Friday, December 26, 2008

Bucuk Mak Su..

Sian Ika..ari2 merengek nanye Ibu mana??? Ibu mana???...
mau tak nye..akak aku dah seminggu kat spital..tak kuor2 lagi..anak dia kene Kuning la plak..aduyai..bila la agaknye leh kuar tuh..

Si Ika nih..mmg sepanjang masa ngan Ibu dia..makan, tido..semua lah ngan Ibu dia..
Sbb tu rasa pelik tiba malam je..takde ibu kat sebelah..

Rabu lepas akak aku mintak aku amekkan Ika kat Taska..takut jugak bebenornye..sbb budak ni kang melalak tgk ibu dia takde..Mula2 tu ok lagi...aku bawak la g McD kan..makan2..dapat mainan lam hepy meal tu.. then main kat playground..
dah nak balik tu melalak ko...dahla berjam kat situ..kat 2 jam tak puas2 lagi duk main2..aku ni dah la mabuk2 pening..nak g muntah pon aku tahan sbb kang sape lak nak nengok dia main kan..terpaksala tahan je..

sepanjang jalan dia melalak lam kete...Ibuuu...Ibuuuuu...Ibuuuuu..jenuh aku pujuk..last2 aku pujuk dia..cakap "Umah Cu Ade Aiskrim...nak tak?? "

sambil nangis dia cakap..."Ibu Cakap Takleh Makan Aiskrim..Nanti Batuk..."
Hua Hua Hua...sambil nangis leh cakap...cerdik budak ni tang bercakap tau...hehehhe...

Dah sampai bawah umah..melalak nak main kat playground kat bawah apartment aku tinggal..dahla ngah azan magrib..risau lak aku..huhu..tapi layankan la jugak kejap..then naik atas mandi2...pakai baju semua...
"Cuu..nak aiskrim..."
aik tadi cakap tamo...huhuhu...sementara dia makan aku g mandi & solat..time solat dia duk ngaco aku lak..duk tunjuk aiskrim kat muka aku masa rakaat akhir...aduyai..sabo jela..sib baik dia blah..if tak mati aku duk sujud ateh aiskrim..ahahahha....

siap makan aiskrim..then nak susu plak..layankan aje...
pehtu tidooo kooo...tak nyedor..sian..
lam 9.30 camtu abg ipar aku ngan mak aku mai utk amek dia...lahai..sian si Ika...susah kan takde Ibu...uhuhuhu....

pasni aku camne la ek...hehehhehe...auwww...takutnye...cabaran tuh!

"Cu...taknak beger nih...."

Ish budak ni..tadi beriya nak beger...sabo jelah!

Pehtu senyum2 kambing.....:-P Suka benor ngan mainan dia dapat...
(prosperity beger tu aku punye..eksen je lebih...aku makan tak habis..loya la tekak)

Naik pening pale aku..g main..dtg minum..pehtu main lagi...aduyai...budak2 kan..


Cian..penat ye...:-)


ari ni kat ofis tinggal aku ngan Aswad je..yg lain semua cuti..hemo hemo hemoo...tak hengat cuti deme nih......
esok cuti...yahoo....
heppi weekend semua....:-)

3 comments:

ita.itu said...

hehe..beria ek memula x nak aiskrim..pastu nak lak..haha..ha kena la ko blajar ada anak ek..hehe

Dee said...

hehe..tu baru sorang rose..kalo ramai..lg pening..kehkehkeh..

rose said...

ITA & DEE

org ade ramaiiii anak buah..
dah dekat 40 org..
mcm2 ragam..
heheh...
insyAllah...
ape2 yg org dah buat nih..akan berikan pengalaman yang berharga...:-)