Tuesday, March 13, 2012

Bumbo Seat

Assalamualaikum..

alhamdulillah akhirnya pencarian Bumbo Seat utk aishah setel ngan jayanya..susah jugak nak dpt benda alah ni sbb semedang out of stock!

dari kedai kat PKNS, ke kedai2 online yg aku selalu beli barang cam littlewhiz, enjoybreastfeed n baaanyak lagi yg aku duk godek2 semua takde stock!

alhamdulillah..weekend baru2 ni ati tergerak nak g cari benda ni kat PJ..sana kan byk kedai baby. yg biasa aku pegi ialah BabyJaya kat SS21. Tapi masa tu kat area SS2..so pusing2 dulu tengok kat Babyland..syukur sgt2 sbb stock ade dan kaler yg aku nak pon mmg ade iaitu kaler Lime..i like!



bumbo seat... my extra hand!

actually aku beli benda ni sbb aishah menjerit2 bising suh di angkat bila buh ateh toto. nak tengok tv or main mainan dia ambil duduk..if duk pegang dia mmg tak beres la kerja rumah kan..
masa rafiq dulu takde terpikir pon nak beli sbb rafiq sampai besar sgt2 baik budaknya..sabar menunggu ibu abis kerja..:-)




ralit ngan mainan dia..leh tahan dalam 15-20 minit camtula then dia nangis mintak angkat jugak..sbb dia takleh duk sendiri lagi sure la lenguh kan..so dalam 15-20 minit tu leh la ibu buat rutin harian kat rumah. tapi jgn biarkan anak2 korang dalam ni tanpa pemantuan k..kene sentiasa perati selang 5 minit...dah boring ateh toto angkat buh dalam seat ni plak..dia boring kang buh ateh toto balik..haa camtula kekdahnye aku ari2..huhuhu



come with tray..so comel 
lagi seminggu aishah dah leh makan..leh la guna ni utk makan2..weee bes2

oh ya..if takde tray rege dia murah skit. tray ni saje dalam RM40++ rasanye if beli asing2..



ok2.. rege asal RM249.90 tak silap aku..then skang ade sale kat Babyland..so leh dpt RM199.90 after less...

if ade sape2 yg tengah mencari ni..leh la beli skang kat babyland!




Venue: Babyland SS2
35-39-M, Jln SS2/64
47300 Petaling Jaya
(Above Save-Mart Supermarket)
Tel: 03-78756650, 78760688




23 comments:

ch@ said...

ah pengsan. mahal gila. hahaaa. adli suka meniarap. mengejar remote tv, bila dapat habis smua air liur. bila letih, dia terlentang balik, mcm tu je biasanya.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

takdenye cha..dia abis2 main dia cepat boring nnti dia nangis menjerit panggil omek eh.......

nasazfrog... said...

comeynye bb,, putih gebu cam omak eh...

lydzar said...

saje je aisyah nk barang2/hadiah spesel dari ibu. sebab tu dia saje buat perangai takmo baring tu hihihiih

mama_umar_maryam said...

bumbo seat ni mmg idaman aku weh,tp xdapek2 gak beli..xper2..save utk no 3,hahah

Dee said...

leh tahan gak harga eh..sib baik anak k dee dua2 tu tak perlukan benda2 gini..hehehe..tp aishah tu rambut togak..cute je tgk..

Hanis Azla said...

tgh popular bumbo seat ni.. bestlah aisyah dah dapat satu..

LYAfrina said...

wa... comelnyer aisya.. harga ok la..setanding dgn brand dia kan.. ada sale lg

mommyNadia said...

wee Aishah ada bumbo seat..that day nadia tgk kat mothercare ada jugak..

suka tgk anak orang lain duduk dalam bumbom seat, tingin nk beli, tapi takut tak muat saiz anak I tu..adehhss!! ;(

Fieza79 said...

mmg teringin nak rembat satu nnti utk firas bl dh leh dduk nti..rsa nya die suka kot hahaa...tp harga tu...hohoo!

ADEEYA said...

Alahhh comelnya Aishah! Rambut pacak2 lagi :D ahhh geramnya tengok baby!

littlehumblelynn said...

rose

alah tomeinya dok dlm seat tuh...
rambut lebat yea , alahai geram tgk anak org ...


:)

littlehumblelynn said...

rose

alah tomeinya dok dlm seat tuh...
rambut lebat yea , alahai geram tgk anak org ...


:)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@nasazfrog...
mak dia takdela putih mane pon hehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@lydzar
hehhe mendera dompet abahnye sekali wakakaka

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mama_umar_maryam
ok zety kang dah ade yg ke-3 sila beli anak pon sonot duk dalam tu..tapi lama2 dia bosan mintak diangkat gak ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Dee
if aishah behaved cam abang dia dulu masa kecik2..sy pon takmo beli kak..mmg mahal juga bagi sy..tapi dah terpaksa..pejam mata je bayar

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Hanis Azla
hehe...bertuah budak2 skang kan kak..kita dulu2 mane ade hjuhuhu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@LYAfrina
sbb dari oversea ni sbb tu mahal..if buat kat mesia maybe leh dapat murah je ni :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mommyNadia
eheheheh kelakar lak statement nadia..yela kan kut2 tak muek si adryan tu susah gak kan..:-)
kat mothercare alamanda ade nampak aritu..tapibila search this item kat website mothercare malaysia, takde, Pelik tapibenor ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Fieza79
kak fiza..benda ni ialah utk budak yg belum leh duduk dengan sendiri but eager to sit..so firas dah boleh guna ni..if beli time dia dah leh duduk maybe dia dah taknak duk dalam ni..rugi je kakk :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ADEEYA
maceh..sila gerammm :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@littlehumblelynn
kak lynn cepat produce sorang lagi...larikkkkkkkkk