tanda nak mai?? or terus2 nak sakit beranak ka apa?? maklumla..si rafiq tu aku kene induce sbb BP naik mendadak..so sakit nak beranak tu tak sama ngan sakit semulajadi..Tup2 kene emergency operaction plak sbb rafiq lemassss
Penatnye menghitung hari. Rasa nak suh dia kuar cepat2 je. hahahahha..taula ujung2 ngandung ni kan..semua benda rasa kremm..nak bergerak, nak bangun, nak tido, nak mengiring kanan ke kiri pon ya Allah...abis menarik urat2 perot pinggang. Sesungguhnya Allah sedang menguji hambaNya ini...

Bila tengok kwn2 yg due date hampir sama ngan aku dah selamat bersalin, rasa cammmm arrgghhhhh aku ni bila plak???? ahahhahahah sewel sekejap di situ. Sib baik selera makan aku masih ada. If dah takde selera sian kat baby nanti...omak eh tak makan!

setakat ni..berat aku naik 10 kg. Mintak2la tak naik lebih dari 11 kg sbb doc dah warning, memandangkan BMI aku agak comel2..so takleh lebih dari 11 kg berat naik utk ngandung kali ini..."baikla doktor..."

Kawan2...jomla share sini apa tanda2 bersalin korang? leh aku wat rujukan. ahaks!


** due 20/9..tapi if dia nak kuar 15 september ok gak. besday si abahnye. Or dia kuar 16/9..laaagi ok..sbb tiap2 tahun arijadinye dpt coti.hari malaysia beb! ahahahah

Thursday, September 8, 2011

Kasi Tempek Gambar2 Raya lagi..:-)

Assalamualaikum....

arini nak tempek gambar je... byk keje kene setel before cuti panjang...:-)


Raya kedua 

kami ke rumah abang aku yg kawen ngan org teluk intan gak..tahun ni pon dia turn beraya umah mertua..:-)


sampai je umah pak ngah, terus sambar "rori"..lori anak buah belah kak ipar..



sbb dah bosan ngan makanan raya..naik jemu syik2 lemang, rendang, biskut raya je..somi ajak pekena mee rojak kat Mastan Ghani...org teluk intan taula kedai ni..glemer sejak dulu lagi..tapi kami pegi kat cawangan baru..



Raya ketiga

before gerak balik shah alam..kami ke kenduri kawen sedara hubby. Mmg byk kenduri time2 raya ni..sampai jem jalan kat kg2 kecik. Tapi sbb kami takde nak cepat..so just follow the flow..rileks je dalam kete..ehhe

tak  byk gambar aku snap sbb panas ya amat. ngan ramai orgnye...
*same je gaya dua beranak ni..ternganga..sib baik tak masuk lalat* hik!


petangnye kami tiba kat shah alam dengan suasana yg sunggoh berbeza...pergghh...lengang selengangnye..leh guling2 ateh jalan..ahhahah *dasat sunggoh penceritaan aku*

but serius beb, mmg kosong je jalan. tapi if guling2 still kene penyekla..:-P

kedai makan jgn cakapla..mamak pon seketul dua je bukak..tup2 jumpa kedai rasamas...makan situ jela. nak masak pon takde lauk dalam icebox. huhu


kat rasamas..kan main senyum meleborr sbb dpt makan nasik.


Raya keempat

kami  beraya kat umah kwn2 ofis aku yg mmg menetap kat selangor..tapi takde satu pon gambar sempat disnap..sonot berborak sambil taram spageti, kueh raya..ahahah


Raya kelima

org lain masih tak balik ke shah alam/kl/selangor..so takde tempat kami nak tuju utk beraya...last2 abah dapat idea, bwk rafiq men air..

tempat dituju ialah kondo kwn hubby. tuan umahnye masih beraya di kelantan..tapi sbb kami ade access card utk masuk situ..so, takperlukan tuan umah la..hahahaha..kami redah je masuk..

nak tunggu umah sendiri camni rupa mmg takdela..tak mampu nak diami..so tumpang2la org yg ade kondo n private swimming pool..asalnye nak pegi Pusat akuatik shah alam..tapi tutup..mungkin staff2 masih bercuti raya kan..






sonot mamat ni men air. sampai kecut2 tangan. tu pon tamo kuar lagi..haihh..kena paksa baru nak balik..ngeee


Raya kelima

kami ke i-city! almaklumler..sekangkang kera dari umah kami. Mula2 ingat tak ramai..sekali amek kooooo....dah mcm semut org duk kerumum i-city..ish2..nak2 lagi Snow walknye..

tapi kami frust tak dpt masuk sbbnyerr..Rafiq lom cukup umor & ibu plak pregnant..sian abah, dia beriya nak men salji..takpe2..tunggu anak besor dulu baru leh masuk..:-)

sudahnye, hanya men salji yg bertaburan kat luar..sonot rafiq..ade salji turun dari atas..sejukkkk...sampai nangis2 sbb sejuk kene ais. ntah apo2 rafiq ni taw.





tangan tak lepas ngan makanan..ahli makanler katekan..eeehhe






aku tengok..i-city dah macam fun fair pon ade..heheh..mcm2 benda ada utk sonot2 sekeluarga..tak mcm dulu..just ade lampu2 tu je..kedai makan pon dah byk kat atas tu..tapi rege dia..yarabbi...dah setaraf rege kat airport!


"ha....abis dahhhhhh........"


gituler citenye raya kami yg rasanye rugi sunggoh bagi aku..yela, cuti panjang tapi duk beraya kat shah alam..

heheh actually...sebab asal kami balik awal ke shah alam ialah sbb risau condition aku..dah dekat nak bersalin ni, makin dtg mcm2 hal..bb syik mengeras, perot syik menegang, kaki bengkak, jln skit dah mengah n mcm2 lagi..sooooo..before jd apa2, baik aku duk diam2 je kat shah alam..if nak brsalin ka apa..terus pecut ke PPUM...

ok kwn2..selamat bekerja...:-)

Tuesday, September 6, 2011

Raya 2011 @ Kg Hubby...Teluk Intan

Assalamualaikum...

Heheheh...Ye, sy masih di sini. belum bersalin. Ngeee...(menjawab pertanyaan ajumohit)..:-P

Semalam dah start keje. Tapi masih belom ade mood nak berblog. Sib baik mood dah datang. So leh la aku tempek2 gambar raya kat sini. Raya tahun ni lain skit suasananya sbb tak balik terengganu. Hanya beraya kat kg hubby..tapi meriahnye tetap ada bila dapat berkunjung ke rumah2 makcik2 hubby yg dah tua dimamah usia. Aku sgt2 suka pegi umah2 ibu2 yg dah tua...seronok tengok wajah mereka senyum seronok dpat kunjungan dari anak2 cucu....

tapi...takde satu pon gambar mereka aku snap sebab kamera ade dalam Henbeg kat umah onyang rafiq. uhuhuhu...

ni je gambar2 raya yg sempat aku snap...n off koz la gambar kami sekeluarga..:-)

three of us..n adik rafiq dalam perot ibu..37 weeks ++!

 
alahai..dah besar dah anak teruna aku ni..:-) 


Banyak jugak menu opah rafiq masak..Rendang Ayam, Daging masak kicap, Satey ayam..nasi himpit..kuah kacang...kenyanggggg...:-)


 Pagi2 raya lagi kakak hubby datang beraya..dia mmg menetap kat perak..so, takdela tido kat umah MIL..just datang beraya...*Opah tengah bagi duit raya utk cucu2...:-)*

 tak sabar nak pegi beraya...mulot bising pot pet pot pet.."ashoot...ashoott..." mintak kasut..:-)

 Then..kami beraya ke rumah Mak Nyah (kakak kepada Arwah atuk rafiq)...sonot tgk wajah tua senyum sernok tgk anak cucu datang beraya..:-)
see..rafiq cayang bb...:-)



Ok..dah penat..tido..zzzzzz

petangnye tu kami ke kg Opah hubby a.k.a onyang rafiq kat air kuning...tapi takde satu pon gambar disnap...huhuhu..rugi sunggoh sbb ramai makcik2 hubby yg dah tua & suasananya mmg kg sunggoh..i like!

nnti aku tempek gambar lagi..nak sambung wat keje..