Monday, August 1, 2011

Lauk Sahur yg dimasak dengan kasih sayang

Cewahh...tajuk tak hengat..ahahaha

ok2..dah nak masuk 3 tahun usia perkahwinan aku ngan suami..dah merasa 3 kali sahur & puasa sama2..2009,2010 & 2011..:-)

leh kira ngan jari berapa kali je aku bangun masak/panaskan lauk utk sahur..somi aku mmg suka bersahur sbb dah diajar oleh arwah abah dia dari kecik. Mak mertua aku plak lain..tak suka bersahur. huhuhu..if kami balik kg, dia jamah2 je makanan..tak mcm kami..beriya bersahur ahahahhaha...


ayam bakar-dalam-kuali-non stick oleh suami tercinta... ahaks!

sedap sunggoh. mmg aku makan dengan berselera. tambah plak somi aku buat  kicap+cili jeruk. sedapnyeeee...sib baik makan ngan nasi beras basmathi..if tak mau tahap gula dalam darah naik mencanak2 eheheheh. Somi aku kejut bangun makan je sbb semua dia dah siapkan..basuh tangn, makann..nyam nyam nyammm..jgn lupe ye, doa makan. kui kui.

Tapi esok n lusa dia outstation..kenela bangun sahur & masak sorang2...:-(:-( sob sob sob....

**arini nak buka ape ye? lom set lagi menu ape..huhuhu




19 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

saya masak sardin ajer, hehehe :)

mamalieyna said...

waa bestnye menu sahur...eina cincai punya ja, takde selera, tp tggjwb kan..en suami kena sahur, eina pun sahur la jugak..jamah sket nasi, selera belum mai..sakit mulut weeh..hee~

selamat menunaikan ibadah puasa rose~

KuNanGKuNanG said...

bestnye ada org masakkan..:)

Ena said...

bestnyer..

leh makang air tanga en somi selalu la gitu bila pose yeh rose.. pose sokmo pong ok la gini.. heheh..

Izan Ishak said...

bestnya rose...suami sgt ringan tulang time isteri tak larat cam ni kan...

hajarus said...

waa bestnyer bangun tinggal basuh tangan & ngap jerrr... rajin hubby akak... menunyer nampak sedap plk tuuu....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye Rose..husband ringan tulang nk tlg..dpt mkn air tgn hubby.. ^_^

wahida said...

bestnye.....kalau aku pun berselera noks...air tgn suami lagi...

nur said...

best nyer dapat sahur mcm rose... akak lauk tunjuk jer kot utk berbuka ni... hihihi

maszmadi said...

bestnyer dapat hubby pandai masak kan... nyum nyum, sedapnya.....

Teratak Hami said...

Seronoknya suami masakkan. Kalau akaklah, tiba2 hari request nak makan macam2.

rynas said...

wah wah patutlah berselera nampak sedap jer ..hehhehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

bestnya ada orang tolong prepare juadah bersahur...

Semalam berbuka lauk simple2 je... tak sempat nak masak beria...

~Siti Hajar~ said...

bestnyer klu hubby sy cam hubby rose, sy bangun trs ngapp je, xpyh ssh masak...hehe

Dilla Ady said...

alahai bahagianye ade org masakkan sahur..kalu dilla pun bertambah2 jadinye...

NM02 said...

selamat berbuka mek rose

Lady of Leisure said...

yg dimsk dgn ksh syg tu yg buat selera nak mkn tu kan.. :)

aLyNnZ said...

ish bestnyer rose..time2 pose nie mmg amat menyelerakann..sejuk perut rose mengandung somi tercenta masak lauk sahur..

MrS. F!zA said...

wah somi yg masakkan..harus praktis utk hubby kita ni! hahahaha