Wednesday, March 21, 2012

Jom ke Konvo Diploma Ibu

Assalamualaikum..

alhamdulillah...hari ni aku dpt Diploma lagi. eheheh..dulu in business..tapi arini ini in breastfeeding! yippie...6 bulan menyusukan aishah secara exclusive..lepas ni no more exclusive sbb aishah dah leh makan..so, leh la ibu mencuba jaya beberapa resipi basic spt bubur nasi kosong letak telur, ayam, carrot then blend. aku mmg takde masak over2 utk permulaan ni..cukup sekadar nak cuba try test takut2 anak alergi..

macam rafiq dulu..awal2 lagi dia dah alergi ngan semua produk tenusu. So, a BIG no to nestum yg ade susu & takleh buh sebarang susu dlm makanan dia waima sekeping biskut kosong yg mengandungi susu skim! 

aishah ni tataula plak camne perjalanannya..harap2 tak alergi so takdela pening kepala ibu nak memikir ape yg boleh & tak boleh sampai kene baca setiap bungkusan makann yg nak dibeli takut2 mengandungi susu lembu..

okla ibu nak g meeting..heppy 6th months old utk anakku aishah...ibu sayang kamu..be a gud gurl ya..nnti kita naik pentas sama2 terima diploma ibu...:-P



pic aishah bila dia buat muka blurrrrrr...hehehe



perkembangan aishah akan dibuat dlm posting lain sbb ibu sgt kelam kabut skang sbb ade rombakan n kene buat fail meja baru...sape2 yg penah buat fail meja tu taula camne byknye benda nak kene buh n pikir....




jgn lupa..vote LIKE for aishah k..
Most Photogenic Baby Contest

31 comments:

*azni* said...

alhamdulillah..sama la kite rose..meh la sama2 kita naik pentas konvo nanti..hehe..

mommyNadia said...

Congrats!!:)
Btw,ikut buku kamus,baby 6months tak elok bg telur lg rose,anak kawan nadia muntah 8times mkn telur at age 6mos plus.try google.Aisyah ok ke Rose bg telur?

Fieza79 said...

comel sokmo la si gadis cilik ni..dh besar nti cun..hihii

pun skrg ni tgh study gak utk solid food firas...kaedah beku kan puri...ok ke tak ehh cara tu...tp mudah utk ibu2 yg bekeja ni xlah kelam kabut nk sedia kan tiap pg..

CatlinaFly said...

bestnye dah dpt diploma!aisy dgn sy kena tungu 2 bln stgh lagi huhuhu..perjalanan masih panjang!

Imah Dinor said...

tahniah2....usaha yg gigih...imah dulu msk jer krj dah bcampur dgn susu fomular..tp tetap BF smp umur amzar 1thn.....

kayzie said...

tahniah kak..fight tuk ijazah lak..hehe..Faris dulu tak alergi pun pd produk tenusu, tapi mmg tak mo makan lnsung mknan bb segera..sume nk ibu msak..huhu..

~Siti Hajar~ said...

Aishah bt muka blurr pn maintain comel..

ADEEYA said...

Ahaaa comelll Aishah! :D

Salina@IbuAqil said...

alolololo!!
comelnya aishah!!
geram btoi nengok mata dia.. ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

congrats!!!

tomeyyyyynyer aishah!

mamalieyna said...

happy 6th month budak comellll~

alolo, besarnya reben atas kepala dia..jeles acik na tengok tau..hehe~

syabas n tahniah mek rose~ mek na gak failed.. tak dpt diploma..hu~

mama_umar_maryam said...

tahniah3!! nnt amik scroll okay ;)..keep it up rose

lieyalatif said...

tahniah..tahniah....

lieya pun tumpang bangga.....semoga aishah tomey2 terus mendpt khasiat susu ibu sehingga 2 tahun dan lebih ....amin

Ena said...

Tahniahhh.. clap clap utk mek rose..


tumpang bangga sbb kita ntah bila la nak merasanya lagi..

kakcik said...

InsyaAllah Aisyah akan membesar sebagai anak yang sihat. :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@*azni*
hehhee jommmm

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mommyNadia
thanx nad!
nurse kenek kesihatan yg suruh bagi telur..mlm td sy buh telur skit..so far ok la..tapi takdela byk sgt..skit2 je suh dia rasa..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Fieza79
cun ka kak?? buruk je sy tgk..aahahha (kata org perak, Buruk tu comel) :-P

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@CatlinaFly
alhamdulillah..takpe2 kejap je tu kang tup2 dah 6 bulan si aisy tu ehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Imah Dinor
takpe..janji kita dah bagi yg terbaik utk anak2 kita kan kak imahhh

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@kayzie
yess fight for degree lak ni ehehhe
okla if tak alergi..sbb mmg payah budak2 yg alergi ni semua benda kene perati..huhu

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@~Siti Hajar~
eheheh maceh auntie..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ADEEYA
adeeya pon comel gak..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Salina@IbuAqil
hoho mata blurrr je tu..sbb terkejut ibu nak amek gambor..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥
maceh auntie lily...:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
mekasih mek na..
trend terkini ni..riben besor bagak wakakakak
takpe mek na..at least merasa gak si hakeem tu susu ibu dia dari takde langsung kan...:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mama_umar_maryam
nak g tempah kasut keletuk kelatak dulula nak amek scroll wekekke

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@lieyalatif
thanx lieya..aaminnn :-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Ena
thanx mek na..ok...takpe next baby k!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@kakcik
aminnn........:-)

ch@ said...

tahniah kak tahniah. adli dah sebat semua skali. takut dia takmau makan nasi lak nnt. hahaaa. so comel aishah. nak buat menantu, mesti dah ada yg booking. aishah comel dan menggebu.