Friday, August 19, 2011

Baby Tua yg Perasan diri tu kecik lagi

Assalamualaikum...

baru dpt bersiaran. pagi tadi ade weekly check-up kat PPUM. Dah ujung2 mengandung ni, mmg setiap minggu ade check-up. nak2 plak aku ade GDM on diet control & nak tengok keadaan aku pas kuar wad tempoh hari. Alhamdulillah semua ok..berat pon dah naik 500 gram. Last2 week semedang turun skit2. huhuhu


ok2..sape bb tua yg perasan kecik lagi tu??? heheeh sape lagi..mat rafiq la..cuti ari rabu tempoh hari, aku kemas stor lagi sbb nak betul2 make sure takde ape yg tercicir before aku beranak. kang susah nak cari barang. so, telek2 ternampakla carrier/carseat rafiq masa kecik. Tibe2 bb tua tu sibuk nak duk dalam tu. tamo turun lak tu. huhuhu..bila aku suh kuor, melalak marah.


 sonotnye dia...dah besar dah anak teruna aku ni..:-)

 cara chiii terbaru dari rafiq..tiap kali say chii..dia akan tunjuk ni..Ini maksud dia Looser la mamat....aduhaiii...


 melalak tamo kuar..dah katanye perasan baby2 lagi..:-)


dah penat kacau ibu kemas stor..sambung buat "homework" ....buh numbering & alphabet block ke tempat yg betul...alhamdulillah makin cekap..sambil mulut sebut benda2 kt gambar..tapi tak semua dia leh tangkap..yg dia selalu sebut ialah...Car, Ball, Hose (house), Sam (sun), Totis (kura2)...hehhehe
if numbering...rafiq suka langkau nombor...tree, por, pive, six, ceven..pastu dia akan sebut alphabet..O..P..T..huhuhu 




tapi lom sempat siap buh semua dia dah ponggah balik semua block tu..sampai kiamat pon takkan siap mamat weh.

ok semua..sori tak dpt pegi umah korang ari ni..aku kene siapkan satu modul urgent nak guna pendaftaran pelajar baru e-pjj esok..ni pon ciluk2 masa update..bos bagi pelepasan utk aku. so takyah jaga pendaftaran esok. yahoo..aku pon dah tak larat rsanye nak layan student lama2..kang duk lama2 kat meja pendaftaran leh kremmmmm...


happy weekend & selamat berpuasa..:-)

8 comments:

littlehumblelynn said...

rose

jaga diri ok..ada nak makan apa2 ke..sempat lagi nak carik ni..

ajumohit said...

yelah rose kamu tu kan dah sarat sgt, karang duk layan pendaftaran bebudak tu, krem pulak kakinya

NM02 said...

ooo... tgh sarat dah ker? nnt sempat tak makan juadah raya?

ch@ said...

uiii tgh sarat pun komited kerja, bgs btl akak ni. akak dah tunggu hari je kan?

car seat tu? oni pun sama, dia eksaited nak duduk dlm tu, masa kecik tak suka. bila dudukkan dlm tu asyik nak melepaskan diri je.

Dee said...

mmg anak2 mcm tu kan..anak2 k dee kalo nampak walker ngan stroller pun ada hati nak naik..roboh nanti..hahaha..

~~*Lady Salwa*~~ said...

budak2 memang camtu... hehe. Tambah kalau dia rasa menda tu dia punya...

**ye ke.. nampaknya tak dapat la jumpa rose esok...

Hanis Azla said...

comel aje bila dia act mcm baby balik kan.. he..he.. anak buah akak pun dah setahun lebih suka sgt merangkak balik.. padahal dah boleh berlari.. he..he..

CatlinaFly said...

take care rose...rose perasan tak, ramai blogger mak2 ni sama2 preggy time ni kan? semua nya tak rajin nak update blog sgt termasuk sy ngeee...last choice, buat je lah autopublish bila mood rajin datang sekali sekala...

jg diri ye..heheh rafiq tau tu dia nak dapat adik...E-ein pun kadang2 perasan diri dia "didi"(maksud didi tu baby)..geram je tgk hihihi