Thursday, June 5, 2008

PETROL, DIESEL, ELEKTRIK naik lagii..

Aku ingat nak buat posting pasal cuti2 mesia aku kat kampung..tapi memandangkan gambor tak upload lagi sbb Cabel kamera ade ngan akak aku...so, lepas2 ni aku update pasal cuti2 aku kay..

Alamak...naik sudaa....huhu..

matila lepas ni..duk terperap kat umah jela..takleh nak g jejalan. Yela, petrol makin naik..kete pon nak telan petrol gak kan..if dah naik mencanak camni sampai 80 sen/Liter sekali naik..boley naik hangin satu badan la..

kat kg mcm biasala aku belasah kete akak aku g jejalan..then dia bernasib baik sbb aku dah isi RM50..petrol kat dalam still ade..then tambah lagi..dekat2 full tank gaklerp etrol kete dia..

dah petang tu baru aku tahu petrol naik lagi..hahah..sib baik dah isi dulu..b4 org len kelam kelibut duk tonggah petrol..

Malam tadi aku berangkat ke shah alam..on the way ke bus station...mak aiii...beratur panjang..aku plak lupe nak snap gambor..dah syiok tgk depa duk beratur kan..hehhe..tapi sib baik ade pak polisi jaga lalulintas...if tak..alamaknye kene tinggal dek basler..hehhehe

hurm..camne ek..seme naik..takde ke yg turun? eh adela cik rose..tu ha..air hujan....huhuhuhuhuhu........

if tak pon..leh la tgk cadagan dari My Incey Aku Betul!...adela kot cadangan dia masuk dek akal ek..hehehhe...

7 comments:

ezrazlin said...

kerajaan pusat balas dendam kat rakyat pasal 45% tak undi utk BN! ini lah cara dorang balas dendam! kuang ajar punya kerajaan!

Malim said...

hee hee apa kata ko naik basikal rose pi koja.. sure kurus nanti ulang alik naik bukit kat uni u tuh

rose said...

EZRAZLIN

ha? balas dendam..hehehhe..sabor yep!

MALIM

naik beskal?hhehehhe..alamatnye..kene pakai track suit la g korje..sampai ofis baru tukor baju kurung..huhuhu

Mr. Right said...

Daripada naik beskal lebih baik jalan kaki. Gerak dari rumah lepas subuh.

rose said...

MR RIGHT

ayoyo..bukan takat leh kurus je if jalan kaki pegi keje..leh kering terusss..hahahha..

ezrazlin said...

meh tgk caraa2 nak save duit and save minyak..meh meh jalan2 blog sy! sy ada petua ekeke

kak nad said...

rose, kak nad suka baca blog rose... rose mmg natural bila tulis blog. kak nad rasa kak nad pun tak bleh tulis camni. anyway, kak nad enjoy baca blog rose and nak bgtau terserlah kematangan rose bila rose tulis citer2 ni. keep it up girl!!!