Wednesday, June 20, 2012

Tengok Lampu

Assalamualaikum..


alamak..lamanye tak update blog. hehe. dah seminggu. 


ok2..ni cite last 2 weeks..kami balik perak. jenguk mertua. then, sampai2 je shah alam..surela akan nmpk Giant wheels kat i-city tu kan..rafiq dah pujuk2 abah..."abah nak ampu? ooo abah nak ampu..." kikikikik..dia yg nak tgk lampu tapi si abah yg jd mangsa....so kami paham la maksud dia tu..nak g i-city, tgk lampu..


biasanya kami singgah tepi i-city je sbb umah kami dekat je...tapi malam tu si rafiq nak masuk dalam plak..."nak situ...nak situ...taknak balik..nak situ..ampu"


adehhh...mcm2 la mamat tu...si adik dah ngantuk dah sbb jam dah kul 10++ masa tu..kami pon ngantuk sbb esoknye nak p korjeee...


okla..abah layankan aje...skang parking RM10 per-entry..dolu2 free je. huhu...so, alang2 dah masuk kami terjah naik Giant Wheel sekali daaaa...







alahai anak ibu..dah pandai request nak pegi situ sini ye...hmmm....




nila giant wheel yg akan nampak dari jauh tu..mmg cantik..sape2 yg lalu federal hiway menuju ke klang sure nampak natang ni..ngeeeee


kami tak plan nak naik pon..tapi dah alang2 pegi bayor parking 10 hengget...kami naikla benda alah ni...dewasa RM10 sorang..kekanak..FOC..so terbang di situ RM20..


ok2..actually rafiq nangis cam org nampak antu okeh masa beratur nak naik nik..."nak balik..nak balik..." sambil air mata kuar menjejeh2 cam kene dera..aduiiii mamat!

dah sampai atas skit..baru ok skit..tu pon abah kene peluk ketat2..ehehe...



mek aishah ilek je..siap main sembur2 lagi kat ateh tu...wekekekke...ibu dia makin bulat la..wakakak..apo nak jadila ngan ibu dia tuuu...



 aishah cam naik bas lak kan...kan main excited minah ni..



ni jela aku snap2...maleh nak snap byk2..huhuu





ok daaaa.....

13 comments:

*azni* said...

ibu dia makin boolat sbb ada isi..hehe..wah,mek aishah mcm boy plak tang rambut cacak tu..

♥ Wina ♥ said...

tak tau pulak ade giant wheel nie kat i-city..nak naik la ngeeeee

kak tini (umialya) said...

mgkin rafiq tak selesa kot, tu le yg dia menangis

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cantiknyer ICT..
sy blom lg sapa, hahah..
tp kat ktrg ni.. pulau warisan dh jadi mcm ala2 ICT dh.. pokok ajela yg ada..
okla.. pengubat takleh gi ICT..

mak aihh, mahal tul parking die!

etiey.com said...

teringin juga nak bawa eysrfa ke sana. masa pergi dulu dia kecik lagi. kalau bw sekarang rasanya mmg kalut ribut mulut dia... hehhehe

KuNanGKuNanG said...

rafiq gayat ke?cian dia.. tp adik cool je...:)

lydzar said...

hehe zaman sekarang ni apa ntah yg tak kena bayar, kan? :)

comel la kakak aishah..rambut pacak!

mama_umar_maryam said...

blh x aku sebenanye gayat nek bende alah pusing tuh,hehehe

~Siti Hajar~ said...

Sy dulu sampai i-city ms parking free lg, skrg da kena bayar yer, sekbek paking je kn byr, klu masuh dlm pun kn jgk lg la..

Alahai Rafiq takut nek giant wheel yer, sama la cam Danial kecik2 dulu, tp skrg xtakut lg...hehe

Rose, congrats!!! sy br bc n3 lps tu...take good care ok!

mamalieyna said...

waaaaa bestnyer rose..makin cuni-City..harus terjah ni, Hakeem belum sampai lagi..

*herm..mungkinkah arif jugak like rafiq, dia pun spesis gayat..hehe~

aishah steady jer,kiut~

ch@ said...

kita pun tak tercapai lagi hajat nak ke sana. buai gondola tu mmg ada ek kak, pssst kita pun gayat naik buai tu. huahahaaa.

wan nurul hezrina said...

lawanya bnyk lampu,meriah

Izan Ishak said...

syoknya tgk lampu ye rafiq! happy kemain dia senyum pun sampai telinga...