Friday, December 30, 2011

Hari ke-101

Assalamualaikum..

fuh. lega audit dalaman dah abis..actually semalam nak wat posting ni..arghhh luperr. yelakan..semalam ngam2 100 hari!

actually lepas abis pantang 44 hari..aku masih teruskan pantang makan benda2 berangin, benda sejuk sampai 100 hari. tu pesan mak aku..pas bersalin urat2 masih muda, lembut & cepat masuk angin..

tapikan kdg2 if pegi kedai makan..aku minum gak la seteguk dua ais..if somi aku order geramm je tengok ahahaha..sib baik badan tak sakit..tapi, if minum segelas air berais..sendiri mau ingat laaaaaaa. abis satu badan sakit wooo

masa bersalinkan rafiq..hari ke-101..bendera merah dah naik..tapi ni belum lagi ni..mintak2 lambat lagi la kan..eheheh. Bukan apa, once askar jepun nak serang..susu drop abis..then akan jd ok balik lepas tu..perubahan hormon ler katekan..eheheh




~posting merapu di pagi jumaat~

13 comments:

Dee said...

bukan kalau bf..biasanya bendera merah lambat ke rose?

lydzar said...

memang serupa lah kita, bila bendera berah datang, susu segan silu mahu tapi malu je nk keluar..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

@Dee
tak jugak kak..atas hormon seseorang. ade yg sampai 2 tahun tak peot2 ehehhe..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

betul2..sure gelabah sekijap kan..ehehe

Imah Dinor said...

imah anak k3 ari tu cukup je ijat setahun baru bendera merah naik...time tu trus makan ubat perancang...awal tahun 2011 baru brenti ubat tuk tambah baby hu..ujung tahun 2011 baru melekat ni....

Salina@IbuAqil said...

Berjaya jg akhirnya menghabiskan pantang.. ;)
Happy New Year!! ;)

Ena said...

merdeka merdeka!!.. ehehhehe...

eB ezrin said...

raser cam nbaru jerk kan?
ps: akka gi saner 20hb :)

Izan Ishak said...

wahhh... kejap je dah hari ke 101 ye rose. izan dulu masa kembar lambat sangat naik bendera jepunnya. dekat setahun lebih sikit...

~~zAnAfAhMi~~ said...

Dlm pantang rupanya, patut tak nmpk komen blog akak.......

mama_umar_maryam said...

btol tu rose,depend kt hormon orang kan..mcm zt dulu x peot2,risau gak kang takut tibe2 je ade yg menendang,hahahah

ishamizu said...

Wah dah 101 hari..! Bagus masih pantang, yg baik boleh diteruskan ye tak. ;)

Sy naik bendera merah tu lps 7bln bsalinkn bby. Tp sy rs sbb bby dh start solid n krg bf tu yg susu ibu pon merudum. :( Tp keep on bf..chayok jgk ye Rose!:)

Teratak Hami said...

Selalunya kalau full BF, bendera merah x naik2. Tak ke gitu?? Bagusnya berpantang sampai 100 hari. Akak berpantang ikut standard je 44 hari. Tu pun x betul2 pantang .. hehe. Nasib baik baby tak meragam teruk.