Wednesday, December 31, 2008

Babai 2008...Selamat Datang 2009

Rasa cam tak caya je..pejam celik..dah nak masuk 2009..ayoyo..
2008 meninggalkan banyak kenangan dalam idup aku..terutama Hari Bahagia aku..if nak cito banyak lak nak list kan kan kan..ehehe..

alamak..dah 2009...maknanya..umur aku akan masuk 29 tahun?? arrghhh..makin tua...huhuhuhu..sabor jela kan..dah nak masuk 30? ishk..!

kene tanam azam nih for 2009..nak wat wish list la..heheh..nak tgk leh tak capai nih..keh keh keh...nntila pikir dulu ape nak diwishkan..boley?

ha..budak kecik ari tu dah besor skit dah skang..makin menjadi2..ade lesung pipit kat pipi kiri..sweet sgt..:-)


tgk aku tak berkelip2..gambor ni tak terang..sbb aku tak guna flash..org cakap baby tak elok tgk flash2 nih..hehhe


aku bebenornye takde mood langsung nak update blog..alahan tak abis lagi..pening..muntah2..tapi berat badan makin naik..boley? tak caya ke? scroll ke bawah..kah kah kah..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

anak sapola tuh..bulatnye..keh keh keh...

ahahahha...lantokler labu..janji aku puas dapat makan ape yg aku nak! makan kuar balik pon kuar la...janji puas!

aku ade gak kawan2 yg malu nak tunjuk muke deme masa pegnent..sbb bulat semacam..tapi aku...ade aku kesah?? ahahahah...aku suke..

minggu lepas suppose aku balik kampung tau..

tapi tak jadi balik sbb akak aku bersalin kan..mak aku pon ade kat sini..wat ape aku balik kg..balik kg pon sbb nak jenguk mak...

then minggu ni..cuti lagi kan. (1st january)..tapi nampak gayanya tak dapek lagi balik terengganu sbb hubby tak dapat cuti..hmmm...

terpaksala postpone ke minggu depan..masalahnye kene amek cuti 2 ari lak..khamis & jumaat..

tapi takpela...demi Kepok Lekor yg aku idamkan tu dapatku makan sepuas2nye nnti...keh keh keh..ngidam seh! kepok lekor Losong Kak Yah...beli yg panas2..terus makan kat situ...nnti aku blogkan..kasi org diluar sinun terliur..keh keh keh...


eh..2009 aku bakal dapat baby..semoga baby dalam perot aku ni sentiasa dirahmatiNya..sihat2 sokmo & sempurna sifatnya.....jate ke tino ke..aku kisah..janji sihat...amin....:-)

ape2 pon...aku nak ucapkan..


SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2009


Semoga 2009 membawa seribu kejayaan & kenangan manis yg banyok2 yep...insyaAllah.....

Friday, December 26, 2008

Bucuk Mak Su..

Sian Ika..ari2 merengek nanye Ibu mana??? Ibu mana???...
mau tak nye..akak aku dah seminggu kat spital..tak kuor2 lagi..anak dia kene Kuning la plak..aduyai..bila la agaknye leh kuar tuh..

Si Ika nih..mmg sepanjang masa ngan Ibu dia..makan, tido..semua lah ngan Ibu dia..
Sbb tu rasa pelik tiba malam je..takde ibu kat sebelah..

Rabu lepas akak aku mintak aku amekkan Ika kat Taska..takut jugak bebenornye..sbb budak ni kang melalak tgk ibu dia takde..Mula2 tu ok lagi...aku bawak la g McD kan..makan2..dapat mainan lam hepy meal tu.. then main kat playground..
dah nak balik tu melalak ko...dahla berjam kat situ..kat 2 jam tak puas2 lagi duk main2..aku ni dah la mabuk2 pening..nak g muntah pon aku tahan sbb kang sape lak nak nengok dia main kan..terpaksala tahan je..

sepanjang jalan dia melalak lam kete...Ibuuu...Ibuuuuu...Ibuuuuu..jenuh aku pujuk..last2 aku pujuk dia..cakap "Umah Cu Ade Aiskrim...nak tak?? "

sambil nangis dia cakap..."Ibu Cakap Takleh Makan Aiskrim..Nanti Batuk..."
Hua Hua Hua...sambil nangis leh cakap...cerdik budak ni tang bercakap tau...hehehhe...

Dah sampai bawah umah..melalak nak main kat playground kat bawah apartment aku tinggal..dahla ngah azan magrib..risau lak aku..huhu..tapi layankan la jugak kejap..then naik atas mandi2...pakai baju semua...
"Cuu..nak aiskrim..."
aik tadi cakap tamo...huhuhu...sementara dia makan aku g mandi & solat..time solat dia duk ngaco aku lak..duk tunjuk aiskrim kat muka aku masa rakaat akhir...aduyai..sabo jela..sib baik dia blah..if tak mati aku duk sujud ateh aiskrim..ahahahha....

siap makan aiskrim..then nak susu plak..layankan aje...
pehtu tidooo kooo...tak nyedor..sian..
lam 9.30 camtu abg ipar aku ngan mak aku mai utk amek dia...lahai..sian si Ika...susah kan takde Ibu...uhuhuhu....

pasni aku camne la ek...hehehhehe...auwww...takutnye...cabaran tuh!

"Cu...taknak beger nih...."

Ish budak ni..tadi beriya nak beger...sabo jelah!

Pehtu senyum2 kambing.....:-P Suka benor ngan mainan dia dapat...
(prosperity beger tu aku punye..eksen je lebih...aku makan tak habis..loya la tekak)

Naik pening pale aku..g main..dtg minum..pehtu main lagi...aduyai...budak2 kan..


Cian..penat ye...:-)


ari ni kat ofis tinggal aku ngan Aswad je..yg lain semua cuti..hemo hemo hemoo...tak hengat cuti deme nih......
esok cuti...yahoo....
heppi weekend semua....:-)

Tuesday, December 23, 2008

Selamat Datang...Dah Besar nnti Jd Comel mcm Mak Su ye..keh keh keh

Syukur Alhamdulillah...Semalam kakak aku dah selamat bersalin anak yg ke-2... dan alhamdulillah..ape yang dibimbangkan kami...semuanya tak berlaku...semuanya selamat...:-)

Baby gurl juga...dapatla teman bermain si Ika tu lepas nih..hehhe..
Berat 3.26 Kg..comel..putih gebu...lahai...
aku semalam kan amek half day..kol 3 gerak dari shah alam...then sampai sana dalam kul 4..suppose waktu melawat kol 5-8..tapi aku mintak ngan nurse kat situ nak masuk tgk akak aku..dia operate kan..sian dia if baby dia nangis..
sib baik nurse tu ok..bagi aku masuk..

Sampai je katil akak aku...budak comey tu berkelip2 mata dia..duk tgk2..tak tido..lahai..baiknya..tak nangis..
upe2nye..dia berak ko..ahahaha...1st time berak lepas bersalin...mak aih..sape lagi jd mangsa nak kene basuh..Mak Su dia la...hahahah...
berak tahi gagak..org2 tua taula ape maksudnya tuh...:-)

then tahu2 je aku nak balik kan...dia ttututtttt lagi..aduyai..
tapi kali ni ramai melayan..akak ipar aku pon ade..ehehhe...



Ala tomei tomei....anak cino manela nih..hehehhe...
Geram aku nengok...Grrrrrrrrrr.......

ari ni balik keje aku nak g PPUM lagi...tak tahan la..rindu kat budak comey nih!

Monday, December 22, 2008

Tak Sedap Ati...

Dalam Seminggu ni....

aku rasa tak sedap ati je....

sbb akak aku (yang ngah tunggu ari nak bersalin tuh) tibe2 kene tahan kat spital...

doc cakap Uri dia berada di bawah..dan terlekat pada rahim..iaitu pada tahap 4 (Kritital)

bersalin mmg sah2 kene operate...then if uri dia serius melekat kat rahim..maybe rahim dia kene buang...Nauzubillah...

Mood nak berblog tiba2 ilang lak...

pagi tadi..pukul 10..akak aku dah selamat lahirkan baby girl....

akak aku kuar labor room dalam 11.30...

lahai siannya...

tiba2 aku rasa sebak...mesti dia sakit lepas bius dia dah ilang nnti...hurmmmmm....

tadi akak aku yg kat kelantan call...ngah menangis2...dia cakap lepas call mak aku yg kat spital...n mak aku cite skit2 keadaan akak aku tuh...yg tak sedor lagi..dia tiba2 sedih n nangis sbb teringat camne sakitnya nak bersalin..camne pengorbanan seorang ibu nak bersalin..
mak aih..aku pon ape lagi..same lak nangis sok sek sok sek...
tiba2 terpikir..camnela mak aku lahirkan kami 8 adik bradik...mesti mcm2 yg dihadapi...

petang ni aku nak amek half day....nak g tgk akak aku kt PPUM...harap2 semuanya selamat..Amin........

Wednesday, December 17, 2008

Syukur..Alhamdulillah...:-)

Apekah itu?? Jeng Jeng Jeng....

Ehehhehe....Alhamdulillah....sonoknye..inila yang aku tunggu2...before kawen berdoa banyak2 kat Allah agar cepat dapat baby..yela aku kan dah makin tua..dah 28 tahun dah..semestinya kene dapat anak cepat2 kan...:-)
Umur baby aku dah 2 Bulan....cam tak caya je secepat ini...Alhamdulillah...
Dah ade heart beat..Doktor cakap dtg lagi sebulan..then akan nampak pertumbuhan janin yg lain lak..mcm tangan..kaki..uhuhuh....Subhanallah...semoga semuanya selamat....


Eh..anak sapa la ni? tembamnye..ahahahah....patutler selera makan aku membuak2..
Even mabuk ting tong ting tong...aku still leh makan..cuma kekadang je ade benda takleh nak telan then terus kuar....penat makan...huhuhu....

Org yg paling hepi of coz la My Hubby.....hehhehe..

Actually kami dah tahu awal..sbb test sendiri..cuma aku tak g klinik je lagi for confirmkan...aku pon kurang pasti tester tu leh caya ke? ahahahah...tapi takpe..aku tunggu lagi beberapa minggu....then inila resultnya....Alhamdulillah....syukur sgt2...:-)

Kawan2 semua...doakan kesihatan kita n baby kita ye...semoga selamat semuanya...:-)

Monday, December 15, 2008

$%$*&%?>_*()

Peningnye..tulunnnn.....ari ni aku jd org tak betul jap..ting tong ting tong ting tong
bile nak kol 5 ni?? aihhhhh lambt bebenorrrrrr..................
ade benda aku nak update..tapi mmg tak larat benor ari ni rase...nak tidooo je rasa...
hurmmm.......

Friday, December 12, 2008

Anak Sapa la nih??

Ari tu..kami ni tengah blur2 sambil boringggg tgk keje kat ateh meja.....
Then kami buat keje giler skit...kumpul gambar2 kami yg masa kecik2..then editkan..
Alahai...

Ni Idea our Graphic Designer la nih...ngeh ngeh ngeh...

Kat bawah ni gambor aku masa 4 tahun....gambor yg lain2 banyaknye kat kg..mano den sempat nak ngamek kan..

Sebelum..

Dan selepas..uhuhu..badan aku dah kene potong..kikikik...apolas...

Erm....kengkawan...Camne nak tingkatkan motivasi kerja ye..sbb ari ni aku tersangat malas nak kerja...maybe sbb semalam cuti kat selangor nih..n ari ni ari last kerja untuk minggu nih..yahooo...groovy baby..it's almost the weekend.....!!

"Ari ni ari malas saya tuaann..."

matilah aku kalu bos aku baca blog nih...keh keh keh.....

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU.....:-):-)

Tuesday, December 9, 2008

Si Aidil yg Nakal..

Aku tgk2 balik gambor dari camera akak aku...tergelak sorang2 aku..terus aku transfer masuk PC aku...
huhu..gambor2 ni dia snap masa depa majlis kawen aku kat perak tempoh ari..
Time ni depa ngah siap2 nak check out then terus ke dewan utk majlis sanding aku...

Cube perahatikan si baju kotak2 tu...ha..nama dia Aidil Syahmeer...
Mak aih..bapakla suker menyakat org...
Tgklah semua gambar dia sengaja buat "peace" atas kepala adik2 badik n sepupu dia si Ika..hahahha...adui..lawakla budak nih..teringat abg aku yg no. 7 tu...masa kecik..perangai dia sama ngan aidil nih..dahla muke abg aku masa kecik sebijik muka dia...huhu...

Kepala si abanye...Danial yang jadi mangsa....kikikik



Si kecik kat belakang tu....baby Haziq..baru dapat kaki..mak ai..tak reti penat..berjalan je korje nye...

Tengok tu...Tak sempat nak letak tangan tu betul2 kat angle dia..sbb dia nak terjatuh kate akak aku..hahahaha.....alahai bucuk2 mak su nih...:-)
Miss them sooo much!!!!
Tak sabar nak balik Terengganu...Cuti Krismas ni pon tatau dapat balik ke idak..Kakak aku (Mak Ika) dah nak sampai waktu untuk boom je tu..kang aku balik kg..sapelak nak tengok2kan Ika time dia masuk bilik bersalin kan..hmmmmm (Sigh)...terpaksala aku berkorban untuk akak aku sempena Raya Korban ni kan...huhuhuh..Sabor jela kan...

Friday, December 5, 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha..

Rasa mcm baru lagi raya haji..dah datang lagi..
terkenang raya haji aku tahun lepas..Aku bertunang...hehehe...

Tahun ni aku balik Perak..Cuti krismas ni insyaAllah baru balik terengganu..
kepada yang nak balik kg tu...drive molek2...semoga selamat pergi dan kembali...
ari ni ofis aku dah agak lengang..
sbb dah ramai amek cuti....wah2..cuti panjang kome..
aku takleh nak cuti panjang...esok nak keje..Jaga pendaftaran students baru e-PJJ..mencik la..
time2 org nak cuti panjang skit ni la nak buat mcm2...hmmm..gggrrrrrr......
Ini 1st time balik beraya kg hubby....dah namanya dah kawen kan..
kenela bertolak ansur....:-)
Picture: Taken from email (Hensem kan kan kan....ekkekekek)

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA......"
okla..semoga selamat semuanya.....:-)

Juara APKM..tahniah UiTM..

Last week..pengumuman untuk Anugerah Kualiti Perdana Menteri (AKPM) telah dibuat pada 27 November lepas kat PICC..n off course la Pak Lah yang rasmi.. dan yang pasti UiTM adalah juara ...yey..! aku tumpang bangga as part of warga uitm kan..

Kami kat uitm ni...semua deparment bertungkus lumus menyediakan bahan2 yang diperlukan sepanjang tempoh penilaian..

Untuk pengetahuan semua..AKPM ini adalah pengiktirafan tertinggi Kerajaan kepada agensi2 sektor awam yg telah berjaya tonjolkan kecemerlangan yg menyeluruh dalam pengurusan organisasi masing2. selain tu..mampu sampaikan perkhidmatan yang berkualiti kepada pelanggan gitu....ngehehhehe..
adiah dia agak lumayan ko...Wang tunai RM50,000.00...perggghhh...tu selain nye dapatlah piala n sijil kot..ntah..aku tak ingat...selain tu penerima anugerah leh letak logo Q besor tu kat letter head..for three years...matila membazir cetak baru...huhu

ohh..before that..thanx to semua urusetia yg terlibat ngan AKPM ni kat putrajaya nuh...Datuk Aleeya pon salah seorang kan..heheh...tq...

sebagai penghargaannye...kami semua staff kat uitm ni diberi sijil penghargaan...huhuhu....


***** Tolong...pale aku pening..berputor2..mcm bilah helikopter..kui kui...

Wednesday, December 3, 2008

My Big Day Part II ~11 Oktober 2008~ Perak

Oppss..cite dah agak basi ye tuan2 dan puan2...hahaha..actually dah lama nak update pasal ni..tapi asyik terlupa nak bawak CD gambar2 kawen aku kat Perak nih..
Abis camno..kat umah still tak ade internet lagi..almaklumler..umah baru nak isi skit2 barang..nnti dah lama duk situ n steady..aku akan masuk internet..senang nak update blog..muehehhehe..

Okla..ini Gambar2 masa majlis kawen aku kat Teluk Intan, Perak. If nak tunggu kat Blog Incey Aku Betul aku tu nak update pasal ni..takde nye..dia pon duk tunggu aku update kat sini.....huhuhu...

Majlis ni berlangsung on 11 Oktober 2008...seminggu selepas kenduri aku kat Terengganu..Kira majlis bertandang la nih..
Kat sini pon ade sanding2 bagai..lahai..mmg penat upenye kawen2 ni ye..penat nak layan org..penat nak senyummm.....huhuhuhu...sib baik aku antu kamera...lain lak ngan hubby..susah nak senyum..tapi bila dah senyum..maniss cam gule..hiks! (matilah puji laki)...ahhahaha..takpo..janji sojuk jo mato den nengok dia....i lap u...:-)

Kami dari terengganu bertolak awal sehari..10hb dah bertolak..sbb takut jadi apa2 kan..at least tak kelam kabut..
Dari terengganu..Perjalanan yg amek masa hampir sehari..bertolak dari pagi2..sampai perak suppose dalam 4-5 petang..tapi disebabkan ade salah satu kreta rombongan pihak aku rosak..tersadai la dalam 3 jam....banyak gak la dugaan..sbb masa tu betul2 kat puncak gunung nak ke Cameron Highland nun..ngan sejuk2 dalam kabus tebal nye..adui..inila antara ujian2 sepanjang majlis kawen aku...ade lagi ujian2nye..tapi maleh nak listkan..huhu

Then lepas dapat bantuan..teruskan perjalanan...dalam 8.00 malam sampai hotel..terus check in...then esoknye tu..majlis berlangsung tung tang tung tang kat sini....:-)

Ok..jom nengok gambor...


ecececeehhhh....:-P


Pelamin Kami...ijo..Yuzz mesti suko nih...

Pong Pang Pong Pang..apo laie..kompang la...huhuhu

Tabur ape tuh?? kikikik..terkejut den..


Renjis2..:-)

Antara Kawan hubby yg mai..(geng SERATAS)

Another kawan2 hubby..(Geng PPP uitm ~ Korea)
Eh..geng aku mano?? kikik..ade la 2-3 kerat mai...sbb yg ramai sure la kat kg aku kan..kat terengganu..:-)

****gambor2 kawan2 hubby aku tempek kat sini sbb hubby aku yg mintak tempekkan..so, mane kawan2 dia yg ade terbaca blog aku..leh la amek kat sini ye...


MMMMcak!!...kekkekeke



My Family..ade lagi rombongan dari terengganu..tapi dah balik terlebih dulu sbb ade hal..tu semua pakcik2 makcik2 aku...yg kat ats ni adik bradik, ipar duai n anak2 buah aku..dan ade lagi 3 bradik tak mai...

Posing maut kooooo......hahahahha.....biler lagi kan kan kan....:-)

Tata..kami balik dulu...........jgn kaco ye...ahahahaha....(amboi2 mek rose..kan main ko yep)
Okla..ade lagi gambor..tapi tak larat den nak tempek...ngeh ngeh ngeh....
tata...:-)

Tuesday, December 2, 2008

Hepi Birthday Bucuk Mak Su...:-)

Semalam..1 Disember...genap 3 tahun anak buah aku..Emilya Zulaikha..
lahai..cam tak caya je..rasa cam baru je sambut besday ke-2 dia last year..

as usual..buat kat umah abg aku iaitu..abg aziz kat Petaling Jaya..
berkampung kat situ jap..tapi takleh lelama..esoknye korje kan..dalam 10.30 dah gerak balik..
sorang je abg aku yg kat Kepong tu tak mai..bz keje kot..
ntohler......

Ari ni kepala aku tak berapa betol..pening semacam..nak demam..seram sejuk..tonsil bengkak..ish la..kang mulela takde mood nak buek kojo nih...uhuhu..takpelah..mohler kite nengok gambor..

Sampai2 je umah Ayah Ngah dia..sibuk tunjuk barang2 mainan tiup2 tu..topeng bagai..mcm2..huhu (baju dia pakai tu aku bagi as besday gift..aku beli dua..memandangkan dia skang suker giler pakai baju kembang2 gitu..)


Ini..tak nyabor main tiup2..lepas dia leka main baru aku ajak dia pakai baju kat atas tuh..suke dia benor ngan baju tu...iyela..mak su dia yg beli kan kan kan...:-)



Hepi Besday Ika.....:-)

Excitednya dia...tak nyabor la tuh..nak tiup lilin

Dapat adiah dari sepupu sepapat dia...(bantal Bucuk ke ape tu ifa oiii....huhuhu)



Posing paling mengancam la tu konon....:-P

Haaaaaaa...nganga luas lagi..kang masuk lalat ehhh...abis umah ayah ngah ko kerja kan ye..sepah2 jadiknye..huhuhu

Lahai..mcm anak burung je aku nengok dia ni..kartun Tweety...ekekekekkek....COmellll.....gerammm...grrrrr....

Alamak..sapo lak inteprem ni?? ekekekek..laki aku la...keh keh keh
dah jam 10.30..patutler..muka semacam..mohler kite balik....kikikikikkk....
(inila paksu kesayangan ika..kemana je if tak bawak paksu sebuk nanye mcm2)


okla..tata....:-)


****mak su doakan ika sentiasa ceria, panjang umur n dgr kata abah ngan ibu ya.. jgn nakal2..jadi budak yg baik sokmo ya...:-)
i love u...:-)

Monday, December 1, 2008

Souvenir dari Bos Besar & Bos Kecik

Last 2 weeks bos aku oustation ke Sabah..biasala selalu dia bagi mcm2..
n kali ni gelang..aku nak blogkan sbb aku sker sgt2..hehhe
tadi pagi...dtg2 je ade lagi souvenir dari Mizan..bos kecik..:-P.
Sabtu & Ahad ade aktiviti ngan students ePJJ ke Cameron Highland..biasala dia takde anak bini..leh la mengekor je ke sana ke sinun...
Inila gelangnya..lawa ko..suka bangat..
Kat belakang tu antara souvenir2 dari bos2 n lecturer2 masa kat tempat lama..
Depa ni takde keje lain..outstation je korje nye..ish..jeles aku...hehehe..

Ini dari Al Mizan..fridge magnet..nnti balik tempek kat peti ais aku.:-)



Tensionnya..banyak korje laks ari nih....ish la...Grrrrrr...