Monday, October 5, 2009

Perkembangan Rafiq

Lagi seminggu umur rafiq 3 bulan..
so sweet being a mother..
setiap perkembangan baby from day to day dapat dilihat..
yela sebelum ni tgk anak2 buah pon seminggu sekali or beberapa bulan sekali..mane nak tahu apa perkembangn depa kan..
ini pula anak sendiri..ari2 leh telek dia..hehehhe...

Rafiq sekarang dah pandai ajak sembang..kembang kempis idungnya duk sembang..tapi bab paling takleh nak lepaskan sekarang bila panggil je nama dia..sure senyum.
tak kirala baru bangun tido ke..baru lepas mandi ke..everytime..everwhere..owhh..soo sweet..

Selain tu..sekarang dah pandai buat buih2 dari mulut dia..kdg2 sampai basah2 mittens.. member2 cakap..pas ni dia akan menyembur lak..adui..sure meleleh2 ari liur dia kan..kikikik
pastu pantang ade benda2 yg ade duk betul2 tepi mulut dia..sure nak isap..kdg2 lengan aku..kdg2 tu kain..

perkembangan yg lain lak..rafiq dah pandai recognize aku..if aku lalu..leh gerakkan kepala kepala dari kanan ke kiri tgk aku..mata mmg tepat tgk aku..kdg2 tgk tepat tang dada aku pon da..ahahahah...kelakor..dia tahu situ leh kenyangkan dia..adui..mcm2...

8hb ni check up..cucuk untuk umur 3 bulan..takut pun ada..yela..kdg2 dgr member2 sembang..anak depa demam lepas kena cucuk..tapi harap2 rafiq kuat..amin...bukan apa..kebanyakkan depa ni..bila anak demam..anak depa tak nak susu badan..
harap2 rafiq tak demam or if demam pon takdela sampai taknak susu aku...uwaaa...nangis sehh if tak nak susu aku sendiri...aku dah berazam..if boleh nak susukan dia exclusively at least 6 month!

ok..kat bwah ni new pics of Rafiq!

Kembang kempis idung duk sembang..heheh..cute sgt bila dengar suara dia time sembang2 ngan bahasanya tu..sweet!

Ooppss...senyuman yg buat ibu tak sabar nak amek rafiq kat pengasuhnya..lambat lagi kul 5 ek..haihhhh!

3 comments:

Dee said...

rose..balik je lepas injet..terus bg dia ubat demam..jgn tgu demam baru bg tau..nti teruk..kalo bg dulu..kdg2 dia x jd demam..kalo demam pun x teruklah..n jgn tuam2 bekas injet tu..biar je..kalo tuam lg bengkak..

MeL said...

ala comeinye bb rafiq ni, 3bln da ye..tul tu rose, balik umah pas inject terus bg ubat demam yg doc bg. insyaallah xdemamlah dia..

rose said...

Kak Dee

nurse2 kat spital lak cakap suh tuam lepas inject..then sy buatla..bengkak jugak ek..hurmm..
thanx atas nasihat2 kak dee..

Mel

Injection masa rafiq umur 6 minggu itu ari dia tak demam sbb doc suh bagi terus ubat yg diberi..cuma risau tak tentu pasal je utk injection kali ni..huhuhuhu...