Wednesday, June 18, 2008

Jalan-Jalan Lagi..

Last Saturday aku join grup ofis abg ipar aku pegi Picnic kat Sungai Congkak, Ulu Langat, Selangor...actually ni grup admin ofis abg ipar..depa saja suka2 pergi..bukan family day or ape2 kan..
akak aku (Kak Siti) beriya ajak aku..dia cakap if aku takde cam tak bes..lahai aku ni bukan teruja nak pegi pon..sbb tak kenai pon depa2 tuh...Lepas dipujuk raju akak aku..hahahaha..aku ikut jugakla...bukan sbb apa pon..sbb akak aku tu ngah pregnant..sian gak dia kene jaga anak buah aku yg hyper active tu..penat mengejar si kecik tu..lincah bebenor si zulaikha tuh...ish la...

Bertolak dalam kul 8.30 pagi..sampai sana around 10.30 pagi..Actually takdela jauh sgt...tapi sbb jem masa on the way ke sana..tu yang amek masa skit...padahal masa balik amek masa lebih sejam je....

Aku tak mandi-manda pon...seganlah..aku ni.. if pegi ngan org2 yg aku tak kenai mmg tak akan mandi..Kalau pergi ngan keluarga aku..sure aku mandi....siap kuak lentang...(eh, leh ke kuak2? tak pasei langgor batu sungai..huhuhu)

okla..jom jamu mata ngan gambor2 yg sempat aku snap...

:-)

Anak buah aku Si Ika ni mmg peramah..tak takut ngan org..semua org di tegurnya..huhu..masa ni before bertolak ke Sg. Congkak...

Halamek..sliper pon nak snap ke??

Bermandi-manda....

Aku suker suasana kat sini..sejuk mata memandang...SubhanAllah....:-)

Muka akak aku yg nampak benor penatnya....ngah mabuk2 tu..makan pon tak lalu..ciann...

Suke benor ngan penyodok purple dia....kekadang dihanyut air..melalak2 nangis takut di bawa arus..hahahhaha..

Nasi Lemak tu Sedap sgt2..beli kat seksyen 17..sambal dia..perghh...cedap.....



Inilah si Lincah Ika...gmbor ni aku dah edit..hehe..siap wat wallpaper kat hp & PC aku...love her soo much

Okla..aku nak sambung kerja...hurm...ade bengkel aku kena handle..k la..tata...:-)

8 comments:

Malim said...

pastinya puas ber picnic yer... air sejuk and nyaman

Ada said...

Aaahhhhhh.....teruja tgok air tejun sebab dah lame sgt tak g waterfal nie....Akakkk...muke ika tu cam anti dier gak ek...hihi..;)

rose said...

MALIM

tula..sejuk je mata mandang..dahla sampai pagi..matahari pon nampak tak nampak..hehhe

ADA

akak mmg suke sgt air terjun..
tapi laut tak suke..masin..ngehngeh ngeh...

mmgla Ada..g mane2 pon org ingat anak akak..n mak akak pon panggil Mak Su Junior..huhuh..

Mr. Right said...

Wahh... best nya. Weekend ni pergi jom.

PuteriSatu said...

bestnya berendam kan...lepas berendam..confirm lapar...makan apa pun jadi sedap...tk selera makan pun jadi berselera kan..

Y u Z z 9071 said...

wahh..dulu yuzz duk sana..tmn sri nanding..

nama je dok sana..jarang pun pegi mandi sg congkak tuh..

Aleeya said...

yess sg congkak penah gi sini mandi manda..syoknye piknik tu...

rose said...

INCEY AKU BETUL

pergi jom??
tamolah..lepas 5 hb 10 kay...:-)

PUTERISATU

tul tuh..depa yg mandi mande tu..kejap2 lapor..masa tu ayam barbq dah tinggal yg rentung2 je..depa rembat gak..hahahha

YUZZ

betul tu yuZZ..org ni ha..duk kuala terengganu..nampak dari jauh pulau kapas..kawan2 masa Uni dulu sibuk nak travel ke sana..tapi sy ni ntahle..tak penah lak teruja nak ke situ..huhhu..

ALEEYA

lepas ni..if family semua berkumpul kat KL..nak plan p sana..bes giler..geram je nak terjun..tapi sabor..:-)