Friday, March 9, 2012

Salam Rindu...

Assalamualaikum...

tak sedor..dah 6 hari tak update blog upenya. tapi thanx kepada kawan2 yg sudi jenguk blog cap ayam aku ni walau aku tak hapdet..unique visitors menten 150++ sehari even tak update..thanx n singgah lagi ya..

sabtu ahad di terengganu...
isnin dan selasa masih bercuti..
saje cuti sementara time kelam kabut kt ofis yg bakal dtg april ni..

since abah kerja..aku bawak aishah n rafiq jalan2 tanpa en abah di sisi..alhamdulillah lulus dengan jayanya..


jalan2 perabih duit encik suami..beli 3 baju, satu kasut & baju2 aishah. baju rafiq takde sbb takde berkenan di hati teman... ahahahha..jgn mare ye abang..sekali sekala perabih duit abang..:-) LOL! 
(nila padahnye bila akaun abah..akaun ibu juga...=))

bila pos gambar ni kat FB..ramai cakap beraninyee aku bawak anak 2 org tanpa suami..huhuhu actually aku pon takut gak mula2 tu..tapi alhamdulillah aishah n rafiq sgt behaved..aishah menten cute dalam The Stork..n abam rafiq..sgt enjoy dalam stroller dia!




ok2..utk gambar kat bawah ni..cube cari budak merajuk...if tak jumpe..pendeks umorrrrr!

v
v
v
v



merajuk sebb kene marah ngan abah..kesnye baling tablet sbb tamo pegi umah pengasuh..pastu abah cite, bila abah tipu2 kuar n tinggal dia sorang2..boley plak dia babai kat abah n sambung main angry bird kat tab dia..

abah intai dari jauh...laung2 panggil nama "rafiq..rafiq..jom pegi umah mama.." 

pastu elok je rafiq cakap..."abah dah abah..pas pas..aishah..mama (abah dah...simpan tab..nak aishah, rumah mama)

heheheh rafiq..rafiq...merajuk ngan abah je..if ngan ibu paling kuat dia baling barang je if tak puas ati...mmg anak abah niiiii...

actually byk benda nak bercerita..tapi bz skit..semalam jd urusetia bengkel fail meja lagi..seharian kat PTAR 1..hmmm..tadi pagi2 ade bacaan yasin n tahlil kat ofis..skang je ade masa skit nak taip2 bagai ni..


ok..selamat berhujung minggu kalians...daaaa XoXO!


22 comments:

ch@ said...

oooh kamu sungguh gagah kak, membawa dak berdua itu bershopping. sy tidak sanggup mahu mendukung adli yg smgt itu, dan mengejar si auni yg sgt suka berjalan tanpa arah.

ooo rafiq nyorok ye.

♥ Wina ♥ said...

hebatlah akak nie heheheee

wina pun pernah bawak Kira & Syakil keluar tapi pegi Econsave jelah beli brg runcit..duduklah dua² dalam trolley tue

kalau ke mall, belum lagi dgn 2 askar kecil tu..

Munnafendy said...

eh? mmg berani la akak...biasanya kalau dua2 si kecik mcm ni pyh nk uruskan sorang2...hbt la akak =)

haha...merajuk blkg bakul? comelnyaaaa

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ekekeke.. nakal budak majuk!

saya, alya better behaved with me compare ngan asben.. mommie garang mcm singa die kata sbb tu die takut sket!hehehe..
ngan abah die.. menurut aje.. tunjuk itu beli, tunjuk ini beli.. ;-p

mamalieyna said...

huwaaa kagumnye g jln2 bertiga cuma...mmg tabik la..hee~

syabas! bleh sokmo2 g soping la gini..lulus je ha..hehe~

aduhai rafiq..anak abah.. ^_^

Hanis Azla said...

comelnya dia majuk gitu.. akak mmg selalu tak confident nak bawak anak2 keluar sendiri waktu dia org kecik2 dulu.. cayalah rose..

Fizah said...

Salam... nak perkenalkan blogshop saya... kat sini saya ada menjual baju untul girls, boys dan newborn gift set... jemput singgah untuk cuci2 mata...

http://mummyslittlestars.blogspot.com/

TQ..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ch@
berani sikit2 je cha..tu pon sbb mood si abang ok..alhamdulillah..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@♥ Wina ♥
heheheh okla tu..rafiq tu janji stroller berjalan2..dia suka la..if tak boring gak dia

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Munnafendy
sweet kan..belakang bangku n bakul baju ehhehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥
samela..ngan abah dia ok je..tapi if merajuk nak suh pujuk cam org bercinta..ehehe samela mak dia garanggggg grrrrr

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@mamalieyna
nnti iena leh cube..sonot gak tau sbb takde yg melarang kita nak g mana2..ahhhahaa

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Hanis Azla
majuk mengada namanye tuu..ehehe
sy ni kdg2 je ok...kagn dtg penakut semua haru biru hehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Fizah
salam..ok2 insyaAllah nnti sy jenguk k..:-)

ajumohit said...

aiyoo rafiq baling tablet ka? patutla abah marah ye, hehehhe...budak2 mmg gitulah kan roz, kalau dah merajuk kene diplomasi nak pujuk hehehhe

lylieiqmal said...

hebat la rose..lylie x penah lagi bwk dedua anak jenjalan, paling kuat pun g umah mak je..heh x boleh nak handle la!

wahida said...

alahai...comelnya si rafiq tu rupa gitu majuk dia yer...

aLyNnZ said...

bagusnyer rafiq n aisha..memahami ibu nak shopping eh..? alynn nak handle danish sorang pun pening hahakk..ala..comei nyer rafiq merajuk..sama cam abg danish tapi xder lar pai sorok belakang bakul..hihi

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@ajumohit
itula keje dia bila marah sgt. dia ingat tablet tu rege 30sen gamaknye..grrrrr
dah diplomasi dah tapi biasala kdg2 dia tunjuk belang rimau tak makan saman!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@lylieiqmal
mula2 takut gak..tpi alhamdulillah okla..:-)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@wahida
if kat rumah dia majuk g situ..if kat umah pengasuh dia majuk g belakang krusi makan kate pengasuh dia ehehhe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@aLyNnZ
ehhe kang ade adik sure dia ok tu alinn...cubela buat sekali ehehhehe kot2 ok kan..:-)