Friday, June 13, 2008

Cuti-Cuti Malaysia..!!

Balik Kampung!!...
Bes giler balik kg kali ni..nak tahu kenapa??
Hehe..ramai yg balik bebenornya..meriah la umah mak aku tuh...
Kak Imah & Kak Rusni, Abg Nor & Abg Zul pon ade balik...
Tapi tak semua balik la...takpela..if balik semua pon kang jadi cam tongkang pecah umah mak aku tu jadinya..Tak muek dah..dah terlalu ramai..HuHu..
Abg Ipar ngan Abg2 aku yg lain sempatla mengecat rumah..sempena kenduri adik dia yang Bongsu ni kan..Hiks! Bilik pengantin pon dah siap cat..Ha..legala skit kepala aku..Ada dua benda lagi yang buat aku betul2 rasa legaaaaa sgt2...
1) Aku dah Booking cameraman..sbb cameramen ni..mmg laku musim org kawen..aku guna Kyoto Photo Lab.. Owner kedai ni...Royal Photographer..depa la amek gambor2 Sultan Mizan..Harap2 gambor2 kawen aku nanti pon ala Royal Picture la kan..hahaha..Raja Sehari ler katekan!

2) Aku dah Booking Butik Pengantin..heheh..legaaa...mmg betul2 rasa lega..dahla masa aku booking, dah ade sorang tu booking selang sehari je ngan aku..pergghhh..lambat skit je, mesti dah ade org amek tarikh majlis aku...
Okay..The Next Mission is..cari bahan2 untuk cenderahati tetamu nanti..Kawan2 out theres..ade apa2 cadangan tak? hehhe...dialu2kan la sgt if ade cadangan..
Masa aku balik Kampung tempoh hari pon kebetulan lak SUKMA.
Tapi takde kesempatan nak tgk ahli sukan beraksi..sibuk duk kemas umah..cat umah n macam2 lagi..malam je sempat pegi..tu pon tgk Stadium tu kosong jela kan..dah malam2 mane nak ade acara..huhuhu..so, sempatla pegi Expo yang ade kat luar Stadium tu..
Then paling besnya..Kami BerBQ kat umah abang aku...Ada Ayam, Ikan & Sotong...
Pergghhh..mmg bes sesangat..Sampai lewat pagi kami duk sembang2 tak menyedor diri..
Dah rasa mengantuk barula sedar..dah Kul 1.00 Pagi..huhuhu...

Okla..sini ade beberapa gambor yg sempat aku snap..Enjoy the Pics....

Depa duk Sibuk bakar ayam..aku sibuk duk ajak budak2 ni snap gambor..huhhu

Muhammad Ammar Haziq..(Anak Kak Imah)

Mak n anak2 buah aku duk perati abg2 aku nyalakan api untuk BBQ

Iniler Korje Deme...main kete..pastu rebut2..pastu ade je yg melalak berebut mainan..huhuhu..

Sempat gakla Singgah kejap kat Gerai Air Buah Gelas Besor yang glemer kat Terengganu tuh..

Masa ni kat Ekspo sempena SUKMA..bersebelahan je ngan Stadium Utama...

Sronok depa..naik FunFair..huhuh....

Enjoyed wif all stuff yang Abg aku belikan....

Nyam NYam......


Tukang Bakor ayam tak makan lagi..kami dah rembat mana yang dah masak...heheheh


Dah kekenyangan semua nih...huhuh...

Tgk tu..si Comel Haziq nak amek BOSCH set Abah dia...


The day Before I've Leave My Home Town....Muuahhh Terengganu!!

4 comments:

Mr. Right said...

Wahh seronoknya jalan2, makan2, lepak2. Macam sedap je ayam tu.. nyam..nyam...nyam....

Makan banyak ye?

deGreeny said...

Salam...akak...kite salu bace posting akak...nak ltak adress blog akak kat blog kite buleh tak..hehe...

rose said...

MR RIGHT

a'a..mkn banyok..heheh..sekali sekala kan..

DEGREENY

salam...
ya ka slalu baca..thanx..

letakla..akak tak kisah..nnti akan linkla blog D'Greeny k..

Ada said...

Ye kak...blaja agi..kat usim, nilai...salam perkenalan kak...