Tuesday, August 16, 2011

'Tolong' Ibu jahit langsir

Assalamualaikum..

last weekend, sebelum ari kejadian sakit2 nak beranak tu..aku pulun jahit langsir raya. Tapi sebab masuk spital, tak sempat jugak nak siapkan. Aku jahit ngan tangan ajela yg tu sbb yg tu tak perlu bubuh tape. So, leh jahit biasa je ngan tangan. Cuma nak siapkan tu mmg amek masa sbb ade si pengacau yg kecik lagi aktif skang ni..

Masa aku duk wad, most of the time rafiq duk ngan opah dia. Taula duk ngan opah..dia mmg bermaharajalela la sbb opah tak marah dia buat ape pon selagi tak bahaykan diri dia sendiri...

paling sadis, habis tape langsir satu gulung aku yg masih bnayk berbaki dia p ungkai...if aku ade kat situ taula nasib dia..kene sergah ngan tarzan la jawabnye..tapi apekan daya..duk ngan Opah..semua boley!!!






rajinye anak ibu tolong ibu kemas brg2 jahit ibu ye? grrrr....
abaikan ajeler dinding umah opah yg berconteng2 tu..dah nama pon semua boley..cucu2 conteng dinding pon opah tak marah..huhuhu...


langsir raya nnti dah siap gantung aku kasi tempek sini..ngeeee
semangat berkobar2 nak hias umah..almaklumler..nak sambut org baru...:-)

19 comments:

mysha said...

kAK, mmG rajinla RAfiQ nih kak... ekekeke.. leH buKAk butIk jaHit laNgsir.. hikhikhik

p/s: akak rayer kaT perAK ek??meh le jeMput datang uMah.. peRAk kat ner kak??

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mysha...perak kat teluk intan..ehehhe..mysha kat ne?

LYAfrina said...

hehehehe..rajinya tolong mama dia..rajin jahit ke tlg sepahkan ni??

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajin RafiQ tlg ibu menjahit.. ;)

azzey said...

bestnyer dh mula jait2 langsir nih..:)

lydzar said...

waaaah jahit langsir sendiri gitu. bagus2..saya dh lama sgt dh tak tukar langsir. maklumla tadek sapa pon dtg umah tu..since 2008 kot pakai langsir yg sama je hihihihiih

Hanis Azla said...

wah.. rajin betul rose jahit sendiri.. akak pun plan minggu ni nak mengantung langsir.. tapi bukan langsir baru pun.. langsir tahun sebelum ni kita recycled balik.. he..he..

~Siti Hajar~ said...

Ganasnyer Rafiq bermaharajalela...

ala rileks arrr ibu, opah xmarah pun, opah rileks aja...syg opah!..hehe

bonda dadif aka akish said...

whoaaa...aku kagum same ko mek...

ko jhit sendiri..pakai tgn lak tuh..

=)

Salina@IbuAqil said...

Rajinnya ibu & anak ni.. Rafiq, kecik2 rajin tolong mak.. Dah besar rajin tolong isteri pulak ye sayang.. ;) Sejuk hati bla tgk anak2 ada inisiatif nak menolong kan?!

littlehumblelynn said...

tahun ni x jahit langsir..pakat beli siap belaka :)

mamalieyna said...

ghajinnye rose nk bersmbg jahit tgn plak..meh umah eina ni, smbg jahit sndirik..hee~

mek na berkobar beli kain langsir, tp mcm takdan nak buat tuk raya ni..huu~ so postpone la..tunggu rasmikan time sambut org baru jgk la..hee~Insyaallah ...

mama_umar_maryam said...

aduhh tabah ko rose nk jahit langsir bagai,hehehe,bile smgt apepon blh buatkan ;)

eB ezrin said...

wo ho ho rajinnyer dier :)

ajumohit said...

Wahhh sronok rafiq duk ngn opahnya hihi

ishamizu said...

Sempat lg tue, rajin n kuat betul!;)

Nway, dpn tok2 jgn usik cucu depa mmg nyaya Kita hihi..

Apapun, slmt bsalin nti..br tau rose warded aritu..hopfully you are fine now :)

umialya said...

bagus rafiq tlg ibu ye

Lady of Leisure said...

hehehe comel! ni mesti kesayangan opah kan, semua pun boleh.. :)

hanez said...

salam, senang la ada assistantnya..