Friday, June 29, 2012

Stay At Home Mother

Assalamualaikum..

hari ni ari terakhir aku bekerja..then mulai esok aku akan jadi SAHM..hohoho..kontrak aku tak disambung sbb deparment aku keje skang ni nak jadi SBU..still under UiTM..tapi dah bergerak sendiri..n jana pendapatan sendiri..so nak reduce staf kontrak...hoho..takpelah maybe bukan rezeki aku kat sini lagi kan..dan pasti ada hikmah atas apa yg berlaku..moga2 aku dpt kerja tetap..aminnn....

pejam celik..dah 4 tahun kat sini..byk kenangan masam manis masin pahit tawar kelat...uhuk!

nak jadi SAHM ni macm2 perasaan ada..sonot ada..sedih pon ada

sonot sbb leh tumpu sepenuhnya kat keluarga..anak2..makan minum suami tiap2 hari..rumah pon insyaAllah akan lebih terjaga..

yg sedihnye sbb dah tak kerja..takde duit sendiri..wekekekk...hubby dah janji nak kasi gaji sbb dia pon mcm suke la jugak aku tak korje..suh aku jaga sendiri anak2..tapi tu ler...kang tak korje cepat la boring kot..harap2 akan dpt sorang lagi anak ni takkan boring la duk umah..ntah2 tak perasan pon masa berjalan..:-)

psni if aku update pon sure la pendek2 je sbb guna phone..tak puas update blog guna phone..apa2 nnti aku update apa yg bes pasal budak2 ni k...

last week baru join grup kat FB.."The Graduated SAHM Club" wekekke..ramai  upanya ibu2 berkelulusan duk umah jaga anak n suami..

ermmm..if suami mampu..apa salahnya kan si isteri utk duk umah jaga anak2? skang ni aku kene lebih berjimat2 la..takpe2..akan ku tahan napsu utk tidak soping2 lagi...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


ok..doakan yg terbaik utk aku k....berjihad utk keluarga plak..ahaks!

Wednesday, June 27, 2012

Rafiq & Aishah ketemu Onyang lagi...

Assalamualaikum..

Aku sgt suka bwak aishah n rafiq jumpa onyang mereka..ni onyang belah hubby...kiranye ni Opah aku n hubby la...aku ni..sejak kecik dah takde tok..so bila kawen n dpt opah yg baik ni..aku jd sgt sayang kat dia..suka tengok wajah yg dimamah usia tu...so sweet..sayu..tenang..:-) bila kita sayang kat seseorang tua tu..ati kita akan jadi tenang bila tatap wajah mereka kan..

ok2..dah lama jugak tak jenguk onyang depa ni..ade kat 3 bulan kot..sbb bila balik je umah mertua aku..niat ati nak g jenguk opah kat air kuning sana selalu terbantut dek hal2 lain yg takleh dielakkan...

so..last visit MIL kat kg..kami pakat g sana siap bawak bekal lunch lagi..n mkn sama2 ngan onyang..




santai betui 2 beradik ni..hehhe


kebetulan aritu ade kawan onyang datang..so kami sembang2la pung pang2 pasal mcm2 hal..




2 gambar kat atas ni..onyang tahan penat sbb lenguh si rafiq yg 14 kg tu seketul atas dia..ahahah
sian onyang...


then onyang baru leh sengih2 bila aishah yg slim tu sorang2 duk ateh dia...ngeeeeee


undila sayerrrrrrrrrrrrrrrr.....:-P

Friday, June 22, 2012

Jom Combat!

Assalamualaikum...

skang ni rafiq suka betul mengikut adik dia combat sekali...kdg2 satu umah mereka mop lantai...si adik tu ok lagi la sbb takleh jalan..si abang plak kdg2 tu lebih2..

adik tercengang2 tgk abang..."awatla abang aku ni eksited sgt??" ahhahahaha mmg serius muka dia cam cuak pelik tgk abg dia gelak sorang2...

jom join depa combat.........




Tengok mulut rafiq..."Iyah Iyah...." yela mau tak iyah2 dia dah 
besau nak sumbat diri bawah tu lagi...haihhhh

If adik stop...dia pon turut stop...kikikikik

Cakkkkkkkk.....dahla pakai serkup ibu...tu yg nak pakai tudung serkup ilang..
dia nye kejela...

Si adik..steady je..ngan rambut pacak dia..ehehhee



Thursday, June 21, 2012

Model Bakul Baju

Assalamualaikum..

Skang ni aku sgt2 lemau nak lipat baju..yarabbi...mmg tak sukala nak handle baju. Basuh aku rajin humban je ke mesin..tapi bab nak jemur n lipat..tuhan je tahu camno malasnye aku ni..mmg pembawakan budak sunggohla ni. tibe2 jd ibu yg lemau..tsk!

sib baik si abah ade menolong bab2 jemur tu...tapi nak lipat baju aduhai...nape ni?? mane kerajinan aku? geram plak rasa..tapi takpe kang dah ilang mabuk2 ni..insyaAllah aku akan setelkan semua skit demi skit...

ok2..jom tengok model bakul baju yg menggunung...heheh...Aishah skang dah pandai senyum2 bila tengok kamera..kan main lagi..



Senyum Meleret bila ibu nak snap...:-)



Eiiii tak malunye anak dara ibu ni...tak pakai baju....hehehhe


Wednesday, June 20, 2012

Tengok Lampu

Assalamualaikum..


alamak..lamanye tak update blog. hehe. dah seminggu. 


ok2..ni cite last 2 weeks..kami balik perak. jenguk mertua. then, sampai2 je shah alam..surela akan nmpk Giant wheels kat i-city tu kan..rafiq dah pujuk2 abah..."abah nak ampu? ooo abah nak ampu..." kikikikik..dia yg nak tgk lampu tapi si abah yg jd mangsa....so kami paham la maksud dia tu..nak g i-city, tgk lampu..


biasanya kami singgah tepi i-city je sbb umah kami dekat je...tapi malam tu si rafiq nak masuk dalam plak..."nak situ...nak situ...taknak balik..nak situ..ampu"


adehhh...mcm2 la mamat tu...si adik dah ngantuk dah sbb jam dah kul 10++ masa tu..kami pon ngantuk sbb esoknye nak p korjeee...


okla..abah layankan aje...skang parking RM10 per-entry..dolu2 free je. huhu...so, alang2 dah masuk kami terjah naik Giant Wheel sekali daaaa...







alahai anak ibu..dah pandai request nak pegi situ sini ye...hmmm....




nila giant wheel yg akan nampak dari jauh tu..mmg cantik..sape2 yg lalu federal hiway menuju ke klang sure nampak natang ni..ngeeeee


kami tak plan nak naik pon..tapi dah alang2 pegi bayor parking 10 hengget...kami naikla benda alah ni...dewasa RM10 sorang..kekanak..FOC..so terbang di situ RM20..


ok2..actually rafiq nangis cam org nampak antu okeh masa beratur nak naik nik..."nak balik..nak balik..." sambil air mata kuar menjejeh2 cam kene dera..aduiiii mamat!

dah sampai atas skit..baru ok skit..tu pon abah kene peluk ketat2..ehehe...



mek aishah ilek je..siap main sembur2 lagi kat ateh tu...wekekekke...ibu dia makin bulat la..wakakak..apo nak jadila ngan ibu dia tuuu...



 aishah cam naik bas lak kan...kan main excited minah ni..



ni jela aku snap2...maleh nak snap byk2..huhuu





ok daaaa.....

Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday






rezeki ini datang tanpa diduga..Allah dah rancang yg terbaik utk aku...Moga Kau permudahkan urusan harianku ya Allah...amin...


:-) :-) :-)


Friday, June 1, 2012

Kisah 2 budak kenit



2 budak yg menjadi pengarang jantung, penawar hati ibu & abah sekarang...
keletah korang buat ibu & abah kadang2 naik antu & kdg2 ilangkan penat lelah seharian bekerja taktala lihat wajah kamu berdua...

sesungguhnya kamu anugerah terindah buat ibu & abah dari ilahi...
2 anak yg baik..syukur takde bawak byk masalah pada ibu & abah ..setakat ni la...moga kekal macam ni sampai bila2 k..

ibu & abah sayang korang sgt2....
rafiq..abang yang baik...syukur..
aishah....adik yang manja & selalu sakat mainan abang....anak pompuan kan..sure la manja..nak2 lagi ngan abah..pantang tgk abah mcm cacing kepanasan menggeletik mintak di dokong

subhanallah....terima kasih Allah...atas peluang yang Kau berikan...merasa mengandung, merasa melahirkan & merasa membesarkan anak2...moga Kau permudahkan segala urusanku utk hari2 yang mendatang kerana  apa yang terjadi adalah atas perancangan Kau yang telah tertulis...