Thursday, October 15, 2009

Rafiq is 3 Months Old

Rafiq turn to 3 months today!
OOhh..sedar tak sedar ye. Pejam celik..Anak ibu dah makin besar, makin berakal..soo sweet..
Hari demi hari ada saja benda baru berlaku pada rafiq..Alhamdulillah..Aku dapat rasai, alami sendiri pengalaman menjaga anak sendiri...Syukur pada Allah..

Rafiq..
Ibu & Abah sayangkan rafiq...teramat sayang..
Moga Rafiq akan menjadi anak yg soleh, dengar cakap ibu & abah ok..
Rasa baru semalam ibu lahirkan rafiq & tengok rafiq at the 1st sight...Berlinang air mata ibu...Syukur sgt2..rafiq selamat lahir ke dunia...


Perkembangan rafiq setakat ini:
  1. Last chek up masa cucuk untuk 3 bulan punya, berat rafiq 6.09..naik sekilo je? *Sigh* (Nurse cakap, baby yg menyusu badan sepenuhnya..berat bayi tak naik secepat bayi yg minum susu formula..betul ke?? entohler..idokler teman tahu..takpela, janji rafiq sihat, ceria sokmo...)
  2. Makin pandai gelak sakan...hahah..kdg2 tgk dia cam penat je..Sian anak ibu..padahal bkn ibu paham pon rafiq oiiii...takpelah..leh jd penghibur time ibu & abah penat balik dari kerja...:-)
  3. Dah pandai lonjak2 kaki & badan time ngamuk nak tido (terutamanya dalam car seat sbb dia nak tido ateh aku).
  4. tido malam2 dah tak statik sangat kedudukannya..kadang2 bila pagi kan..tengok2 kepala dah tergolek jatuh dari bantal..badan lak senget cam nak berpusing..sabor jela..tak lama lagi ade gak budak ni jatuh dari katil..hahah..
  5. Rafiq dah pandai bagi isyarat or bunyi2 cam nak tido, lapar, tak selesa..yg besnya..hanya aku sorang yg tahu apa kemahuan dia..bangga seh..even abah dia pon tatau...:-D
**Lambat lagi ke raya haji?? aku tak sabar nak cukur kepala anak aku ni..dah rimeh tgk rambut dia panjang camtu..huhuhu..Aku nak cukur sendiri tapi mak aku tak bagi sbbnya..dia cakap rambut yg pertama kali digunting adalah SUNAT..so nak amek berkat tu, buat majlis cukur jambul nnti ade marhaban kan..bukan main taram je cukur/ gunting....nak buat during this Raya Haji..hmm...**

okla..ni pics of rafiq pagi tadi..

Ini pagi tadi..b4 g keje..ikutkan ati..maleh nak g keje..agagaga...miss u sayang..!

Ni gambar malam tadi..
Ini Budak selalu muak..so kena tukar satu set baju..haihh..suar & baju abis kena muak dia...
*aku akan buat satu posting berkenaan rafiq yg selalu muak/muntah nnti2*


Ooohh..ibunya pon harus intepremmm...kikikikik...

tata!
:-)

8 comments:

~ SueHarriz ~ said...

tomeinye rafiq..mata dia cm ikut mata u la.. =)

yan said...

faqihah pun 3 bln gakk... can't wait to let rafiq n faqihah bertemu, 2 luvly chubby babies...

rose said...

Sue ~ Iye ke? tapi ramai org cakap dia ikut muka hubby

Kak yan ~ tak sangka kan kita deliver on the same date..suppose akak yg bersalin dulu..alih2 sy lak meletop dulu..beza jam jela 2 budak tuh..:-)

CT NORAMIZA said...

rose, betul cakap nurse tu, mmg yg bfeed lambat naik badan, yg formula, mmg cepat :)

rose said...

Oowwhh..betul la ye? patutla anak2 my sis ramai yg keding je..hehehe..
pastukan..once depa campur susu..baru badan nampak ketul2..sabor jela kan..:D

Kujie said...

anak-anak..pejam celik pejam celik....kejap saja

sedar2 dah bermisai pun anak aku..ishk!

CatlinaFly said...

salam..rose, kiranye mantap gak lah rafiq, 6.09 kg umo 3 bulan...e-ein skrg berat dia 6.6...mungkin lepas eyak2 tu ari, bdn dia tak naik byk..

masa 3 bulan, tak silap, e-ein baru 5.2 kg rasanye..

rose said...

Kak Kujie ~ dah bermisai ye? hehhe..lepas ni dtg kat mak dia and cakap " Mak, Kita nak kawen" hua hua hua..haruu..

Cat ~ salam cat, ye ke? tapi e-ein nmpk cam semangat je..cube tgk pp dia..gewam rasa nak cubit2..hehhe..

rafiq 6.09 je sbb dia lahir pon kecik je..2.9kg..lagipun rafiq boy, berat tulang..:-D