Friday, October 31, 2014

Sejarah Energizing Soy Protein (ESP) SHAKLEE


Shaklee telah menghasilkan minuman yang bersumberkan protin soya sejak 1961 lagi dan yang pertama di dunia. Kajian & penambahbaikan ke atas ESP dibuat dari semasa ke semasa.

Back in 2008, pertama kali saya diperkenalkan dengan ESP, saya sudah jatuh cinta sebab saya memang suka soya. :-) Perisa vanilla pulak tu. Memang lagi tertarik la kan...


INFO
  • Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat meluas & komprehensif. 
  • Merupakan protin berkualiti tinggi yang pernah di hasilkan.
  • Diperbuat daripada “non-GMO” – (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • Setiap 850g (Satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
  • Mampu memberi sumber tenaga segera & boleh bertahan lama.
  • Menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Diperkaya dengan 5 sumber VITAMIN & 4 sumber MINERAL.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur.
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.
  • Satu hidangan ESP shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu.
  • Rendah lemak, Tiada Kolestrol, Tiada Asid Uric & Sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Rupa ESP pertama yang dihasilkan in 1961


ESP terkini


ESP dijadikan sebagai makanan pengganti untuk orang yang sedang berdiet & yang menjaga kesihatan optimum kerana ESP mempunyai zat-zat tersendiri yang mampu membuatkan badan kita rasa sihat & cerdas.



2 comments:

Ena said...

(*__*)

Mek Rose said...

ena,
ape tu? senyum ke sengih? eheheheh