Wednesday, February 23, 2011

Rafiq @ Umah Opah Teluk Anson

Salam,

waa..dah hampir seminggu blog tak berusik. Mood ke laut merah ler katekan.

ok2..bebenornye, Kemarin ari senin aku MC sbb kureng sihat. Satu badan lenguh2. sebab ari ahad tu kami 3 beranak zasss ke kg onyang rafiq di air kuning perak sbb makcik suami aku or kakak kepada mak mertua aku meninggal dunia..if meninggal jatuh ari sabtu leh la rehat2 ari ahadnye kan..ni ari senin dah start keje..dan2 tu badan penat ya amat!

semalam plak rafiq tak sihat. batuk2 penangan air kelapa lemon & buah rambutan masa kat kg opah..bkn byk benor pon bagi. just rasa2..tapi mmg cuaca lak tengah panas..mmg elok benor le tu kan..2 in 1..amek ko, batuk2 berkahak rafiq. moral of the story, no more rambutan utk rafiq lepas ni. mmg dia takleh makan benda2 ni..lelah, semput. Aku pon naik semput dengor dia bernafas. Semalam dah siap2 nak g keje, rafiq merengek2 tak kasi aku g keje. sian plak kan. Luluh hati ibu ni tgk anak camtu. So, aku EL & terus ke jumpe Paed rafiq, Dr. Amdan. Ari ni makin ok..kahak pon dah mencair..alhamdulillah...

Ok..jom layan gambar rafiq sonot join kami kait buah rambutan kat laman umah opah..:-)

  tolong opah sapu laman ye? opah rafiq kasi penyapu kecik utk dia...cute sgt. :-)



sambil sapu sambil panggil kucing yg duk bawah kete..."tac..tac..tac.."

 2 beranak duk bincang, mane satu buah nak kait nih..heheh

budak kene gigit kerongge..ha tula dogil..ibu dah ckp jgn men kat buah baru jatuh tuhhh..


Nyam nyam nyam...argghhh lega rasa dapat makan byk2 buah yg baru amek dari pokok..berbeza tau dengan yg beli kat tepi2 jalan..yg ni freshhhhhh! 



17 comments:

bonda dadif aka akish said...

MEK..DAPNYE RAMBUTAN KUNING TUH!!!!

mat rafiq...namo notti2 yah..rajin2 tolong ibu kamoo tuh..

=)

finas said...

kalau yg merah pun sdap gakkan....anta sini sikit...

psssstttt...hr tu nak tanya apa?

ajumohit said...

ala comeynya rafiq..nak wat calon menantu tp tecit lagi hehehhe...

dinor's family said...

wah dah musim buah ke kat kg sure kat kedah pun dah musim ni...sedap2 buah tp tekak sakit la makn xtentu time kn

ajumohit said...

rose aju tag ros utk join GA tau

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

akish,
sedap manis mcm gula tau..ehehe

finas,
alamak, lupe la..nnti kita email kan ye..ehhe

aju,
keh keh keh...

kak dinor,
skang bkn musim..mmg pokok rambutan mertua sy tu suka suki je nak berbuah bila2 masa..ehehe

mimi said...

olololo.. tomey itu budak kecit

finas said...

xper.....dah ingatkan..hihiihih...rambutan yg merah tak ada ker...dah ada aura mgidam ni...

mamalieyna said...

aiyakk..tgk buah moktan, dh terasa perit tekak ni..hehe...tp sodapnye..balik kedah baru ni, belum musim la..huu~

cian rafiq..get well soon cayang!

Intan said...

Waa rambutan kuning tu! Lama tak mkn nih!

Tapi kesian lak kat rafiq, cepat sembuh ye sayang :)

Ena said...

cedappp nyer buah rambutan tu.. ena memg berhanti sikit kalo jumpa.. selalu beli sorok2 pastu makan pun sorok2.. takut anak2 nampak.. tp dapat makan yg fresh lagi la nikmat kat tekak kan!.. lama tak merasa..

Izan Ishak said...

lama dah tak makan rambutan kuning. tp kalau mak izan tak bagi budak2 kecik makan sbb katanya senang kena batuk.

Zur@ZaRi said...

budak baru nak naik kompom best kan nak jenjalan... maner nak dgr kater gitue.. teroka selagi boley..

hehehehe.. so nanges lamer tak biler kena gigit kerengga?

wahida said...

x tau nape, kalau rambutan ni saya kureng sikit...cuba bg durian...x nampak mak mertua ko!!

Myra Jay said...

Rajin bebeno Rafiq nolong ye..

Rambutan kuning tu lama giler tak makan.. selalu makan yg merah je :)

ana said...

best nyer pokok buah depan umah....melantak sakan la ye.

✿etiey erywan✿ said...

wah rajin... sejuk hati mak