Monday, October 26, 2009

Anak abah!

Hoho..ari ni aku still seleseme, batuk2 n sedikit demam.
Ni dah masuk ari keberapa ek? aku dah luper..*pok pale sendiri*
nak tahu nape berlarutan? haa..sbb aku tak makan ubat? nak tahu nape?
sbb nnti badan rafiq gatal2..terkene tempias ubat aku amek..maybe yg antibiotik tu kot..abis pp dia naik biji2 merah..Haihhh....*sigh* susoh jugok ye Fully Bf ni..anak syik kene tempias..uhuk uhuk!

Korang nampak tak gambor yg aku letak ni?
(sila abaikan mittens dia kaler lain2 tu ye..rafiq suka isap tangan dia..abis lenjun..so aku tukorler)

Ahahahha...nila namanye anak abah!

hampir every single nite (if abah dia tak bz la)..if dia meragam tamo tido..aku just letak ateh abah dia..sure dia tido sambil2 tgk bola..yg kelakor tu..mcm paham je tgk bola..tengok dengan tekunnya..sampaila terlelap.

mmg magic tol ye..sentuhan abahnye..takyah dodoi2..just ajak dia sembang2 cakap pasal player2 mana ka tv tu..dia akan tgk dengan tekunnya tanpa merengek...
*kembang semangkukler tu en. aku betul*
jeles aku weh..siyes!

apekah ini penangan aku suke berjaga tgk bola masa pegnent??? huwaaaa....agaknyela ek....hurmm...

okla..
http://www.emocutez.com

16 comments:

Mr. Right said...

Nasib baik tak namakan anak Muhammad Gerrard Torres hari tu.

Berkat doa Rafiq la kot semalam Liverpool beat M.U.

rose said...

eheheh...perghh..mesti dasat anak kite if letak nama tuh..kui kui

JajaPLuG said...

jom try agel...

agel ni supliment.. jaminan dr JAKIM ianya HALAL dan dr WADA ianya free from DADAH....

ia cpt meresap dan bertindak membersihkan free radikal dlm badan.. so far saya amik alhamdulillah demam selsema tak lama.. bby pun saya kasi... n susu badan saya pun tade efect..

nak tau lebih lanjut.. leh baca dlm blog saya... :)

rose said...

hai jaja
nnti kita tgk yep..:-)

Ros said...

Hi Rose,

Thanks singgah my blog ...
alhamdulillah fully BF your baby yer..saya pun dah 11 bln fully BF my baby..mula2 dulu mmg so challenging sbb demand baby very high..tp bila dah 7-8 bln dah reduce sbb dia dah amik solid food..so ms tu blh la ibu bernafas sket..fuhh..lega..!!!skrg just mainten jer..hrp kita dpt BF baby until 2 years...ikut sunnah nabi...

rose said...

Hai ros,
sama2..
oo yeke? nak tunggu ke 6 bulan la ni..heheh..kang dia dah amek solid food takdela sampai tersengguk2 nak mengepam susu..kikikik..

sama2la kita berdoa agar dpt bagi mereka susu yg terbaik..iaitu SUsu Ibu..:-)

amin...

SueDa said...

salam kak,

alaa...sori yer kak...lmbat gak nak wish...congrate ek dpt baby...kem salam cayang kat Rafiq...Muaahh muaahh...nie nak cium dak kecik nie...

rose said...

salam
ni Ada ke?

thanx..:-)

Dee said...

maybe kot rose..alala..suka tgk bola eh..boy gitulah..

Cik Puan*PIE said...

hi rose...thanks singgah masok kt myblog...jwpan untk sngkuang cina yg tin tu...ada kt bape2 entry yg lps...nnt rose leh baca...

Ruziawati Bukhari said...

suka tgk bola ye? anaknya pun ikut sama dah.. hee..

rose said...

Kak Dee ~ penangan tu..heheh...mlm2 berjaga tgk bola ngah hubby masa pegnent..

Haja ~ kita ngah cari2 blog yg kongsi pengalaman menyusu & cara nak banyakkan susu..heheh..then terjumpe ur blog..thanx for da tips..

T ~ mmm..tula..cam paham je tgk org lari2 kejar bola..mmg pelik..tapi benar..wakakaka..

CatlinaFly said...

rose, background blog rose, cantik :) takpelah nanti ade masa nak try 3 column layout, buatla...slow2 no rush.. :)

EyraRizalMakeup said...

heyY jom join makeup class 7/11 di KL & 22/11 di K.tRGNU. sms 0162128740 to reg skrg!!!!!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM

Fid said...

rose
kalau ambik ubat cakap ngan doc kata BF anak dia leh bg ubat yg sesuwai ngan BF mom

rose said...

Cat ~ kita dah tukor ke 3 column. tu pon 2 ari baru setel. sambil2 wat keje duk godek blog..wakakakka

CikPid ~ ya ka? tatau la plak..doc pon takde sarankan amek ubat lagu mana kan..sy ade cakap sy fully BF..maybe klinik tu takde kud ubat2 yang khas..:-D. So, next time harus tanye kan..hehe