Thursday, October 22, 2009

100 hari!

Akhirnya..dah 100 hari..yey!
Hehehe..actually aku berpantang selama 100 hari even aku dah curi2 minum ais kan masa ari raya ari tu..tak tahan la tgk ais..time2 raya kan air dia mcm2 kaler..ahahaha..taram la skit2..:-D

sebenarnya..mak aku yang suh aku berpantang sampai 100 hari..sbb aku beranak ikut tingkap kan. So, kenala jaga makan bagai..Badan ni nak pakai lama..bkn nak pakai ari ni je kate mak aku yang tersayang itu..

antara makanan yg aku pantang Telur, Seafood, ais, makanan pedas *kdg2 terpaksa makan pedas gak sbb lauk kat cafe pedas2*, sayur2 yg "sejuk" kate org tua..sejuk means leh sebabkan aku lenguh2 satu badan..siyes, mmg sakit+lenguh+*berat punggoq* if aku amek sayur2 nih..


Adakah aku leh order air berais lepas ni kat kedai makan? Wink Wink kat hubby**
Tapiii..aku takut la nak minum berais yg ade aisnya nampak ketul2 tu..sakit satu badan if minum tau!
so, moralnya..tak payah minum rose oittt..nyeksa badan je..
*skit2 leh la kot ek ~~ayat amek ati*


ermm....adakah aku sudah merdeka??
oohhh tidak..aku belum merdeka ye tuan2 puan2..sebab..aku still BF anak aku..aku takleh salah makan langsung..dia yg terkena bahananya...huhuhuhu...sabor jela..
nnti aku dah campur susu Formula baru aku leh beronggeng makan sesoka ati..hehehhe...

alamak..camne nak stopkan posting ni ek?*bLuRRR*

sbb nak ilangkan blur..aku tempekla gambar budak cinonet nih..eheheh...suker la tgk dia tido...:-)


ok..tata..:-)

3 comments:

yan said...

alaaa..comeinya rafiq tdo...

actually kyan xyah dah nak post bab 100 ari ni..sbb ros dah post dah..well, pantang 100 ari...

hihi..pantang la sgt (utk kyan la)

Kujie said...

wah..seronoknya dia
tapi rasanya....bapa rariq tu lagi seronok..hehehe

rose said...

KAK YAN ~ ya ka? takpelah..post je..kebetulan lak kita bersalin on the same date kan..

ya la..kita pun ade cara kita sendiri pantang..heheh..cilok2 jugak..:-D

KAK KUJIE ~ wakakakakka..dalam bahasanya tu ye..senyum2 ler tu if mr. right baca tu..keh keh keh