Friday, December 2, 2011

Jalan2 @ IPC

Assalamualaikum..

Since cuti bersalin..ni 1st time kuar g shopping complex lama2..biasa kejap2 je....cuti awal muharram baru2 ni hubby ajak kuar..haaa, lajula ibu atur langkah..heheh


mula2 rasa kekok nak kuar jln2 kat shopping complex or mana2 la sbb ade bb kecik balik. agak kelam kabut jugakla bila aishah merengek, yak, nak tek n mcm2 lagi. rasa cam kekok nak alami benda2 yg penah alami masa bawk rafiq jln2 masa di bb dulu2..tapi masa tu dia sorang. skang dah 2 baby..try to handle berdua ngan hubby. tapi yg lebih kelam kabut ofkoz la mak dia kan. si bapa sure la lebey cool.huhuhu..

cuti awal muharram lepas kami jln2 ke IPC (Ikano Power Center) or dolu2  dikenali Ikano sajork. Jalan2 cari pasal perabih duit pon iye jugak eehehehe..

korang tak g memane ke masa cuti aritu?..agak panjang gak tu kan..3 hari. skang aku mmg tengah cuti bersalin lagi so tak terasa sangat kebestan cuti tu..:-)





suka tengok kerenah 3 beranak ni..rafiq tak sudah2 nak cubit geram si adiknye ehhehe nak ambil gambor pon nak cubit..cubit2 sayang..:-)






lawak plak gambar ni..terkejar2 si rafiq..sibuk nak lari2..nak bergambar pon tak senang..huhuh..



abang rafiq dh jd co-driver..huhu..dah besar dah anak ibu ni..:-) tapi co-driver ni lain skit sbb dia kene duh ateh carseat... ngeheheheh..keselamatan anak perlu diutamakan ye puan2..:-)


korang perasan tak..aishah pakai baju kaler biru?? ehehhe dia pakai baju2 abang dia. aku beli 3 pasang je takat ni baju baru utk aishah..maleh beli byk2..kang cepat je tak muek. 


oh ya..aku masuk keje 19 disember..huhu rasa cam kejap je. daaa nak abis cuti aku..wuwuuwuuuuuu...

15 comments:

yan said...

lepas gian ye..

ajumohit said...

Wahh suda selim kembali, seronok dpt bjalan kan rose, xpe pas baby besar bleh beli gown cantik2

Nadiah Sidek said...

habis pantang dah ye? cepatnya masa berlalu. rasanya baru lagi je mek rose bersalin

Ena said...

dah tak terasa kan masa skrg ni.. uhuhu..

comel betul.. aksi abg rafiq cubit pipi aishah tu.. nasib baik cubit2 sayang je kan..

mamalieyna said...

hikhik..kalut nmpk gambar bertiga ngn aishah n rafiq tu..hee~

rafiq yg ceria, happy dpt jln2..meriah berempat kan..^_^..best2x..tak sabo2 mekna nak merasa..hee~

Hanis Azla said...

dulu jalan bertiga.. skrg jalan berempat.. tentunya lebih meriah kan rose..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama macam Faris, suka cubit pipi adik dia... selagi adik tak bunyi selagi tu dia duk cubit... sabo je la... dah tu, sambil cubit sambil dia wat muka geram... hehe

**eh, dah nak nek kerja? Rose cuti berapa bulan? 2 ke 3?? Cam cepat je rasa...

ch@ said...

betulla kak, pak dorang cool habis, mak dorang je kelibut. sama la kita. kita pakaikan aie baju pink. hahahaaaa. itu pun dua kali pakai je, laaa ni dah tak muek. kuikuikui.

sukala tgk gambar akak ni, meriah je tapi sempat lagi snap sana sini. kita tak DAN langsung.

littlehumblelynn said...

rose

masa ada baby nih mmg susah sikit nak g jalan2..
apapun lama2 tuh ok ler..

cuma segala macam mak nenek kena bawakler..paling wajib adalah stroller ..

~Siti Hajar~ said...

Cute la pic Rafiq cubit pipi aishah tu, tp nmpk cam cubit btl2 la plk...hehe

Wah! Rose lps gian ke jln2 lelama kt shpg complex tu...hehe

Suliana said...

bestnya.. tapi dpt rasa agak kelam kabut klu bawa anak ramai2 ni gi jln. huhu.. lebih2 lagi bila kena dukung si kenit tu, klu su tak larat dah. hehe

ishamizu said...

Hihi tu yg lemah kn, sll nk beli bju bby geram punye psl tp skjp je dpt pki. Kebarangkalian baju tu dipakai cuma sekali aje . Belinya mhl huhu

Nway slmt naik keje ye rose!;)

Dilla Ady said...

tak dpt bayangkan bile dilla lak cam rose..mane nk kejar si kakak, mane nk urus si adik..rasenye tak brani nk bawak die jalan2 camni dgn hubby mau hangin jek nnti ..takpun kuar kejap jek..

aLyNnZ said...

haha..lawak arr rafiq..geram pipi adik eh..? tapi adik aishah maintain cool..huhu jap jew nak keje balik kan..rose apply cuti 3 bulan ker..?

wan nurul hezrina said...

kejapkan masa berpantang..mcm nurul 3 bulan rasa kejap sangat=)bum bum nyer baby