Friday, June 29, 2012

Stay At Home Mother

Assalamualaikum..

hari ni ari terakhir aku bekerja..then mulai esok aku akan jadi SAHM..hohoho..kontrak aku tak disambung sbb deparment aku keje skang ni nak jadi SBU..still under UiTM..tapi dah bergerak sendiri..n jana pendapatan sendiri..so nak reduce staf kontrak...hoho..takpelah maybe bukan rezeki aku kat sini lagi kan..dan pasti ada hikmah atas apa yg berlaku..moga2 aku dpt kerja tetap..aminnn....

pejam celik..dah 4 tahun kat sini..byk kenangan masam manis masin pahit tawar kelat...uhuk!

nak jadi SAHM ni macm2 perasaan ada..sonot ada..sedih pon ada

sonot sbb leh tumpu sepenuhnya kat keluarga..anak2..makan minum suami tiap2 hari..rumah pon insyaAllah akan lebih terjaga..

yg sedihnye sbb dah tak kerja..takde duit sendiri..wekekekk...hubby dah janji nak kasi gaji sbb dia pon mcm suke la jugak aku tak korje..suh aku jaga sendiri anak2..tapi tu ler...kang tak korje cepat la boring kot..harap2 akan dpt sorang lagi anak ni takkan boring la duk umah..ntah2 tak perasan pon masa berjalan..:-)

psni if aku update pon sure la pendek2 je sbb guna phone..tak puas update blog guna phone..apa2 nnti aku update apa yg bes pasal budak2 ni k...

last week baru join grup kat FB.."The Graduated SAHM Club" wekekke..ramai  upanya ibu2 berkelulusan duk umah jaga anak n suami..

ermmm..if suami mampu..apa salahnya kan si isteri utk duk umah jaga anak2? skang ni aku kene lebih berjimat2 la..takpe2..akan ku tahan napsu utk tidak soping2 lagi...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


ok..doakan yg terbaik utk aku k....berjihad utk keluarga plak..ahaks!

24 comments:

Nazayiena said...

Xpe jadi SAHM pun lg seronok xde fikir2 lg masalah kerja.....

pizet said...

wah x pa a baik an buruknya x kerja ni...tapi mas lebih la untuk keluarga, cuma duit je la jimat sikit...mana tau kalau2 ada nanti rezeki cara lain

Teratak Hami said...

Rose, akak pernah jadik SAHM selama 1.3 years tahun lepas. Alhamdulillah, rezeki cukup cuma tak cukup kakitangan jek nak layan anak. Serious penat + enjoy !!! Tahun ni anak2 semua dah sekolah, tu yg satu sebab akak kerja semula.

ishamizu said...

InsyaAllah. Manatau rose boleh bkk home biz kan. Sy ni wpon ada degree jd housewife jgk. Penat tu mmg penat tp bila kenangkan ank2 lbh sihat bila kita jg seniri rasa puas yg teramat. :)

Wpon izu tgh further master sbb hubby kata sng klu nk keje bler blk msia nti but sy still berbelah bahagi nk keje ke nk jd SAHM huhu

Apapun good luck dear! :)

Ena said...

Sebenarnya tugas SAHM tu sangat bertuah rose.. sbb anak2 membesar dan dididik sepenuhnya oleh kita... Anak2 pun lebih rapat.. Tu pun incik suami nak kasi gaji juga kan.. okey sangat la tu kan.. hihi..

zazaa said...

sooo jealous dgn kak rose...
kita pun berangan jugak nak jd sahm insya Allah one day. =)
dpt gaji dr cik abg pun ok. tp tu lah kan dah biasa keje tiba2 tak kerja mesti janggal. tp xpe, time will heal. hehe... kot2 blh try jd wahm plk. apa2 pun, good luck kak rose!

Nadiah Sidek said...

welcome to the club ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

welcome to the club Rose... :)
Insyallah..rezeki tu tak kemana..lagi pun suami mampu apa salahnye..^^

Noli@Ibu Wafa said...

xpe..sm2la kiter warga sahm jg anak ngn suami kt umah dgn sebaiknye..hehe..

littlehumblelynn said...

Rose,

betul.kalo hubby mampu dh jatuh harus utk kita dok di rumah.bekerja di luar x sesuai utk status isteri dn ibu.doakn hubby k.lin cpt2 naik pgkt,k.lin pun mau join the club.
Congrats!!!

kak tini (umialya) said...

kalu suami mampu apa salahnya..

mamalieyna said...

waaa kalau eina dah loncat2 dulu..hehe~ apapun ada hikmahnya kan rose..bleh jaga anak3x sendiri..syok tu...

tahniah n all the best! tcre~

mommyNadia said...

weee!Bestnye dpt spend time ngan anak2..
InsyaAllah, ada hikmahnye Rose..

lydzar said...

takpe ros, anggap ini rezeki suami dan anak-anak utk dpt perhatian ibu yang lebih.. kalau suami mampu apa salahnya, lagi2 dia dh janjikan gaji hehee...
kalau saya, memang mahu sngat!!

BUNGA said...

welcome to the clubbbbbb.. hehehe

mama_umar_maryam said...

rezeki Dia ada dimana rose..bkn sumer org ada peluang camtu ;)..insyaAllah cukupp..cume tulah..bab sopping tu sadis sket,hehehe

etiey.com said...

ros.. nanti wat bisnes online. dok umah tp pendapatn still masuk. yg paling bernilai anak membesar depan mata..

rezeki tuhan ada di mana-mana.\

jaga anak sendiri tu pun kira rezeki, tak semua org berpeluang

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bestnya... Teringin jugak, tapi dalam masa terdekat ni tak boleh... huhu

Good luck... Semoga rezeki terus melimpah.

**seronoknya dapat jaga sendiri anak2...

eT said...

xper la...mana2 pon ada rezeki tu nnti...
jom wat online biz plak..hehe

[PCL] said...

best..bole jadi supermak !

Afasz said...

ni dah mcm supermak je

salam singgah n follow sini

dr
afasz.blogspot.com

wan nurul hezrina said...

tulah mek ros.mmg kitanie wanita banyak nooo delimanya..hikhik.mcm nurul kerja tetapnie dok berangan nak jd sahm..hikhik

bila pk2 kan kewangan n tetap mcm sayang sangat so kukuburkan niat itew..

Ibuhani said...

k.ani pernah jugk jd SAHM ni masa anak2 sekolah rendh dulu. Seronok! Sambil2 tu klu dpt buat something utk dptkn duit poket sendiri pn bagus. Tmbhn dpt bersama anak2 24 jam....dpt tgk anak2 yg sdg dlm proses pembesaran ni. Berbaloi jg anak sendiri. Guna masa ni dgn sepenuhnya...insyaallah u won't regret this moment! slmt membesarkn anak2 ye....

Yati Omar said...

Salam kenal,

Ok jer jadi SAHM. Actually byk benda u boleh buat bila dah x keje. Serious. Saya pun SAHM jugak leni dah jadi WAHM. Seronok bekerja dari rumah. Tak stress.

Follow u ya. Follow me back :-)

http://mama-iloveu.blogspot.com/