Monday, November 3, 2014

Sedikit Kisah tentang My Lifestyle with SHAKLEE!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dulu masa mula2 jadi WAHM, saya tak pernah terfikir pon nak berbisnes. Apa ade dalam kepala, just nak jaga anak2, nak anak2 membesar depan mata. Kalau boleh, nak setelkan semua urusan rumahtangga sendiri. Makan, pakai, keperluan harian anak2, playtime depa bila2 je boleh buat. Takde yang terbatas dek kerana TUGASAN HAKIKI di pejabat.

Walaupun saya dah lama bersama shaklee, tapi dulu saya hanya PENGGUNA TEGAR sahaja..2008-2013..cukup lama bukan? Akhir 2013 saya baru terbuka hati untuk serius membina legasi perniagaan saya sendiri, WITH SHAKLEE selepas sy teliti & kaji..SHAKLEE is the best base untuk saya capai semua impian saya. Yang penting, perlu ade sifat jati diri yang KUAT. Buat dengan konsisten. Momentum kena jaga. Lately saya buat main2 je...n NOW on saya akan kuatkan semangat untuk capai IMPIAN saya. Apa impian saya?? Akan saya share di lain posting....

ok2, posting kali ni nak bercerita tentang masa yang saya ada untuk anak2...tak terbatas sebenarnya sebab mereka 24/7 melekat dengan saya. Cuma sekali sebulan, saya akan cuba attend Leadership Seminar yang di anjurkan oleh kumpulan yang saya join iaitu Shaklee Dynamic Family Global (SDFG) yang dah bertapak lebih 25 tahun di MALAYSIA. So, masa ini la anak-anak dijaga oleh abahnya. 

Actually, setiap minggu ada kelas di Taipan, USJ...tapi suami kan kerja juga. So on weekdays mmg tak dapat nak join kelas. Sebab tu saya join kelas yang diadakan 1 kali sebulan yg mmg jatuh pada hari ahad setiap hujung bulan. Seminar yg sgt2 bes untuk diterokai.



Ini adalah aktiviti yang selalu saya lakukan bersama anak-anak...menghantar barang2 yang dipesan pelanggan/anak2 shaklee saya..lepas hantar rafiq ke sekolah, Aishah & Rizqi dapatla ronda2 ngan ibu naik kereta...Sambil cuci2 mata...hehhe

Ada sapa2 nak lifestyle macam saya tak? Surirumah yang berbendapatan 4 angka ke atas. PM saya untuk keterangan Lanjut. Jangan malu2 sebab saya tak makan orang...ha ha...

Rose, 
012-3272747

3 comments:

AMIIZAA said...

rumah baru....dah lain rupanya:)
good luck utk rose:):)

Mek Rose said...

tq kak mija sudi singgah sokmo kat sini...lap u la akak!
tq doakan sy..amin amin..:-)

Sajirah Azlan said...

rose..ada fb personal tak? teringin nk sembang dgn rose..saje nak tau citer rose join shaklee..
:)