Wednesday, March 24, 2010

Bonding Moment With Opah Contest



What??? contest lagiK??? haihh mek rose nih...agagagga


Aku skang ngah rajin berkontest..jgn mare nnti lekas tuer..wekekke




Kali ni aku nak join contest anjuran Puan Apash. Teruja bila tgk ayat bonding with opah tu. Rafiq still ade opah n Tok..tapi aku saje nak abadikan gambar rafiq bersama Onyang yang tersayangnye tu..onyang rafiq ialah ibu kepada Opah rafiq (MIL akuler)..:-)

Bukan apa..masih tergiang2 kat telinga aku masa nak amek gambor nih..Opah (onyang rafiq) cakap.."Onyang nak amek gambar ngan Cicit onyang ni..kang tak sempat nak bergambar onyang dah tade.."

Pastu dia cakap kat aku plak..."Esok2 opah dah tade..kamu tgk la gambar opah ni ye wat kenangan.."

Uhuhu..tersentap sekejap aku dan hubby..uhuhu

ok2.ni gambar dipertaruhkan dan sebagai kenangan utk blog aku juga...gambar ni diambil masa rafiq berumur 5 bulan lebih..:-)




Nama Anak: Muhammad Amzar Rafiq Affandi
D.O.B Anak: 15 Julai 2009
Nama Ibu: Roslina Muhamad
Nama Onyang: Hajah Zapeah
Umur Ketika diambil: Onyang = 88 tahun, Rafiq= 5 Bulan lebih


okla ni kot..semua syarat dah disetelkan...tunggu puan penganjur dtg jenguk je..eheheh..

ok daaa....:-)



13 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck Rafiq!!! :)

chugie said...

wah.. 1st time tengok contest with opah.. biasenye ngn mak @ ayah..

anyway, good luck dear!

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

nice pic

mamamiera said...

alalaa rafiq dgn onyang hah..
gud luck.. rafiq x taku dgn onyang ye ros.. kalau miera ngan heqal menangis dia xmoh buyut dia tu..

MamaCira said...

gud luck rafiq & onyang!
cumil banget!

~~*Ummi AFD*~~ said...

Gud luck ye....

Ena said...

rindunye same itu budak.. rafiq yg encem.. lalallala..omaknyer jangan jeles yeh! :P

Gd luck ye rose !!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lily:
thanx auntie..:-)

chugie:
hehhe..tula sy teruja nak joing..
ok2..thanx dear..:-)

crazybeautiful88:
thanx...:-)

zai:
zai, masa tu dia tak kenal org lagi. dia rembat je semua org. sekarang dia dah mule kenal. so kene pandai2la tekel dia utk serasikan diri ngan onyang..eeeheh..thanx zai..:-)

laini:
thanx auntie laini..muah2...:-)

sal:
thanx sal..:-)

ena:
hoho..rindu rafiq je ye..ehehe..takpe2..omak eh tak jeles...agagaga

thanx mek na..:-)

Dee said...

wah..cutenya onyang rafiq..hehehe..good luck ye rose!!

Che' Da said...

So sweeeet Rafiq ngan Onyang ye...GudLuck Rafiq!!

Ammi Sara said...

cute rafiq senyum g2..all d best! nanti if ammi rajin, nak masukkan contest gak si waidi ni, ada gak br ni amik gambar dgn tokma dia.tgkla..(ammi ni lately malas sokmo);P

btw rafiq, baju sama dgn waidi la..
anakku..(sebut dgn nada comel mcm iklan tu k)

Joyah Sempoi said...

good luck rose...teringat kat arwah moyang kita yg meninggal 2 tahun lepas..sempat la tengok anak kita yang no. 2..pangkat piut kot..kita pun tak tau, hehehe
nenek kita pun masih hidup lagi, rindu sgt dgn dia...

chai yok rose!!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak dee:
onyang rafiq mmg tomei..:-)
thanx..

ada:
thanx ada...:-)

sara:
hhoho..sy tengah rajin. tu berderet kontest sokmo..
moh kiter..

same eh? ehehe..tu baju rafiq 3-6 months. skang if sy pakaikan jugak cam barut nangka dah jadinya..agaga

madeha:
ye ke?
sy plak nenek dah lama takde. since sy 6 tahun lagi.semoga roh2 mereka dicucuri rahmat ye!

thanx madeha..:-)