Monday, April 16, 2012

Big Plate Restaurant at Subang Permai


Assalamualaikum..

sabtu lepas g servis kete. otw balik perot lapar sgt2..ingat tamo mkn nasi n teringin benor nak makan roti Boom..then bila lalu kat kg. melayu subang..hubby cakap cam teringin makan kat Big Plate..aku pon ape lagi..terus teringat mushroom soup dia yg lazat itu..ngeee.. cuisine kat sini semua western ye..kami mintak nasi mmg takdok..huhu sian rafiq tekak melayu tu kan..nasi je keje dia..



mushroom soup dalam roti yg besorrrr..sedap weh..if korang p Big Plate ni harus cube yg ni..RM7.50 rasanye seketul



abah punyer..ade grilled lamb, chicken n vegi..RM22++ kot..ntah lupe tapi portion dia sgt besar if mkn 2 org pon bley ni..


mine..chicken chop..RM22++


Rafiq's...
dia tulih kat menu small sbb for kids kan....sekali bila dapat..amek ko 2 slice ikan yg besorr gedabak! 
rege brapa ntah RM18++ kot..ntah lupe..huhuhu
rafiq makan fries n jagung yg ade dalam menuh abah ngan timun..:-)


1st time pegi Big Plate masa rafiq tecik lagi..skang plak pegi masa aishah plak tecik..heheh tatau la bile akan sampai sinun lagi..

for me..its recommended place to try western cuisine..semua sedap2 n tidak menguciwakan.....:-)








8 comments:

Hanis Azla said...

nyum2.. sedapnya.. dah byk akak baca review pasal big plate ni.. tp tak pernah sampai pun lagi..

LYAfrina said...

SEdapnyer rose..tergoda lya nengoknyer

mamalieyna said...

dapnyer,.,terliur memalam buta layan gambo makanan ni,.,hu~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye semua makanan...tetiba terasa lapar tgk makanan ni.. :)

~Siti Hajar~ said...

Sedapnyer portion si abah, skli makan kenyang sampai ke malam nih..hehe

♥ Wina ♥ said...

wah boleh kenyang sampai ke besok nie ehehehehee

wan nurul hezrina said...

waaah shedapnya...nak2 menu manja2..

Teratak Hami said...

Dulu selalu pergi sebab tercari-cari mushroom soup dlm roti tu.